Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Χέρια, μαχαίρια!

Συστήματα επεξεργασίας νερού

Η εταιρεία WaterCure ασχολείται αποκλειστικά με συστήματα επεξεργασίας νερού. 
Το εύρος των προϊόντων αφορά από οικιακά κ επαγγελματικά συστήματα επεξεργασίας έως και συστήματα επεξεργασίας  νερού οικισμών,δήμων και βιομηχανιών. Η λογική λειτουργίας της WaterCure έχει ως βασική αρχή την συνεργασία Πανεπιστημίου - Επιχείρησης και γι αυτό είναι σε θέση να δίνει καινοτόμες και οικονομικές λύσεις που πολλές φορές είναι άγνωστες στους υπολοίπους.

Ν.Μουδανιά 16/12: Παρουσίαση βιβλίου


ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ UNESCO ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και φίλοι
Η συνολική εμβάθυνση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αλλά και στις χώρες γύρω μας, μαζί με όλα τα παρελκόμενα αυτών (ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, πόλεμος, προσφυγιά), πλήττουν με τρόπο αμείλικτο και ολοκληρωτικό μια από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τα παιδιά μας. Παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, σχολεία ικέτες επισιτιστικής βοήθειας, παιδιά χωρίς πρόσβαση στις δομές υγείας, ανεμβολίαστα παιδιά, παιδιά διαμελισμένα από βομβαρδισμούς, παιδιά πνιγμένα στο πέλαγος, παιδιά με τραυματικά βιώματα, παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής ή ενδοσχολικής βίας. Ενήλικες που φαίνεται να ξεχνούν πως τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του πλανήτη μας, πως η εικόνα της συμπεριφοράς μας απέναντί τους αποτελεί τον πιο αδιάψευστο καθρέφτη των εαυτών μας.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πολύγυρο

ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

12:15  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
12:30  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
13:00  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ CAFÉ-BAR SENSO ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
14:00  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 
14:30  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.Ο.Δ.Ε.

ΒΙΝΥΛΙΟ στον Πολύγυρο 10 &17/12


Η ΕΛΤΑ Courier δίπλα στον άνθρωπο

Η Εταιρεία ΕΛΤΑ Courier, για μια ακόμα φορά, στέκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και οργανώνει τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα μας.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν σε όλα τα σημεία του δικτύου μας (http://www.elta-courier.gr/network/courier) θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, και αφορούν σε:  
  • Είδη ρουχισμού, αδιάβροχα, υποδήματα κατάλληλα για την εποχή  και λοιπά συναφή
  • Κουβέρτες, υπνόσακοι, πετσέτες, σκεπάσματα και συναφή
Η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Όπως είναι γνωστό η έκδοση του περιοδικού βασίζεται σε χορηγίες. Χορηγός του παρόντος τεύχους είναι ερίτιμη κ. Αγγελική Καραβάτου και η κόρη της, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Κατερίνα, εις μνήμην του συζύγου και πατέρα τους, δασκάλου ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡ. ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ από την Παλαιόχωρα, επιτίμου μέλους του Παγχαλκιδικού, με τη ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατό του.

Η "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ" στα Βασιλικά


Ο Μ. Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης πρωταγωνιστές σε εκδήλωση της ΠΚΜ στο Μιλάνο

Με κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Μέγα Αλέξανδρο και τον φιλόσοφο Αριστοτέλη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την συνδρομή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής διοργάνωσε στις 19 Νοεμβρίου 2015, μία πολύ σημαντική εκδήλωση στην καρδιά του Μιλάνο της Ιταλίας στην Via Dante 14, σε απόσταση αναπνοής από το Castello Sforzesco, το μνημείο σύμβολο της πόλης της μόδας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άνοιξε πρόωρα και δυναμικά το έτος Αριστοτέλη 2016, με την παρουσίαση των Διεθνών και Ιταλικών παραγωγών - ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο στις περιοχές της πόλης της Θεσσαλονίκης, των Αρχαίων Σταγείρων, της Βεργίνας, των Σερρών, της Αμφίπολης, της Πέλλας και του Δίον.

Αυλαία για την έκθεση βιβλίου του ΝΠΔΔ Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Τον κόσμο του παιδικού βιβλίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες νήπια στον Πολύγυρο, την Όλυνθο, τη Γαλάτιστα και την Ορμύλια κατά την Έκθεση Βιβλίου που οργάνωσε το Μορφωτικό –Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία.
Τα παιδιά ξεφύλλισαν βιβλία, άκουσαν όμορφες ιστορίες και γνώρισαν τους ήρωές τους ταξιδεύοντας σε δρόμους γνώσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας ενώ συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 "ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ"

Την πλήρη παρουσίαση των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική αλλά και την αναλυτική αποτύπωση της ωφέλειας που προκύπτει στην εθνική και περιφερειακή οικονομία και ανάπτυξη μέσω της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός συνολικά αλλά και του έργου των Σκουριών ειδικά, μπορείτε να δείτε στο νέο τεύχος των Μεταλλευτικών Νέων με τίτλο: «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αναπτύσσονται»
Το τεύχος Δεκεμβρίου των Μεταλλευτικών Νέων επικεντρώνεται: