Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Μ.Παναγία: 3ήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας (27-28-29/11/2015)


ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Δήμος Σιθωνίας: Πρόγραμμα διαλέξεων συμβουλευτικής γονέων

Το Ν.Π.Δ.Δ «Η Αλληλεγγύη» του Δήμου Σιθωνίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Παιδικούς Σταθμούς διοργανώνει σειρά διαλέξεων για τους γονείς με θέμα: «Σχέσεις γονέων με τα παιδιά, στάδια προσαρμογής και διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την ομαλή ένταξη και ψυχοσωματική ανάπτυξη και ολοκλήρωσή του».
Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι γονείς καταδεικνύει τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα υλοποίησης των συγκεκριμένων δράσεων.
Την παρουσίαση θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες, η κοινωνική λειτουργός Αναστασία Τσιγκάνη και η ψυχολόγος Περσεφόνη Τσούλιου.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝNΟΗΣΗ!

Πανικόβλητος και βαριά κλονισμένος ο νεομνημονιακός Τσίπρας και με ορατή την ακατάσχετη φθορά, αν όχι την κατάρρευση, επιχειρεί να βρει δεκανίκια στήριξης σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντη και ΝΔ. 
Εθνική συνεννόηση ονομάζει το εγχείρημα σε συνέντευξη του στο Κυριακάτικο Έθνος (22/11). 
Εθνική συμφορά θα το λέγαμε εμείς. Η χώρα μοιάζει να βαδίζει συνεχώς σε μια διευρυμένη μνημονιακή κυβέρνηση για να μπορέσει να βάλει σε πρώτη φάση ταφόπετρα στις συντάξεις και τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Θα βουλιάξουν όλοι μαζί!

Η ιστορική δικαίωση των Αγωνιστών του 1821 από τη Χαλκιδική

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα χωριά της Χαλκιδικής ανακαλύπτουν και αναδεικνύουν την τοπική τους ιστορία, είτε μέσα από εκδηλώσεις συλλόγων, είτε με την έκδοση βιβλίων. Ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της ηρωικής περιόδου του 1821 που αφορά στη Χαλκιδική παραμένει στη σκιά. 
Η προσφορά του νομού στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας αγνοείται από τους Χαλκιδικιώτες, πόσο μάλλον οι πρωταγωνιστές των γεγονότων εκείνης της εποχής. 
Έπειτα από μακροχρόνια έρευνα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αποκαταστήσει το ιστορικό κενό σχετικά με το ποιοι ήταν όλοι αυτοί οι πρόγονοί μας από όλα τα χωριά της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και των Μαντεμοχωρίων οι οποίοι το 1821 υπερασπίστηκαν τον τόπο τους και αργότερα μετά την καταστροφή της Χαλκιδικής συνέχισαν τον Αγώνα στη νότια Ελλάδα στο πλευρό των μεγάλων μορφών του Κολοκοτρώνη, του Καρατάσου, του Καραϊσκάκη, του Νικηταρά κ.τ.λ. 1300 περίπου άτομα έχουν ταυτιστεί από τη Συκιά και τον Παρθενώνα μέχρι την Κασσάνδρα, την Ιερισσό, τα Δουμπιά. Κάθε χωριό έχει τον αντιπρόσωπό του. Όλοι αυτοί περιμένουν από εμάς την αναγνώριση των θυσιών τους.

Eνδεικτικά δύο πιστοποιητικά των Αγωνιστών Αλεξανδρή Ιωάννη από το Μεταγγίτσι και Δημητρίου Πολύζου από τον Άγιο Μάμα.