Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Προληπτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή μόλυνσης των νερών ύδρευσης του οικισμού Μεγάλης Παναγίας, στη θέση Γεώτρηση Γηπεδάκια

Ενημερώνουμε τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας ότι, χθες 12/11/2015, η Δημοτική Αρχή δέχτηκε καταγγελίες για εγκατάσταση εργολάβων της μεταλλευτικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», σε αγροτική έκταση, η οποία συνορεύει με την εν ενεργεία υδρευτική γεώτρηση του οικισμού, στη θέση «Γηπεδάκια» που τροφοδοτεί το σύστημα ύδρευσης της Μεγάλης Παναγίας και για την εκτέλεση εργασιών  εξομάλυνσης και εναπόθεσης αδρανών υλικών σε αυτήν, προς χρήση ως βοηθητικής βιομηχανικής εγκατάστασης. Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο την ποιότητα και την προέλευση των αδρανών αυτών υλικών με την τυχόν επίδρασή τους στο πόσιμο νερό της περιοχής και τη μη ύπαρξη αδειών.

Δήμος Αριστοτέλη: "...καταδικάζουμε το περιστατικό καταστροφής επαγγελματικού εξοπλισμού χωματουργικών εργασιών..."

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το πρόσφατο περιστατικό καταστροφής επαγγελματικού εξοπλισμού χωματουργικών εργασιών, που αναφέρθηκε από εργολάβους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας. Ανάλογες ενέργειες λειτουργούν ως δυσφήμιση του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα, σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών και επαγγελματιών μας.

Ο δρόμος της Ευθύνης

Αν μας έχει απογοητεύσει η κορυφή (είναι επικίνδυνο να πούμε ότι όλοι είναι ίδιοι) και η βάση πάντως δεν είναι στα καλύτερα της. Μας λείπει η συλλογική συνειδητότητα και η ωριμότητα να ζητήσουμε τα σωστά πράγματα από αυτούς που επιλέγουμε . Ας κάνουμε την ενδοσκόπηση μας και ας αποφασίσουμε ψύχραιμα που θέλουμε να πάει το πράγμα. Θέλουμε να κάνουμε τους επαναστάτες , ζητώντας αίμα ή τους εργάτες που θα δουλέψουν για μια καλύτερη μέρα στο εγγύς μέλλον. Εγώ προτείνω πρακτικά πράγματα. Κι άλλοι έχουν μνημόνια και βγαίνουν. Ας τελειώνουμε λοιπόν κι εμείς. Ας μην το κάνουμε πιο δύσκολο από ότι είναι με τις παλινωδίες μας. Ας κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο (αυτό απαιτεί συγκροτημένους πολιτικούς στην Κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε) και ας μπούμε στην άλλη τροχιά. Ο Δεκέμβρης του 2014 είχε δείξει τα δείγματα του. Η κορυφαίοι ας δείξουν το δρόμο.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργολάβων και υπεργολάβων ΒΑ Χαλκιδικής

Οι γνωστοί-άγνωστοι που αντιδρούν στην επένδυση στις Σκουριές εκμεταλλευόμενοι την νύχτα, εχθές βράδυ στις 11/11/2015 έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν τα μηχανήματα δυο συναδέλφων. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν «αντίσταση» κατά των μεροκαματιάρηδων «καπιταλιστών» καταστρέφοντας τους κόπους μιας ζωής.
Τους καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη της Χαλκιδικής και της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι οι αγώνες πραγματοποιούνται στο φώς και με καθαρά πρόσωπα χωρίς κουκούλες.
Καλούμε τα εντεταλμένα όργανα της ευνομούμενης πολιτείας και τους θεσμικούς παράγοντες της Χαλκιδικής να πάρουν θέση.