Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Την αποπομπή του Φίλη ζητά η Ν.Δ.

Με αφορμή τις αναφορές του υπουργού στη Γενοκτονία των Ποντίων, 45 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από τον πρωθυπουργό να διώξει από τη θέση του τον υπουργό Παιδείας, ενώ υποστηρίζουν, ότι ο Φίλης αναμασά τις θέσεις των Τούρκων και αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ποντίων και ότι οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό.
Η επιστολή των 45 προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Κατεχόμενη χώρα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ... ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΩΔΕΙ
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΛΙΑΠΗ
Μια άκρως δυσάρεστη είδηση κάνει το γύρω στον τύπο και στο διαδίκτυο.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έκρινε ως αντισυνταγματική, την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τη λειτουργία δραστηριοτήτων στα Μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές στη βάση ορισμένου σκεπτικού.
Ο υπογράφων δεν γνωρίζει αν αυτή η δυσμενέστατη απόφαση του ΣτΕ είναι προϊόν μεροληπτικής στάσης υπέρ της Καναδικής εταιρείας χρυσού του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αποτέλεσμα πλημμελούς ή επιπόλαιης νομικής βάσης και στήριξης των υπουργικών αποφάσεων για τις Σκουριές. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ίσως, να καταδείξει προς τα πού γέρνει η αλήθεια ή αν συμβαίνουν και τα δύο.

Η πορεία της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Νοέμβρη – Συζητήσεις και δράσεις

Η πρώτη ολομέλεια της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 2/11, στο Εργατικό Κέντρο στην αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια του μετώπου στο δρόμο προς τη συγκρότησή του. Τη συνέλευση άνοιξαν τα μέλη της γραμματείας Γιάννης Αρέστης, που έθεσε το κεντρικό πλαίσιο και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου που εισήγαγε στοιχεία προγραμματισμού δράσης για το επόμενο διάστημα. Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις από τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας σε σχέση με την αποτίμηση των εκλογών, τη μνημονιακή

Απλές διαρροές ή δημιουργία χρήσιμων εντυπώσεων;

Σύμφωνα με το Reuters, ανώτατος υπάλληλος του ΣτΕ, διέρρευσε την πληροφορία ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφασίσει υπέρ της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός και σωματείων εργαζομένων. Την είδηση αναπαρήγαγαν άμεσα φίλια, προς την εταιρία, ελληνικά ΜΜΕ, και ακολούθησαν πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος του ΣτΕ διέψευσε αυτή την πληροφορία, δηλώνοντας ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Εύλογα, λοιπόν, προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

Tiverious 5/11, στον Πολύγυρο


ΒΙΝΥΛΙΟ στον Πολύγυρο


Θεσσαλονίκη, Πρόσκληση σε εκδήλωση

Την Πέμπτη 05/11/2015, στις 20:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ" επί της οδού Ερμού 61, (έναντι του Ο.Τ.Ε.), θα μιλήσει ο καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Βαρδουλάκης, με κύριο θέμα : 
"Ο τρόπος μεταβίβασης των 317.000 στρεμμάτων της Χαλκιδικής από το Δημόσιο προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ". 
Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής, 5/11/2015


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Νεολαία Αν.Ελλ.: Παραδειγματική τιμωρία κάθε αρνητή της Γενοκτονίας

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει στις εθνικά επικίνδυνες απόψεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη, οι οποίες προσβάλουν τους Αγώνες, τις Θυσίες, τους Διωγμούς και την Μνήμη των Αλησμόνητων Πατρίδων των Ελλήνων.
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί την ελάχιστη ηθική δικαίωση και αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας.
Η αυθαίρετη αλλοίωση επιστημονικών όρων και εννοιών, ιδίως στην περιγραφή αληθινών, ιστορικά τεκμηριωμένων και αδιαμφισβήτητων γεγονότων καθώς και οποιαδήποτε λεκτική ή άλλη έκπτωση στην αναγνώρισή τους, δεν πρέπει να μένει αναπάντητη και ο ψευδο-επιστημονικός μανδύας πρέπει να ξεσκεπάζεται.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής

Σε κατάληψη των Δημαρχείων  την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι  προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αντίστασης στην επαπειλούμενη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και τη διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Στην Τσιπροχώρα των θαυμάτων.

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία!!!

Επιτροπές αγώνα Μεγάλης Παναγίας Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου: "Ξεριζώνουν την Ιστορία μας στις Σκουριές Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής!"

Οι αρχαιότητες είναι εμπόδιο στην “ανάπτυξη” της Εldorado και πρέπει να ξηλωθούν για να προχωρήσει η εξόρυξη
Η Τρίτη 3 Νοεμβρίου είναι μια μέρα κρίσιμη για την ιστορική κληρονομιά της Χαλκιδικής. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) θα αποφασίσει αν οι αρχαιότητες που βρίσκονται στο χώρο της επιφανειακής εξόρυξης στις Σκουριές θα διατηρηθούν ή θα καταστραφούν για πάντα από τις μπουλντόζες της Eldorado Gold.
Η Eldorado βέβαια δεν περίμενε την απόφαση του ΚΑΣ, την οποία φαίνεται να θεωρεί δεδομένη. Ήδη γύρω από τις αρχαιότητες εκτελούνται μεγάλης κλίμακας χωματουργικές εργασίες που έχουν κατεβάσει τη στάθμη του εδάφους κατά περίπου 30 μέτρα. Στο κέντρο αυτής της κοσμογονίας έχει απομείνει, στη θέση του ακόμα, ένα τμήμα του αρχαιολογικού χώρου 6,5 στρεμμάτων. Η εταιρεία περιμένει την αυριανή απόφαση του ΚΑΣ για να πάρει το τελειωτικό “πράσινο φως” για να το σαρώσει και αυτό.

Ημερίδα – διάλεξη με θέμα: «Η ψυχολογία στο σκάκι και τον αθλητισμό»

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ διοργανώνει ημερίδα – διάλεξη με θέμα: «Η ψυχολογία στο σκάκι και τον αθλητισμό», την Κυριακή, 15-11-2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (Δημ. Καραγκάνη 24 και Καρατάσιου 19), στις 11.30 π.μ., με ομιλητή το Dr. Στέφανο Πέρκο, ειδικό σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας. 
Θα παρουσιασθούν διάφορες τεχνικές, σχετικές με την αύξηση της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωση των νεαρών αθλητών – αθλητριών, τη μείωση του άγχους τους και την καλύτερη προετοιμασία για τους αγώνες. Οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες θα ασχοληθούν με διάφορες απλές και εφαρμοσμένες ασκήσεις που έχουν στόχο την εφαρμογή των παραπάνω. 

Ισοδύναμα για την ξεφτίλα βρέθηκαν ή ακόμα;

Το ΣτΕ ακύρωσε οριστικά την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Ανακοίνωση του Γραφείου Προέδρου ΣτΕ "Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί."
Κανονικά θα λειτουργούν και πάλι τα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική, καθώς η ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη για αναστολή λειτουργίας της, δικαιώνοντας την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε..
Σε δύο διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών της η ολομέλεια του ΣτΕ – υπό την προεδρία του Νικόλαου Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο – ακύρωσε κατά πλειοψηφία την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη, (ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/854/2015) και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των επίμαχων μεταλλείων.

Α.Ο.Πολυγύρου - Τιτάνια νίκη μέσα στην ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια: Ιωάννης Σφυρής
Τεράστια νίκη με απίστευτα ψυχικά αποθέματα πέτυχαν χθες οι παίχτες του ΑΟΠ.

Αν και βρέθηκαν από την αρχή αρκετά πίσω στο σκορ, αν και χάσαμε από νωρίς επίσης με φάουλ τον ψηλό μας, Θεόφιλο Γκοτζαγιάννη, αν και τραυματίστηκαν στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου οι Παπασαραφιανός και Τσιμπής, τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους.
Με σκορ τετάρτης περιόδου 9-25 κατατρόπωσαν τον Γιάννη Γιαννούλη και τους συμπαίχτες του.

Ανοιχτές πόρτες

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

Ελλάδα, η χώρα που τα καταγάλανα νερά της καθημερινά «γεννούν το θάνατο», η χώρα που στον καθημερινό της ΘΡΗΝΟ της φτώχειας, προστέθηκε και εκείνος των αμέτρητων πλέον πτωμάτων προσφύγων, των παιδικών ψυχών, που κοιτάξτε ειρωνεία, έφυγαν από τον πόλεμο να γλυτώσουν το θάνατο, και τον βρήκαν εκεί που επικρατεί «ειρήνη», στη χώρα μας….
Θύματα πολέμου, ασυνείδητων δουλεμπόρων, θύματα μιας Ευρώπης, που πίσω από ψεύτικα δάκρυα, παίζει τα παιχνίδια της. Καθημερινές τραγωδίες λοιπόν, ατέλειωτος ανθρώπινος πόνος, κλαίει ο Έλληνας γιατί δεν είναι αναίσθητος, «κλαίνε» οι πολιτικοί, αυτοί ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ, βλέπετε το «κλάμα» τους

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη με 74-82 επι των Τιτάνων Παλαμά συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές μας έκαναν κακό ξεκίνημα(8-2 3', 27-15 13') αλλά στη συνέχεια ήταν πολύ εύστοχοι στα μακρινά σουτ και πήραν το προβάδισμα 56-67(35'). Στο τέλος παρά τις τάσεις αυτοκτονίας που δείξαμε, το 67-74(2'03'' πριν τη λήξη) έγινε 74-74(στα 1'20''), ένα δύσκολο καλάθι του Δασκαλόπουλου και ένα τρίποντοτου Δήμου μας έδωσαν τη πολυπόθητη νίκη με 74-82. Όλη η ομάδα εύχεται στον αρχηγό μας Γιάννη Δασκαλόπουλο να του ζήσει ο νεογέννητος γιός του.
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας την Κυριακή 08/11(17.00) στη Λάρισα με τον ΓΣΛ. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: