Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Δημοτικό Σχολείο Συκιάς χωρίς δασκάλους!

Δημοτικό Σχολείο Συκιάς, Σχολικό έτος 2015-2016, 2 Νοεμβρίου και υπάρχουν ελλείψεις πέντε (5 !!!) δασκάλων.
Οι γονείς ψάχνοντας να βρουν λύση στο πρόβλημα άνοιξαν μέχρι και σελίδα στο F/B (ΕΔΩ).
Στην εικόνα τους αναγράφουν: "χωρίς δασκάλους και φέτος". 
-Το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο!
-Ως πότε;

2 Νοεμβρίου: Τα Ελευθέρια της Χαλκιδικής

Η 2α Νοεμβρίου είναι η σημαντικότερη ημερομηνία στη νεότερη ιστορία της Χαλκιδικής. Ο λόγος;  Είναι η επέτειος της 2ας Νοεμβρίου του 1912, όταν ο Ελληνικός Στρατός έφερε επίσημα την απελευθέρωση στον τόπο μας.
 Υπενθυμίζουμε σύντομα τα σχετικά γεγονότα: Μετά την παράδοση της Θεσσαλονίκης στον επελαύνοντα Ελληνικό Στρατό, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο στρατός μας ενήργησε ταχέως για την κατάληψη όσον το δυνατόν μεγαλύτερης έκτασης της ενδοχώρας, καθώς και οι, σύμμαχοι τότε, Βούλγαροι, ιδιαίτερα μετά την απώλεια της Θεσσαλονίκης, επιδίωκαν το ίδιο. Ο δ/τής λοιπόν της 7ης Μεραρχίας Σωτίλης, εκτελών διαταγή του Αρχιστρατήγου, δίνει εντολή στον δ/τή του 1ου Ανεξάρτητου Τάγματος Κρητών, Γεώργιο Π. Κολοκοτρώνη, να οδεύσει προς τη Χαλκιδική, να την καταλάβει ολόκληρη και μαζί το Άγιον Όρος, το οποίο εποφθαλμιούσαν οι Βούλγαροι, ως σημαντικό συμβολικό στόχο.
  Το Τάγμα λοιπόν του Κολοκοτρώνη, φτάνει και διανυκτερεύει στις 31 Οκτώβρη στα Βασιλικά, την 1η του Νοέμβρη στη Γαλάτιστα και στις 2 Νοεμβρίου φτάνει στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, απ’ όπου ο Κολοκοτρώνης, εν ονόματι του βασιλιά Γεωργίου του Α΄ και ως Στρατιωτικός Δ/της Χαλκιδικής, υπογράφει και ανακοινώνει την παρακάτω ιστορική Προκήρυξη: