Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Το Σαββατιάτικο Τσιπροέκτρωμα...


Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου: ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στους αγρότες και κτηνοτρόφους

Σημερινή (30-10-2015) ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, έπειτα από πρόταση του Τάσου Κανταρά, επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και αντιπροέδρου της επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης.
"Το Δ.Σ. Πολυγύρου συμπαρίσταται στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διατρανώνει την αντίθεσή του στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να υποστεί ο πιο παραγωγικός κλάδος της χώρας.

Πρώτη Πανθεσσαλονίκεια Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας

Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια θα διεξαχθεί η πρώτη Πανθεσσαλονίκεια Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας.
Η ψήφιση και υλοποίηση του τρίτου Μνημονίου συνεχίζει τη χειροτέρευση της ζωή του λαού, με νέα φοροκαταιγίδα, ένταση των ιδιωτικοποιήσεων, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, νέα συρρίκνωση συντάξεων, επιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα και στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, όπως και σειρά άλλων μέτρων που θα προωθηθούν τους επόμενους μήνες.

Δ.Κ.Ιερισσού: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στον εορτασμό της Ιστορικής επετείου της Απελευθέρωσης της Ιερισσού. Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.

Το ιστορικό της ημέρας μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Ένα εκ των τραγικών θυμάτων των πολιτικών της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος που εφαρμόζει και εμβαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το δίχως άλλο η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα πρέπει να ανταπεξέλθουν με 20% περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησής τους και μάλιστα να χουν και 3% πλεόνασμα, ενώ το ύψος της μείωσης της χρηματοδότησης σε σχέση με το 2010 υπολογίζεται στα 75%.

Ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - Δεν παρατείνεται η αναστολή

Το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί ζήτημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές
Ανοίγει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφαση του περασμένου Ιουλίου για αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης. όπως οι πλειστηριασμοί.Σημειώνεται ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί ζήτημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, γεγονός που καθυστερεί την αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. 

Στη Βουλή το πρόβλημα των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού στα Σχολεία της Χαλκιδικής, με ερώτηση Γ. Βαγιωνά

Κλικ στην εικόνα για άνετη ανάγνωση 

Ομιλίες συμβουλευτικής γονέων με θέμα «Διαχείριση της προσκόλλησης του παιδιού στο γονιό και προσαρμογή στον παιδικό σταθμό»


Ο διαπραγματευτής ... ανδρείκελο!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Εδώ είμαστε και πάλι, με την ασθένεια για την οποία ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ουσιαστικά γνωρίζουν λεπτομέρειες, και η έλλειψη γνώσης, έχει σαν αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με τις «οδηγίες» για σφάξιμο των ασθενών από τα ΚΕΠΑ) την ταλαιπωρία όλων εκείνων που πάσχουν από αυτήν, αλλά δυστυχώς, και την…. ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους από επιτροπές και διευθυντές.
Λες, και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας το επέλεξαν, το επιδίωξαν να νοσήσουν και να τυρανιουνται εκείνοι και οι οικείοι τους για όλη τους τη ζωή. Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μια ΑΝΙΑΤΗ πάθηση, η οποία (για να μην ξεχνιόμαστε) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ, την λίστα της ΝΤΡΟΠΗΣ, η οποία έγινε στο «πόδι», όπως ΟΛΑ γίνονται σε αυτή τη χώρα, έχοντας ένα σωρό ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, και που ουσιαστικά, ΔΕΝ