Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Μνημονιακές συνήθειες και όχι μόνο!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, απαντώντας στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρη Καμπούρη, ο οποίος με συνέντευξή του στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ζητούσε από την κ. Ιγγλέζη, όπως αντέδρασε στην επένδυση χρυσού να κάνει το ίδιο και με τα νέα φορολογικά μέτρα και να τα καταψηφίσει, σημείωσε: "Ο κ. Καμπούρης κατάγεται από τη Χαλκιδική, αλλά είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είναι δάσκαλος και όχι κτηνοτρόφος."
Η αποθέωση, το επίπεδο, πολιτικό και μη, της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Πολίτης την εγκαλεί πολιτικά και αυτή αντί άλλης απάντησης νομίζει ότι με μία "εξυπνάδα" "εξολοθρεύει" τον "αντίπαλο" !
Αλήθεια το ότι είναι κάτοικος θεσσαλονίκης και δάσκαλος και νομιμότατος Πρόεδρος των κτηνοτρόφων δεν τα ήξερε, η κα Ιγγλέζη, όταν:

Κανονικά θα εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια στη Χαλκιδική από αύριο, 21-10-2015


"Εξόρυξη χρυσού με αίμα λαού;" Γυναίκες από την Χαλκιδική στην Καναδική Πρεσβεία. 20-10-15

Π.Α.ΜΕ Χαλκιδικής: Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής


Προδημοσιεύσεις για τέσσερα Νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020

Δείτε τις προδημοσιεύσεις για τα τέσσερα Νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020 επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω link:

1. Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

2. Νεοφύης Επιχειρηματικότητα.

3. Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4. Ανάπτυξη Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Έως 15 Νοεμβρίου οι δηλώσεις για τα τετραγωνικά των ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Δήμο Αριστοτέλη


Από το Δήμο Αριστοτέλη ανακοινώνεται ότι, όσοι έχουν τακτοποιήσει αυθαίρετα κ.α. κτίσματα με τους Ν 4178/12, 4014/11, 3843/10 και όσοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν εκ παραδρομής ανακριβή μέτρα των κατοικιών τους ή και άλλων κτισμάτων, καλούνται να προσέλθουν στα Δημοτικά Καταστήματα στην Ιερισσό, την Αρναία και τη Μεγάλη Παναγία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να δηλώσουν τα πραγματικά στοιχεία των κτισμάτων, μέχρι 15 Νοεμβρίου 2015.
Παράλληλα, ειδικά συνεργεία του Δήμου Αριστοτέλη, στελεχωμένα με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, ξεκινούν ελέγχους σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης και μη δήλωσης, όπως και σε περίπτωση ανακριβών δηλώσεων θα επιβληθούν τα υπό του Νόμου οριζόμενα πρόστιμα.

Διαμαρτυρία για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα μαθητικά λεωφορεία


Ο Δήμος Ν. Προποντίδας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα μαθητικά λεωφορεία, όπως ενημερώθηκε τόσο από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, όσο και από την εταιρεία ΚΤΕΛ ΑΕ.
Σύμφωνα με την εταιρεία ΚΤΕΛ ΑΕ, το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται στην άρνηση του δημοσίου από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν να καταβάλει την αμοιβή στην εταιρεία. Μας προκαλεί δε ιδιαίτερη εντύπωση ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνον στο Νομό Χαλκιδικής, τη στιγμή που στους υπόλοιπους Νομούς όλης της Ελλάδος εκτελούνται κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια των κατά τόπους ΚΤΕΛ, διότι έχει καταβληθεί η αμοιβή τους μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015.

Απλά τα πράγματα

Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο Μ. Παναγίας - Διαμαρτυρία Γονέων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Μεγάλης Παναγίας Εκπαίδευσης
Προς: Διεύθυνση Δευτ/βάθμιας Χαλκιδικής. Ν. Χαλκιδικής.
19-10-2015
Κοιν: 1) κ. βουλευτές του ν. Χαλκιδικής
2) κ. Δήμαρχο Αριστοτέλη
3) Τοπικά μέσα ενημέρωσης κι επικοινωνίας.
Κύριοι,
Σας κάνουμε γνωστό, ότι σήμερα 19-10-2015, στο γυμνάσιο της Μεγάλης Παναγίας, δεν έχουν τοποθετηθεί ένας καθηγητής μουσικός, ένας φιλόλογος και ένας φυσικός, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να «μένουν πίσω» μαθησιακά και να υστερούν σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους.

200 ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη 57-62 επι του Πιερικού/Αρέλαου Κατερίνης συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής , πραγματοποιόντας τη 200η του νίκη σε Εθνικά Πρωταθλήματα και Κύπελα(σε σύνολο 328 αγώνων). Η ομάδα μας ξεκίνησε καλά τον αγώνα και διατηρούσε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο τον παιχνίδι αλλά με μικρές διαφορές (34-41 στο 21'). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30'(53-53) αλλά στο 4ο δεκάλεπτο οι αθλητές μας έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε ενεργητικό τεσσάρων πόντων και το τελικό 57-62. Δυστυχώς σε ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε κάποιες διαιτητικές παραφωνίες(στο 35' τα φάουλ ήταν 23-9 και οι βολές 7-19) που ευτυχώς δεν εκκμεταλεύτηκαν οι γηπεδούχοι(6/19 βολές!!).  
Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας την Κυριακή 25/10(17.00) στην Αρναία με το Άργος Ορεστικό που δεν το έχουμε κερδίσει ποτέ(0-4).
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: