Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

"Πλήρωνε & μη ερεύνα" το νέο δόγμα του #syriza όπως ενημερώνει ο Μιχελογιαννάκης

«Ο λαός μίλησε» …

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews  
«Ο ΛΑΟΣ μίλησε στις εκλογές»... Πρόκειται για μόνιμη επωδό κυβερνητικών στελεχών -και του ίδιου του πρωθυπουργού- όταν τους ασκείται κριτική για τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που φέρνουν. 
«Ο λαός μίλησε», λοιπόν... Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι έχουν οδηγήσει το εκλογικό σώμα να απέχει κατά 45% από τις εκλογές. 
Παρακάμπτουμε ότι το εκλογικό 36% του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το 17% του εκλογικού σώματος. Και ρωτάμε: Πώς ακριβώς ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Βαριές «σκιές» στα πόθεν έσχες 2 υπουργών: Ο ένας «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ, ο άλλος έχει μετοχές σε εταιρεία

Βαριές σκιές προκύπτουν στα πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής.
Ειδικότερα ευθύνες προκύπτουν για δύο υπουργούς: Ο ένας επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση.
Ο δεύτερος υπουργός, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή.
Επιπλέον, ένας τέως βουλευτής εμφανίζεται να έχει μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες και έναν νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» του, με ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Ποια είναι η κυρία της φωτογραφίας;


Το παλιό είναι βαθιά ριζωμένο στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ...


Μπάσκετ Β΄ Εθνικής, Σ.Α. Στρατωνίου - Αίολος Αστακού 65-86 Highlights


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΙΟΡΔΑΝΗ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ - ΙΣΚΡΑ
H Κεντρική Επιτροπή τoυ ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο (10-11/10), έμοιαζε με ''νεκρό σώμα'', μου έλεγε παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολούθησε τις εργασίες της.'' Τίποτα'' μου ανέφρε, ''δεν θύμιζε τις παλιές Κεντρικές Επιτροπές με τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις, τις ζυμώσεις και την ένταση που τροφοδοτούσαν οι διαφορετικές απόψεις και τα διαφορετικά κείμενα''. Τώρα άκρα του τάφου σιωπή, παρ' ότι αυτή η ΚΕ πραγματοποιήθηκε σε πολύ κρίσιμη περίοδο με το Κόμμα και την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπα με την χειρότερη φάση στην μνημονιακή κρίση που διανύει η χώρα. Και όμως στην Κ.Ε κυριάρχησε μνημονιακό σιωπητήριο και μια παγερή απολίτικη συναίνεση. Όλοι/ες ακολουθούν και παρακολουθούν το κυβερνητικό μνημονιακό τέρας και τρίβουν τα χέρια τους που απηλλάγησαν, επί τέλους, από τα ''αριστερίστικα'', τάχα, βαρίδια.

Ανακοίνωση των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στη Ν.Δ.

Αναφορικά με τις πρόσφατες συναντήσεις μας με υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος της Ν.Δ. θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Ως σωματεία εργαζομένων, αρχή μας είναι να ανταποκρινόμαστε θετικά σε κάθε κάλεσμα  για συζήτηση από οποιοδήποτε πολιτικό και θεσμικό πρόσωπο ή φορέα που επιθυμεί να έχει διάλογο μαζί μας, μένοντας όμως  μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές διεργασίες.
2. Πάγια αρχή και θέση μας είναι ότι τα θεσμικά πρόσωπα οφείλουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να δίνουν λύσεις κρατώντας ουδετερότητα και ακολουθώντας την νομιμότητα.

Η Ευγενία στο Παλαιοχώρι ... υπέρ Άδωνι!


Έτσι ξαφνικά μετατράπηκε η Πεντάμορφη σε Τέρας; (περί ΣΥΡΙΖΑ, ήττας και ΟΧΙ)

Παναγιώτης Μαυροειδής - ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Κατακάθισε λίγο ο κουρνιαχτός για τα εκλογικά αποτελέσματα. Τα γενικά, όσο και τα ειδικότερα της αριστεράς. Όχι δε σταμάτησε η συζήτηση, ούτε έφυγε η ανησυχία. Ίσως όμως σήμερα, σε μια μικρή απόσταση από την ένταση, τη φόρτιση και την κούραση των πρώτων ημερών, να μπορούμε να δούμε καλύτερα τα ζητήματα. Πιο σφαιρικά, πιο νηφάλια, πιο αντικειμενικά, πιο βαθειά.
Το πολιτικό τοπίο όλο και λιγότερο ορίζεται με την απόστασή του από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Αντίθετα, σκιάζεται και βαραίνει από την πραγματικότητα της επικύρωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή την εφαρμογή του Τρίτου Πεντα-κομματικού Μνημονίου και το νέο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σε μια εποχή πολέμων στην περιοχή μας.

Το λέει ο άνθρωπος...


Στην πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το δεξί χέρι του Άκη !!!

Αντώνης Κοτσακάς, το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο ανώτατο κομματικό όργανο του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ!!!

Οργανώνεται η Λαϊκή Ενότητα Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε χθες 11/10 στον Πολύγυρο (Αγιονέρι), η πρώτη μετεκλογική συνέλευση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Χαλκιδικής. Η μαζική συμμετοχή, η αγωνία για την επόμενη μέρα, η αισιοδοξία για τους επικείμενους αγώνες και το πείσμα και η αποφασιστικότητα για την ενδυνάμωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ήτανε τα χαρακτηριστικά της πρώτης συνάντησης. Συζητήθηκαν διεξοδικά η νέα κατάσταση, οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παράγοντες που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα, τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα που αναμένονται να προκληθούν απο την υλοποίηση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της μεταλλαγμένης κυβέρνησης και οι άμεσες προτεραιότητες της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Tiverious στον Πολύγυρο


Ανακοίνωση μεταλλωρύχων για τη συνάντησή τους με τον Τζιτζικώστα

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχαμε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος της Ν.Δ. κ. Απόστολο Τζιτσικώστα, επισημαίνουμε  τα εξής:
Κατα τη διάρκεια της θητείας του ως  Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και σχετικα με το θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Β.Α. Χαλκιδική, κράτησε  μία ουδετερη στάση αποφεύγοντας να επιλέξει πλευρά, στάση που  θεωρούμε οτι αρμοζει στο θεσμικό του ρόλο. Η διοίκηση  πρέπει να δίνει λύσεις, να αναλαμβανει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων, υπηρετώντας την ανάπτυξη και τη νομιμότητα. Αυτό επιθυμούμε να συνεχιστεί και από τον κ. Περιφερειάρχη.

ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΛΛΕΫ Α.Ο.Πολυγύρου


Οι διαπιστώσεις του μαλάκα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ...

(3ο Δ.Σ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, Δ.Σ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Δ.Σ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ, Δ.Σ. ΦΛΟΓΗΤΩΝ-Ν.ΠΛΑΓΙΩΝ )
Το πρόγραμμα “Bullying?No,thanks!” εκπονήθηκε στο μάθημα των Αγγλικών με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο ταχύτατα αυξανόμενο στα Δημοτικά Σχολεία.
Οι μαθητές έμαθαν μέσα από το πρόγραμμα πως να αναγνωρίζουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά,  μοιράστηκαν εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό,  διάβασαν ιστορίες, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους μέσα από ζωγραφιές,  παρακολούθησαν και έφτιαξαν οι ίδιοι σύντομα βίντεο σχετικά με το θέμα και δημιούργησαν μία “anti bullying”γωνιά στο σχολείο τους την οποία διακόσμησαν με τους «anti bullying» ήρωες τους !