Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Με τη ζωή ενός ολόκληρου λαού...

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου ο Τσίπρας διαβεβαίωνε πως θα καταργήσει τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν τα μνημόνια με έναν νόμο. Αντ' αυτού, ως γνωστόν, υπέγραψε και νέο μνημόνιο.
Τώρα είναι η κ. Γεροβασίλη που δηλώνει ότι με ένα νόμο θα έρθουν όλα τα προαπαιτούμενα του μνημονίου στη Βουλή.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ακριβής και συνεπής:
Μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή, όλα τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν παραδώσει τις σχετικές μελέτες τους (πότε πρόλαβαν τα θηρία και τις ετοίμασαν!), ώστε την επόμενη βδομάδα, στις 15 Οκτωβρίου, να έχει καταρτιστεί το νομοσχέδιο και να συζητηθεί στη Βουλή.

Μεταλλωρύχοι προς πολιτικό κόσμο: "Ήρθε η ώρα ο ΑΓΩΝΑΣ μας να σταματήσει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΓΕΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ:

«Ήρθε η ώρα ο ΑΓΩΝΑΣ μας να σταματήσει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και να γίνει η βάση για την οριστική λύση για το μέλλον του τόπου μας»

Μετά από πολιτικές δηλώσεις και πολιτικές συζητήσεις για τα Μεταλλεία και τους μεταλλωρύχους που ξαναφουντώνουν,
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

"Ό,τι κινείται, σφάζεται" η εντολή του Πατέλη στα τάγματα εφόδου της ΧΑ (video)

"Αποφάσεις του ΣτΕ που συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα"

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή (2/10 απόφαση 299/2015) την αίτηση αναστολής της απόφασης Σκουρλέτη, που κατέθεσαν σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός.
Οι σύμβουλοι που πλειοψήφησαν επικαλούνται το γεγονός ότι η Διοίκηση έχει, στο παρελθόν, γνωμοδοτήσει για όλα τα θέματα (εννοώντας ότι έχει εγκρίνει και αδειοδοτήσει τόσο το σύνολο του έργου, όσο και υποέργα). Η όποια όμως έγκριση και αδειοδότηση εμπεριέχει όρους – καλούς ή κακούς – τους οποίους η εταιρεία οφείλει να τηρεί και το Κράτος να ελέγχει ότι τηρούνται. Στην περίπτωση της ακαριαίας τήξης, ο όρος είναι σαφής τόσο ως προς την επιτόπια εφαρμογή της μεθόδου, όσο και προς το χρονοδιάγραμμα.

Β' Εθνική Μπάσκετ: To 1o εντός έδρας παιχνίδι του Α.Ο.Πολυγύρου


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και το Οικοτροφείο «ΑΘΩΝΑΣ» της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας σας προσκαλούν σε μια rock βραδιά την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στο Zanzi Bar στον Πεζόδρομο Πολύγυρου με προσκεκλημένο το DJ Δημήτρη Ατζαμή.
Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει ως θέμα την «Αξιοπρέπεια στη Ψυχική Υγεία» τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που ζουν με μια ψυχική ασθένεια μπορούν και αξίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια ενισχύοντας τη σημασία του σεβασμού, του δικαιώματος στην επιλογή και στην ελεύθερη βούληση.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών

Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” η οποία ξεκίνησε στις 5/10 και συνεχίζεται έως και την Κυριακή 11/10 και εν όψει της πλήρους πεζοδρόμησης 9 δρόμων στο ιστορικό κέντρο των Ν.Μουδανιών, προτείνει - παροτρύνει τον εμπορικό κόσμο του, να αποσύρει τα Ι.Χ. αυτοκίνητά του για 2 ημέρες (από Πέμπτη 22:00 εώς και Σάββατο 22:00) δείχνοντας έτσι την καλή διάθεση και τη συνεργασία με τον Δήμο Ν. Προποντίδας για την βέλτιστη εφαρμογή του προγράμματος.

Aνακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις σε σχέση με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για τις πολιτικές συζητήσεις που αναπτύσσονται αναφορικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Ελληνικός Χρυσός έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες έναν παραγωγικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων στη Χαλκιδική.
Για όλες τις παράλληλες δημόσιες τοποθετήσεις και συζητήσεις, η Διοίκηση της εταιρείας έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πολλές φορές και θα το επαναλάβει όσες χρειαστεί, πως αυτό που αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα της είναι η κοινή της πορεία με την πολιτική ηγεσία του τόπου και με την τοπική κοινωνία της περιοχής όπου δραστηριοποιείται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.