Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Όχι σύντροφε συριζαίε, δεν είμαστε στην ίδια μεριά της ιστορίας

Με οργή, ισχυρές δόσεις εμπάθειας και κατηγορίες περί σεχταρισμού αντιδρούν στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση των διοργανωτών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να τους αποκλείσει από τη φετινή διοργάνωση.
Τα βασικά επιχείρημα σου είναι ότι μια παράταξη που έδωσε αγώνες για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, δεν μπορεί να αποκλείεται από ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ.
Κανείς δεν αμφισβητεί την μέχρι σήμερα πορεία σου. Σου αξίζουν συγχαρητήρια για τους αγώνες που έδωσες. Μόνο που οι κοινωνικοί αγώνες – σύντροφε συριζαίε – είναι σαν τα ομόλογα: οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις επόμενες.

Η ΝΕΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !...

Σκουρλέτης για τις Σκουριές, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Σήμερα (6-10-2015 ...μετά το 15ο λεπτό)

Αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη


Για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Φεστιβάλ
Θεσσαλονίκη, 6-10-2015
Προς αποκατάσταση της αλήθειας (που έχει κακοποιηθεί βάναυσα από χθες), και μέχρι να υπάρξει αναλυτικό κείμενο από τη συνέλευσή μας, δημοσιοποιούμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της οργανωτικής συνέλευσης για το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ημερομηνία 23/9:
"Ειδικά για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε και εχθές η συζήτηση που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρεις συνελεύσεις. Οι συλλογικότητες και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές συμφωνήσαμε ότι δεν επιθυμούμε πια να συμμετέχουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κοινή πολιτική εκδήλωση, όπως είναι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Κρίναμε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι για εμάς ασύμβατη με το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει ήδη από τον Ιούλιο και επικαιροποιήσαμε τώρα. Τέλος, συμφωνήσαμε ότι η συνυπογραφή και η συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ αποτυπώνει μία πολιτική και κοινωνική συμμαχία και δεν είναι δυνατό

Η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται με οδικό χάρτη το #Mnimonio3 & υπευθύνους την κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ & τον ESM

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε με πανηγυρικούς τόνους ότι στις ΗΠΑ κατόρθωσε να διεθνοποιήσει, όπως είπε, το θέμα του χρέους. Δεν ξέρουμε άλλα φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Η πόρτα που έφαγε από τις ΗΠΑ όχι μόνο στο χρέος αλλά και σε όλα τα θέματα, ονομάζεται ''διεθνοποίηση'' τώρα; ''Mήπως'' διεθνοποίηση'' θα πρέπει να αποκληθεί και η απεριόριστη υποτέλεια; H Eλλάδα τελεί υπό διπλό ζυγό: βρίσκεται μέσα στη γερμανική νομισματική φυλακή και κάτω από την πολιτικοστρατιωτική – γεωπολιτική επικυριαρχία. Άθλος!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ, ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ
Σε ατμόσφαιρα κατατονίας και κατάθλιψης εκφώνησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Όσοι τηλεθεατές άντεξαν να τον παρακολουθήσουν μέχρι τέλος στη διεκπεραίωση αυτού του άχαρου, ψυχοκαταναγκαστικού έργου, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις. Αιώνες μοιάζουν νάχουν περάσει από τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες...