Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

SKYFALL...

Του ΣΤΑΘΗ*
Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε και μπροστά μας ανοίγεται η «εποχή Τσίπρα» - ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει, αλλά όλοι γνωρίζουμε (ακόμα και εκείνοι που δεν το ομολογούν ούτε στον εαυτόν τους) ότι δεν θα είναι μια αριστερή εποχή.
Θα είναι μια μνημονιακή εποχή. Από πλευράς της Αριστεράς ο κ. Τσίπρας προσεχώρησε σ’ αυτήν την «εποχή» απ’ όταν προσυπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια αυτομόλησε στη μνημονιακή λογική και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές δυνάμεις. Ο λαός επικύρωσε με την ψήφο του αυτές τις επιλογές κι έτσι τώρα ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε απόλυτον κυρίαρχο του παιχνιδιού, και στο κόμμα του, και στη Βουλή, και στη χώρα.
Η κυρία Μέρκελ βρήκε τον επόμενο πρωθυπουργό που θα φάνε τα μνημόνια, αλλά στο μεταξύ τα μνημόνια θα έχουν αποτελειώσει τη χώρα.
Οσον ελάμβαναν χώρα οι εκλογές, ο κ. Μάαρτεν Φερβέι

Ανακοίνωση 39 Συλλογικών Οργάνων της Χαλκιδικής: «Εκφράζουμε το 70% του Δήμου Αριστοτέλη και υποστηρίζουμε την μεταλλευτική ανάπτυξη του τόπου μας»

«Σχετικά με τις… επιστολές προς την εκπομπή Αντιδραστήριο!»
 Με περισσή αγωνία σύλλογοι και συντονιστικά που εναντιώνονται στη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική έσπευσαν σήμερα να στείλουν επιστολή προς την ΕΡΤ3, με την οποία και ΑΠΑΙΤΟΥΝ «…να σταματήσουν όλες οι πιέσεις προς τους συντελεστές της εκπομπής και τη διοίκηση του καναλιού, ώστε να μην προβληθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής. Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να διασφαλίσει το δικαίωμα της έκφρασης απόψεων που αντιτίθενται στα συμφέροντα πολυεθνικών, “επενδυτών”, μεγαλοεργολάβων και διαπλεκόμενων
Σαν να απευθύνονται σε κάποιον συνέταιρο ή

Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστοί δρόμοι και προβλήματα στη Χαλκιδική από την νεροποντή (ΦΩΤΟ)

Πολλά και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Χαλκιδική μετά την νεροποντή που έπληξε την περιοχή σήμερα με αποτέλεσμα πάνω από 25 σπίτια να πλημμυρίσουν αλλά και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους λόγω πτώσης δέντρων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Άθυτο με πολλά σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Η στάθμη των νερών είναι υψηλή και πολλά είναι και τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τα νερά. Στην Φούρκα μάλιστα έχει κλείσει ο δρόμος λόγω πτώσης δέντρου ενώ στο σημείο βρίσκεται και η πυροσβεστική για να το απομακρύνει.
Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, λόγω της νεροποντής, στα Κοιμητήρια Κασσανδρείας (ΦΩΤΟ)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Κασσανδρείας στο κοιμητήριο της περιοχής.
Οι μαρμάρινες πλάκες πολλών τάφων στην κυριολεξία ξεριζώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και έσπασαν με αποτέλεσμα ακόμη και να μεταφερθούν μέτρα πιο μακριά. Ο χώρος των κοιμητηρίων πλημμύρισε και οι καταστροφές σε όλο το χώρο είναι εκτεταμένες. Οι κάτοικοι προσπαθούν να διώξουν τα νερά και να μαζέψουν τις σπασμένες πλάκες.

Επιτροπή Αγώνα Πολυγύρου: Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη ενημέρωση…

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου παρακολουθήσαμε την εκπομπή της ΕΡΤ3, Αντιδραστήριο. Ήταν το πρώτο μέρος από το οδοιπορικό των δημοσιογράφων της ελεύθερης ΕΡΤ, στις Σκουριές, στον Κάκαβο, στη Χαλκιδική. Απέναντι στη μεροληπτική δημοσιογραφία των συστημικών καναλιών, απέναντι στη μετάδοση της είδησης από κανάλια που έχουν το ίδιο αφεντικό με την Eldorado, ήρθε μία δημοσιογραφική ομάδα να παρουσιάσει το επίμαχο θέμα από μία οπτική που κανένας άλλος δεν τόλμησε.

Στέλιος Βαλιάνος :H επόμενη μέρα

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμπαρατάχθηκαν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση , που δόθηκε από την πλευρά μας με όρους ειλικρίνειας και συναίσθησης της ιστορικότητας των στιγμών.
To εκλογικό σώμα έδωσε μια δεύτερη, και τελευταία, ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει. Δεν του έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει από τις σκληρές μέρες που έρχονται. Του έδωσε δε, το ίδιο ποσοστό , τον Γενάρη, όταν εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακός και το ίδιο τώρα που μεταμορφώθηκε σε μνημονιακή δύναμη , και αυτό έχει την ιδιαίτερη αξία του. Το γεγονός ότι δεν επηρέασε το αποτέλεσμα (τουλάχιστον ποσοστιαία) η παρούσα συνθήκη (αύξηση ανεργίας , οικτρή οικονομία , τράπεζες, capital controls κλπ) είναι κάτι που θα μας απασχολήσει.

Νέα προγράμματα στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σιθωνίας

Έπειτα από τη δημιουργία τριαντα τεσσάρων (34) τμημάτων ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σιθωνίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΑΝΑΠΗΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΥΓΙΕΙΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Τέλειωσαν τα των εκλογών, βγήκε η νέα κυβέρνηση, εμείς ετοιμαζόμαστε να βγούμε στα βουνά με όλα αυτά που έρχονται, όλα όσα φέρνει στον τόπο το «ολόφρεσκο» μνημόνιο 3, ο χειμώνας έρχεται, και γενικά, ΟΛΑ συνεχίζονται «κανονικά» στην Ελληνική καθημερινότητα.
Τα κόμματα κάνουν «ταμείο» να δουν τι έκαναν και τι δεν έκαναν στην προεκλογική περίοδο, τα κανάλια είναι και πάλι γεμάτα από μαϊντανούς αναλυτές των εκλογικών αποτελεσμάτων, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κοσμάκη με τα μύρια όσα προβλήματα, και η πολιτική αναισθησία και απανθρωπιά, συνεχίζει να τραβά τον ανήφορο.

Τα γεγονότα της Στρατονίκης - Τι απαντούν οι μεταλλωρύχοι

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Στρατονίκι της Β.Α. Χαλκιδικής όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας όχλος περίπου 50 ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του ιερέα του χωριού και άρχισε να ρίχνει πιστολιές και να πετάει πέτρες.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο ιερές δέχθηκε επίθεση γιατί στο κήρυγμά του βγήκε να μιλήσει περί ομοψυχίας ζητώντας από τους κατοίκους να σταματήσουν να διχάζονται για την επένδυση εξόρυξης χρυσού.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής...


ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Η «επόμενη ημέρα» των εθνικών εκλογών στη ΒΑ Χαλκιδική.

Του Αθ. Καρίνα
Το κλείσιμο των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική, εξαιτίας της απόφασης του υπουργού ΠΑΠΕΝ κου Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις άδειες υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., αποτέλεσε κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Αριστοτέλη, τόσο λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μεταλλεία, όσο και των άμεσων επιπτώσεων που είχαν στην τοπική οικονομία η διακοπή των εργασιών και η διαθεσιμότητα των 2000 εργαζομένων. Το κλείσιμο των μεταλλείων και οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία μονοπώλησε σχεδόν τις πολιτικές συζητήσεις των κατοίκων στο Δήμο Αριστοτέλη και εν πολλοίς συνέβαλε στον προσδιορισμό της ψήφου των ψηφοφόρων.

Σύλλογοι Ιερισσού και Ν.Ρόδων για την εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3


Με αφορμή την εκπομπή “Αντιδραστήριο” που προβλήθηκε από την ΕΡΤ3, στις 16 Σεπτεμβρίου, η Ελληνικός Χρυσός θυμήθηκε – και επικαλέστηκε – τις έννοιες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας. Η εταιρεία που, εδώ και χρόνια, έχει επιστρατεύσει όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ στην εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδισης των θέσεών της. Η εταιρεία που έχει ξοδέψει εκατομμύρια σε χορηγίες και διαφημίσεις. Η εταιρεία που δε διστάζει να διοργανώνει και να χρηματοδοτεί ταξίδια δημοσιογράφων.
Η πολυεθνική πρέπει να καταλάβει ότι η ελευθερία του λόγου δεν είναι αλά καρτ. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, επέλεξαν να παρουσιάσουν εκείνη την πλευρά του θέματος που σπάνια παρουσιάζεται στα ΜΜΕ. Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να είναι μια απόπειρα αποκατάστασης μιας ισορροπίας (που έχει διαταραχθεί με ευθύνη της εταιρεία και διαπλεκόμενων ΜΜΕ). Σαφώς και ο καθένας μπορεί να ασκεί