Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Έχω δέκα χρόνια εμπειρία στο γιαπί


Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου πως έχει δέκα χρόνια εμπειρία στο γιαπί, ενώ του έδειξε τα ροζιασμένα χέρια του και το σημάδι από τον τενεκέ στον ώμο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έτρωγε το κολατσιό που είχε στο μαντίλι -όταν το ξεχνούσε, του το πήγαινε η Περιστέρα στην οικοδομή-, ενώ μια φορά είχε πέσει μέσα στον ασβέστη και φοβήθηκε μήπως ξεβάψει και δεν είναι πια τόσο επαναστάτης, όπως ο Τσε Γκεβάρα.
Είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας έγινε γιάπης επειδή πέρασε δέκα χρόνια στο γιαπί.
Κατά τα άλλα, μου αρέσει που κοροϊδεύαμε τον Αντώνη Σαμαρά με την επιτυχημένη πιτσαρία που έσκισε στις ΗΠΑ.

Τοποθέτηση του Σωτήρη Τσόκα, υποψήφιου με τη συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα των Σκουριών.

(Αναδημοσίευση από το Alterthess)
Στην ερώτηση «Σε Σκουριές και Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής έχουν σταματήσει προσωρινά οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός. Πώς πρέπει να σταθεί η επόμενη κυβέρνηση απέναντι σε αυτό το θέμα;» ο Σωτήρης Τσόκας απαντά:
Δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα το να πούμε εμείς πώς πρέπει να σταθεί για το ζήτημα των Σκουριών η επόμενη κυβέρνηση. Ο λόγος είναι, ότι έχουν ήδη προδιαγράψει τη στάση τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η Ν.Δ. (και οι υπόλοιποι παλιοί μνημονιακοί συνοδοιπόροι της, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, κ.ά.), έχουν υπηρετήσει με μεγάλη συνέπεια την πολιτική της ‘’επένδυσης με κάθε κόστος’’. Το ‘’με κάθε κόστος’’ απέδειξαν, ότι το εννοούν με τη στήριξη της καταστροφής του τόπου απ’ την ELDORADO GOLD και τους ντόπιους συνεργάτες της (Μπόμπολα, κ.ά.), καθώς και με την πολιτική της πρωτόγνωρης καταστολής του κινήματος και με τους εκατοντάδες διωκόμενους αγωνιστές. Είναι επίσης καθαρό ότι σε περίπτωση συμμετοχής τους στην επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Δεν το κρύβουν άλλωστε, αλλά αντίθετα το διακηρύσσουν ανοιχτά.

Η εκπομπή που προκάλεσε τον "πόλεμο" μεταξύ Ελληνικού Χρυσού - Μεταλλωρύχων και ΕΡΤ3...

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 
Δείτε την ΕΔΩ 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Ποια «υπηρεσία» προσέφερε ο κος Τσίπρας στη ΒΑ Χαλκιδική και στη χώρα ;

Του Α.Γ.Καρίνα
Ένα μήνα πριν, με την απόφαση του τέως Υπουργού ΠΑΠΕΝ κου Σκουρλέτη, της παραιτηθείσας κυβέρνησης του κου Τσίπρα, να ανακαλέσει τις άδειες υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. οδηγήθηκαν σε βίαιο κλείσιμο τα μεταλλεία στη ΒΑ Χαλκιδική. Η εν λόγω απόφαση που δημοσιοποιήθηκε μία μόλις ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης του κου Τσίπρα είχε ως αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε, τόσο στη ΒΑ Χαλκιδική, όσο και στη χώρα. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη απαράδεκτη τεχνικά απόφαση περιελήφθη στην προεκλογική ατζέντα και αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού εξαιτίας της εν λόγω απαράδεκτης τεχνικά απόφασης της παραιτηθείσας κυβέρνησης του κου Τσίπρα προκλήθηκε η διαθεσιμότητα σε 2000 εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον αγωνιούν βάσιμα για την απασχόλησή τους και τροφοδοτήθηκε περαιτέρω η ένταση στην περιοχή, ενώ επιπλέον στάλθηκε ένα αρνητικό μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ξεκινάμε

Του Γιώργου Βαγιωνά, υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Νομού Χαλκιδικής
Με λίγα λόγια τo έργο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε εφτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας:
  • 90 δις κόστος για την οικονομία,
  • αύξηση της ανεργίας,
  • κλείσιμο των τραπεζών, ασφυξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • νέες περικοπές μισθών και συντάξεων
  • πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους
  • ένα ηχηρό "όχι" του ελληνικού λαού σε νέα μέτρα λιτότητας το οποίο ο κ. Τσίπρας το πήρε μετατρέποντάς το σε ένα μεγαλοπρεπές "ναι"
  • ένα νέο τρίτο δυσβάσταχτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 20 Σεπτέμβρη ΔΕΝ ψηφίζουμε για πρωθυπουργό

Τάσος Κανταράς: "Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου στον Κάκαβο! Στημένο προεκλογικό σκηνικό... "

Σχόλιο πριν την κάλπη:
"Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου στον Κάκαβο! Στημένο σκηνικό προεκλογικό, για να εισπράξουν απο τη μια η ΝΔ και οι σύμμαχοι της τους βόρειους, που ηθελημένα η άθελα τους γίνονται υποχείρια και ασπίδα της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ. Και απο την άλλη ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που με προεκλογικά τρύκ προσπαθεί να ξεγελάσει τους νότιους και να επανεκλεγεί η βουλευτής της περιοχής. Οι υποψιασμένοι το έχουν αντιληφθεί. Δεν μιλάνε πολύ, γιατι διαισθάνονται το κλίμα του Λιβάνου, που δημιούργησαν τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες. Τα αδιέξοδα, που θα σημαδέψουν την περιοχή για χρόνια. Που σήμερα κρύβονται πίσω απο τις σημαδεμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την νομιμότητα που ανακάλυψε τελευταία ο κ. Τσίπρας. Ας προλάβουν να το καταλάβουν και οι ανυποψίαστοι. Το θέμα βοά. Χρήσιμες επικουρικά οι τεχνικές ενστάσεις και η αποτροπή παραβίασης των συμβάσεων. Όμως πανω απ όλα, η απόφαση είναι πολιτική. Και ο προεπαναστάτης κ. Τσίπρας, αυτό έλεγε στις δεκάδες επισκέψεις του στη περιοχή. Σήμερα επανήλθε στην νομιμότητα. Στα μνημόνια. Στην αγκαλιά της κ. Μέρκελ. Απο Δευτέρα η νέα συγκυβέρνηση των παλιών και νέων μνημονιακών, θα λειτουργήσει την ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ με τη βούλα του ΣΤΕ, αλλά

Το 10λεπτο σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Στανός: 3ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών


Δριβελέγκας: Όταν τα γεγονότα γράφουν…. τα λόγια είναι περιττά

Οι πολέμιοι των μνημονίων Τσίπρας – Καμμένος μας έφεραν υπερήφανοι το τρίτο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι αν δεν το υπέγραφαν τα αποτελέσματα για τη χώρα θα ήταν καταστροφικά, «καλώς τα παιδιά».
Στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ διεκδικεί την αυτοδυναμία λέγοντας ότι τελειώνουμε με το παλιό. Παράλληλα δηλώνει η συμφωνία θα εφαρμοστεί και ότι έχει παράλληλο πρόγραμμα υλοποίησής της. Τι από τα δύο άραγε πρέπει να πιστέψουμε; μήπως είναι το «ισοδύναμο» για να αποτραπεί η δεύτερη διάσπαση του νέου ΣΥΡΙΖΑ;

Δάκρυα για τους μεγαλοεργολάβους !!!

Τσίπρας για την υπόθεση Φλαμπουράρη:
 
"Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι"!!!

Συγκέντρωση, συζήτηση της Εκλογικής Συνεργασίας στη Χαλκιδική

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ–Λ ΚΚΕ σας προσκαλεί στην προεκλογική συγκέντρωση - συζήτηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στην πλατεία Ορμύλιας (ΚΑΠΗ) Χαλκιδικής,  στις 7.30 μμ με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Γεωργούδη.

Σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με ελπίδα για το καλύτερο και σκέφτονται να ξαναψηφίσουν με φόβο για το χειρότερο

Παναγιώτης Μαυροειδής
Από το 2010 και δώθε υπάρχει μια διαρκής συζήτηση με ένα επιτακτικό δια ταύτα:
‘’Τι κάνουμε εδώ και τώρα, για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή των μνημονίων;’’
Ειδικά μετά το 2012 και εν μέσω πέντε εκλογικών αναμετρήσεων (μαζί με αυτή της Κυριακής), συνήθως το ερώτημα αυτό μετατοπίζεται:
‘’Τι και με τι κριτήρια να ψηφίσουμε;’’
Κανονικά θα έπρεπε να τη μακρύνουμε (ή να τη βαθύνουμε) αυτήν την κουβέντα.
Διότι πράγματι, κάποια στιγμή θα ήταν χρήσιμο να δούμε ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο και ευρύτερο από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως μνημονιακή επίθεση σε 3-4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΘΕΜΑ της Χαλκιδικής - Παρασκευή 18/9