Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο γιος του Αλέξη Τσίπρα χτυπάει το σύστημα από μέσα σαν τον μπαμπά του

Στο νηπιαγωγείο του ιδιωτικού σχολείου Χιλλ έγραψε το παιδί του ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί στα δημόσια σχολεία πάει η πλέμπα και τα παιδιά των μεταναστών, ενώ γίνονται και καταλήψεις.
Ο Φοίβος-Παύλος θα πηγαίνει στο ίδιο νηπιαγωγείο με την κόρη του Πέτρου Τατσόπουλου, και θα της τραβάει τα μαλλιά στο διάλειμμα, για να της πάρει το κουλούρι.
Στο σχολείο υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, γιατί μπορεί κάποια νήπια να ήταν αντιμνημονιακά και να πλάκωναν στις φάπες τον Φοίβο-Παύλο, επειδή ο μπαμπάς του αγνόησε το δημοψήφισμα και ψήφισε το Μνημόνιο.
Τον Φοίβο-Παύλο συνόδευσε στο νηπιαγωγείο η μητέρα του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία ήταν κομψή, λιτά ντυμένη, χαμογελαστή και μουγκή. Σαν γλάστρα.

Επεισόδια με τους μεταλλωρύχους έξω από την ΕΡΤ


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει αλήθειες για τους "εργολάβους" του MEGA


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ
ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Είμαστε αναγνωρισμένοι με κάθε προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία Σύλλογοι, που εδρεύουμε στον Δήμο Αριστοτέλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Μέσω της παρούσας και στα πλαίσια της κατατιθέμενης αιτήσεως αναστολής, εκ μέρους των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας κατά της άδικης και αιφνίδιας απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος κ Σκουρλέτη, η εκδίκαση της οποίας επίκειται αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BRIDGING EUROPE

Ευρήματα από τη δημοσκόπηση της δεξαμενής σκέψης Bridging Europe που διενεργήθηκε το διάστημα 9-11 Σεπτεμβρίου. Τα ευρήματα παρατίθενται χωρίς κρίσεις και σχόλια για την την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά τους. Αρκούμαστε στην επισήμανση ότι το εν λόγω think tank ήταν το μόνο το οποίο προσέγγισε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,4%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 20,5%. Στην τρίτη θέση είναι η Λαϊκή Ενότητα με 6,5%, η Χρυσή Αυγή και αυτή με 6,5%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 4,9% και οριακά εντός Βουλής το ΠΑΣΟΚ με 3,2%.

Λαϊκή Ενότητα: «Η εξουσία στα χέρια του Λαού»


Πολύγυρος - Vinilio opening


Προεκλογική κίνηση Ν.Δ. στη Χαλκιδική

Αύριο Τρίτη 15 / 09 / 2015 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.
Το πρόγραμμα επισκέψεων του κου Κώστα Καραμανλή στον νομό Χαλκιδικής έχει ως εξής:
18:00 Δημαρχείο Κασσάνδρας.
20:00 Δημαρχείο Προποντίδας
21:00 Συνέντευξη τύπου στο γραφείο της ΔΗΜΤΟ Προποντίδας (εμπορικό κέντρο Ν. Μουδανιών).
21:30 Συνεδρίαση της ΝΟ. Δ.Ε. Χαλκιδικής στο γραφείο της ΔΗΜΤΟ Προποντίδας (εμπορικό κέντρο Ν. Μουδανιών).

Το νέο παλιό

Να μην ξέρεις ποιό να πρωτοδιαλέξεις

Και που ΄στε... μην χτυπάτε τόσο πολύ τη διαπλοκή γιατί τρέμει και μπορεί να έχουμε σεισμό!

Επίσκεψη του επικεφαλής Χαλκιδικής με "Το Ποτάμι" Απόστολου Σιαπέρα στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Σήμερα οι συνυποψήφιοι του συνδυασμού “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”, Απόστολος Σιαπέρας και Νίκος Καρανταγλής συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, κ. Σωτήρη Μπρουτζά. Πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του και το όραμα του για ένα ειδικό σχολείο βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, η κεντρική εξουσία είναι απούσα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ την Παρασκευή όλα τα σχολεία υποδέχτηκαν τους μαθητές τους, το ειδικό σχολείο Πολυγύρου παρέμεινε κλειστό, καθώς δεν έχει ούτε έναν εκπαιδευτικό και συνεπώς ούτε ένα παιδί, περιμένοντας να ολοκληρώσει το Υπουργείο τη διαδικασία του ορισμού αναπληρωτών.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Ξεκίνησε η Νέα Σχολική Χρονιά, και πριν συνεχίσω, να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
Πάμε τώρα στο θέμα μας, θέμα που ουσιαστικά στη Ελλάδα είναι ΑΝΑΘΕΜΑ, και το λέω αυτό, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι κυβερνήσεις όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία σαράντα και βάλε χρόνια, είναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ, με τις επιλογές τους τα έχουν κάνει μαντάρα στην παιδεία (και δεν είναι μόνο εδώ), και όχι μόνο ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα βλαστάρια μας με τα πειράματα τους γιατί έτσι τους έρχεται και αλλάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ (μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες, ξέρουμε όλοι), αλλά στα πλαίσια των όποιων «σύγχρονων» μεθόδων, τα αποτελέσματα, είναι ΟΛΕΘΡΙΑ.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, τα σχολεία ξεκινούν με ένα σωρό ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, οι οποίες αλλού καλύπτονται, αλλού

Ιερισσός: Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στην εξόρυξη


Έξω από την φυλακή μνημονίων - ΕΕ ! Υπάρχει ζωή χωρίς αλυσίδες και νταβατζήδες !


24ο τεύχος του περιοδικού "ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ"

Κυκλοφόρησε το 24ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ (Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2015), επισήμου τριμηνιαίου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Η Ύλη του είναι όπως πάντα πλούσια.
Το εξώφυλλό του κοσμεί η φωτογραφία του ανδριάντα του Αριστοτέλη, που στήθηκε πριν πέντε χρόνια στον αύλειο χώρο του κτιρίου διοικήσεως του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία και δαπάνη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, σε συνεργασία με τις αρχές του ιδρύματος και δωρίθηκε στο ΑΠΘ. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν 25 Αυγ. 2010.
Στο οπισθόφυλλο υπάρχει πανοραμική φωτογραφία του άλλου μεγάλου έργο του Συλλόγου, του μνημείου της φονικής και

Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής: «Χαριστική βολή» δίνει ο ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα

« Χτύπημα κάτω από τη ζώνη» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής την κατάργηση της προβλεπόμενης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Χαδαλή, η κατάργηση της προβλεπόμενης ρύθμισης του ν. 4316/2014, που αφορούσε την ένταξη από εφέτος των ενοικιαζομένων δωματίων –διαμερισμάτων και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, τους δίνει τη «χαριστική βολή», φέροντάς τες πλέον αντιμέτωπες με έναν πραγματικό όλεθρο.

Ιερισσός: Ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στα σχέδια της Eldorado Gold

Συλλαλητήριο  σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερισσό με αφορμή τις νέες κλήσεις που έλαβαν 20 κάτοικοι για απολογία στον ανακριτή αλλά και με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της απόφασης Σκουρλέτη την Τρίτη 15/09 στο ΣΤΕ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 π.μ. με πλήθος κόσμου να προσέρχεται για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στα σχέδια της Eldorado. Στην είσοδο του χωριού έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο SOS ενώ ήδη χιλιάδες πολίτες

Στέλλα Ευσταθίου: Από την Καλάνδρα, στα κινήματα και στην εκλογική μάχη του Σεπτέμβρη...

Η Καλάνδρα, τελικά, είναι χωριό που γεννά ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά... Μία ευχάριστη έκπληξη περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων βουλευτών της "Λαϊκής Ενότητας" στο νομό Χαλκιδικής. Στην πέμπτη θέση της λίστας μπορεί κανείς να διακρίνει τη συμμετοχή της συντοπίτισσάς μας Στέλλας Ευσταθίου. Διαβάζοντας (αλλά και ρωτώντας την ίδια) μαθαίνουμε ότι γεννήθηκε το 1977 στην Καλάνδρα Χαλκιδικής από γονείς εργάτες, το Χρήστο και τη Γρηγορία. Είναι ανιψιά του αντιστασιακού, αγωνιστή, αριστερού με φυλακίσεις και εξορίες Καλανδρινού δασκάλου Χρήστου Μόσχου.