Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Λαϊκή Ενότητα: «Ψηφίστε για την Αλήθεια»


Η «Λαϊκή Ενότητα»: Εφιάλτης του κ.Τσίπρα και προεκλογικός στόχος πολέμου του ΚΚΕ

-Μα γιατί συγκεντρώνετε τις επιθέσεις σας στην «Λαϊκή Ενότητα»;
Ρώτησε η συμπαθητική κοπελίτσα του «πρωινάδικου» της ΕΡΤ  τον φεγγαροπρόσωπο βουλευτή του Κ.Κ.Ε.  - Και μάλιστα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Λαφαζάνη; πρόσθεσε ο συνεργάτης της στην εκπομπή. Αντί απάντησης στην ερώτηση, ο προσκεκλημένος τους γλίστρησε σε γενικεύσεις στον γνωστό δίσκο: με το κάλεσμα στον λαό, να εμπιστευθεί μόνο τις ίδιες του τις δυνάμεις και το ΚΚΕ…
Το ερώτημα –που έμεινε αναπάντητο- ίσως ν’ απασχολεί όσους τηλεθεατές βλέπουν αλλά και σκέπτονται μαζί. Συνοδευόμενο μάλιστα από την απορία γιατί το ΚΚΕ να απολαμβάνει πρόδηλης εύνοιας από τα κανάλια, όλα φιλοκυβερνητικά πλέον. Το χρησιμοποιούν μάλιστα και σαν άμεσο «αντίδοτο» στην παρέμβαση εκπροσώπου της  Λα.Ε., όποτε συμβεί να έχει προσκληθεί και δικός της εκπρόσωπος .

Δημήτρης Στρατούλης: Στόχος μας η 3η θέση

Η πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγέντρωση κόμματος στη Χαλκιδική ήταν της Λαϊκής Ενότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 12 Σεπ, στην προκυμαία των Ν. Μουδανιών.
Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας και π. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 Ο κ. Στρατούλης παρουσίασε την εναλλακτική οικονομική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας και τόνισε ότι στις εκλογές που έρχονται στόχος του κόμματος είναι η 3η θέση, ενώ κάλεσε από τα Μουδανιά το λαό της Χαλκιδικής να επιβραβεύσει τη συνέπεια και να δώσει

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον αγιασμό την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 17:30 για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ με στόχο όλα να είναι καλύτερα φέτος!!!
Μετά από μία πολύ έντονη δραστηριότητα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μετά την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ.
-Διοργάνωση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Μουδανιών σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων TETRAKTYS με καθηγητές πιάνου και φωνητικής από το «University of music and performing art» της Βιέννης, πάνω σε Κλασική Pop και Jazz μουσική.

Προεκλογική περιοδεία Ν.Δ. στη Χαλκιδική

Αύριο Δευτέρα 14 / 09 / 2015 η ΝΟ. Δ. Ε. Χαλκιδικής και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις παρακάτω περιοχές.
Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής:
17.30 Άγιος Μάμας
18.30 Ποτίδαια
20.00 Πορταριά

Ολοκληρώθηκαν απαραίτητες εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου

Μέσα από μια πραγματική μάχη με το χρόνο, με ισχυρό αντίπαλο το capital control (αδυναμία προμήθειας υλικών), δουλεύοντας νυχτημερόν τα μέλη των συνεργείων του εργολάβου που ανέλαβε το έργο, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των νέων τουαλετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου και η κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΕΑ. Κατόπιν αυτού την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.
Η χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου έγινε με κονδύλια της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής και την επίβλεψη των Τεχνικών της Υπηρεσιών.

Επικοινωνιακές τακτικές και πιέσεις της Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός παρανομεί συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο στη Χαλκιδική. Έχοντας στο πλευρό της αυταρχικές κυβερνήσεις, διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, δυνάμεις καταστολής και δικαστικούς, δημιούργησε ένα καθεστώς “κράτους εν κράτει”.
Η ανάκληση εγκρίσεων τεχνικών μελετών, κλόνισε, ως ένα βαθμό, το πλαίσιο προστασίας και ασυλίας που απολάμβανε η εταιρεία, γεγονός που την ανάγκασε να αλλάξει στρατηγική, αποκαλύπτοντας τις πιο σκοτεινές πλευρές της.

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Παρά θίν' αλός

Γυναίκες κάτοικοι της Χαλκιδικής στον Β. Μεϊμαράκη (ΔΕΘ)

Θερμή υποδοχή στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ επιφύλλαξαν γυναίκες κάτοικοι της Χαλκιδικής.
Οι σύζυγοι των έγκλειστων στις υπόγειες στοές μεταλλωρύχων του εξέφρασαν τις ανησυχίες του και του ζήτησαν να συνδράμει στην επίλυση του θέματος.
Ακόμη, τον ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα στάση του και τον προσκάλεσαν να επισκεφτεί τα Μαδεμοχώρια και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις.
Αυτό που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε, είναι οτι πρέπει να κρατήσουμε και να προσελκύσουμε επενδύσεις στη χώρα και πως ο ίδιος κινείται σταθερά προς αυτήν την κατέυθυνση.
Το σχετικό βίντεο:

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου


Συνάντηση Μεϊμαράκη - Μεταλλωρύχων στη ΔΕΘ

Δείτε παρακάτω video και φωτογραφίες από την συνάντηση που είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τους μεταλλωρύχους και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Οι μεταλλωρύχοι έθεσαν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την κατάσταση που αντιμετωπίζουν μιλώντας για "πολιτική ομηρία" και ζητησαν στήριξη στον δίκαιο αγώνα τους για τα Μεταλλεία αλλά και τον τόπο τους, που "πάγωσε" από τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώπιον των μεταλλωρύχων που κλιμακώνουν τον αγώνα τους στα υπόγεια της

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

Πάνω από 20 μέρες στις στοές και από το πρωί της Τετάρτης, με σκηνές στο πεζοδρόμιο του ΥΠΑΠΕΝ, στη Μεσογείων, οι μεταλλωρύχοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την τελική δικαίωση.
Σήμερα θέλοντας να πάρουν δύναμη για να συνεχίσουν με ενότητα και αποφασιστηκότητα τον δίκαιο αγώνα τους, για τις οικογένειές τους, ζήτησαν την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα, που τέλεσε την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Αθήνα, τον κοντινότερο στο σημείο όπου συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους, οι μεταλλωρύχοι.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Κα Πρωθυπουργέ, έχετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε την κοινωνική ειρήνη και την ομαλότητα ενόψει των εκλογών

Η απόφαση του τέως Υπουργού ΠΑΠΕΝ κου Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις άδειες υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. προκάλεσε περαιτέρω ένταση και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και όχι μόνον. Η εν λόγω απόφαση που δημοσιοποιήθηκε μία μόλις ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης του κου Τσίπρα είχε ως αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε. Όπως είναι γνωστό εξαιτίας της εν λόγω απαράδεκτης τεχνικά απόφασης της παραιτηθείσας κυβέρνησης του κου Τσίπρα προκλήθηκε η διαθεσιμότητα 2000 εργαζομένων οι οποίοι πλέον αγωνιούν βάσιμα για την απασχόλησή τους και τροφοδοτήθηκε περαιτέρω η ένταση στην περιοχή, η οποία έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια κάνοντας την περιοχή να μοιάζει με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ


Προεκλογικά, μέρος Β’ δραματικότερο, έτσι για να πάρουμε κάποια στιγμή χαμπάρι ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που ασχοληθήκαν, και ασχολούνται με την υγεία στη χώρα μας, την ΥΓΕΙΑ που της κάναμε και τα … «σαράντα» μετά την εκτέλεση της από τους ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, τις ΚΛΕΨΙΕΣ και τα ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ, την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και εν σωρό άλλα, που για να τα αναφέρω όλα θα γεμίσω εγκυκλοπαίδειες.

Το ...όλον ΠΑΣΟΚ στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ


Μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) στη Χαλκιδική (Παρασκευή 11/9), από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, φίλοι της Συμπαράταξης επισκέφθηκαν την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για φαγητό. 

Δήμος Πολυγύρου: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Ανακοινώνεται ότι για την υποβολή αιτήσεων των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2015 δίνεται παράταση τεσσάρων ημερών από Δευτέρα 14/9/2015 μέχρι και Πέμπτη 17/9/2015, λόγω του περιορισμένου αριθμού δικαιούχων που υπέβαλε αίτηση μέχρι σήμερα.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ώρες στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.
Θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των οικονομικά ασθενέστερων
(μία αίτηση ανά οικογένεια).

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο επισκέφτηκε σήμερα (Παρασκευή 11-9-2015), ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τους υποψηφίους Βουλευτές κ. Δριβελέγκα, κ. Πάνα, κ. Κομπόγιανο, κα Αβέρη και κο Ζέππο καθώς επίσης και από στελέχη της Συμπαράταξης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΡΙΣΗ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Και ενώ βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές, ενώ βλέπουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από τις «ενημερωτικές» εκπομπές τον κάθε ΜΑΪΝΤΑΝΟ , πολιτικό η μη, να «αναλύει» την κατάσταση, και να μας τα κάνει τσουρέκια, ενώ βλέπουμε και ακούμε ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, να ζητούν ΞΑΝΑ την ψήφο μας, να ζητούν ακόμα μια «ευκαιρία» να ξανακυβερνήσουν (γιατί άραγε;), ενώ τους βλέπουμε και τους ακούμε να ισχυρίζονται ΟΛΟ ΘΡΑΣΟΣ πως «ορθά έπραξαν» και πως «ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από την κρίση αν δεν…..», υπάρχει και η άλλη πλευρά, στην οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, ούτε εκείνοι που μας…. «ενημερώνουν» (κοροΐδα είναι; Αυτά δε λέγονται), αλλά ούτε και οι «σωτήρες» μας.

"ΘΕΜΑ" της Χαλκιδικής, το νέο τεύχος


Δωρεάν προληπτικός Καρδιαγγειακός Έλεγχος στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δ.Πολυγύρου

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 διοργανώνεται από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» δωρεάν προληπτικός Καρδιαγγειακός Έλεγχος στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. όλου του Δήμου Πολυγύρου, στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Πολυγύρου.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους το επιθυμεί, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος, ο οποίος θα περιλαμβάνει έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας. Την εξέταση θα πραγματοποιήσει ο παθολόγος ιατρός, κ. Μάριος Πυρπασόπουλος.
Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί ενώ μοναδική προϋπόθεση για την διενέργεια του ελέγχου είναι να μην έχει γίνει κατανάλωση τροφής 12 ώρες πριν την αιμοληψία.

Συνέχιση προεγγραφών στο ΙΕΚ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.


Σοφιού Μαγδαληνή, υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Ν. Χαλκιδικής

Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας για τη νέα σχολική χρονιά

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε μήνυμά του αναφέρει:
«Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ξεκινά μια χρονιά που επιφυλάσσει νέες προκλήσεις, νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για την κατάκτηση της γνώσης. Κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Παρά τις δυσκολίες των καιρών, θέσαμε σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των εργασιών στα σχολεία του Δήμου Σιθωνίας για τη συντήρηση των υποδομών και σήμερα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους μαθητές. Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί και θα παραδοθούν σε λίγο καιρό νέα, σύγχρονα σχολικά κτίρια στο Δήμο μας.