Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Κε Τσίπρα, η παραπληροφόρηση και η υποκρισία έχουν τα όριά τους.

Γράφει:  Αθανάσιος Γ. Καρίνας
Στην δήλωση του κε Τσίπρα σε σχετική με την επένδυση χρυσού της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ερώτηση δημοσιογράφου της τηλεόρασης ΔΙΟΝ, στις 7/9/2015 στη ΔΕΘ, περιέχεται πλήθος ανακριβών στοιχείων και υποκριτικών αναφορών που οδηγούν στην παραπληροφόρηση και στην παραπλάνηση των πολιτών για το θέμα από τα πλέον επίσημα χείλη.
Καταρχήν ο παραιτηθείς πρωθυπουργός αναφέρει ότι «… η

"ΘΕΜΑ" της Χαλκιδικής - Κυκλοφορεί Σάββατο 19/9/15

Δείτε το πρωτοσέλιδο...

Προεκλογική ΝΟΔΕ Ν. Δημοκρατίας Χαλκιδικής

Αύριο Παρασκευή 11 / 09 / 2015 η ΝΟ. Δ. Ε. Χαλκιδικής και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις παρακάτω περιοχές:
Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής:
17.30 Μεταγγίτσι
19.00 Ορμύλια
20.30 Ν. Μαρμαράς
 Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής προσκαλεί τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του Προέδρου του κόμματος κου Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12/09 και ώρα 19.30, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

video από τις καταλήψεις των τοπικών κοινοτήτων των Μαδεμοχωρίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το "πάγωμα" των Μεταλλείων Κασσάνδρας και συμπαράστασης στον αγώνα των μεταλλωρύχων


ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Στήριξη του δίκαιου αγώνα των Μαντεμοχωρίων"

Αρναία 10.9.2015 Η τοπική κοινωνία των Μαντεμοχωρίων δεν μπορεί πλέον  να παρακολουθεί άπραγη το δράμα  των 2.000 και πλέον  δημοτών μας και των οικογενειών τους που εκτυλίσσεται στην περιοχή μας μετά την παράνομη απόφαση Σκουρλέτη, μια ημέρα πριν αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού, για τη διακοπή της λειτουργίας της μεταλλευτικής επένδυσης. Δεν μπορεί να ανεχθεί να  διακόπτεται το νήμα της ζωής μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ουσιαστικά ζει από αυτή, με την αυθαίρετη ανάκληση  των αδειοδοτήσεων και την ουσιαστική διακοπή της.  Δε δέχεται  η ανάπτυξη της περιοχής και το μέλλον των κατοίκων της να γίνονται αντικείμενο  ανίερων πολιτικών σχεδιασμών, παιγνίων  και  σκοπιμοτήτων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Εν μεγάλη ελληνική αποικία, έτος 2015

Ωμή και χοντροκομμένη παρέμβαση αποτελεί η διαρροή που επικαλούνται σήμερα «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία «πηγή των Βρυξελλών» ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη τη ρύθμιση του χρέους, κι ότι έχει ήδη σταλεί το «μήνυμα» στα ελληνικά κόμματα.
Οι Βρυξέλλες μας ενημερώνουν λοιπόν, μέσω του συγκροτήματος του ΔΟΛ, ότι εν μεγάλη ελληνική αποικία, το έτος 2015 οι "έπαρχοι" έχουν ήδη οριστεί, κι ότι οι εκλογείς στις 20 Σεπτέμβρη καλό θα ήταν να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις των δανειστών.

Κατάληψη τοπικών κοινοτήτων από κατοίκους των Μαδεμοχωρίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πάγωμα των Μεταλλείων

Σήμερα παράλληλα με την κατασκήνωση των μεταλλωρύχων έξω από το ΥΠΑΠΕΝ, στην Αθήνα, και με τους ταμπουρωμένους μεταλλωρύχους να παραμένουν στις στοές της Ολυμπιάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων, κατάληψη στις τοπικές κοινότητες και τα παλιά δημοτικά καταστήματα της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, του Νεοχωρίου, της Στρατονίκης, των Σταγείρων, της Βαρβάρας, του Σανού, του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και σε συμπαράσταση στον αγώνα των μεταλλωρύχων.

Ιερισσός 13/9: Εκδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού


Μεταλλεία Χαλκιδικής: Το επιστημονικό Προσωπικό της Ελληνικός Χρυσός προς τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

Το θέμα είναι δύσκολο. Διχάζει την τοπική κοινωνία. Η Κυβέρνηση πήρε απόφαση αναστολής στο 40% διότι η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια, είχε την συμβατική υποχρέωση να κάνει επιτόπου δοκιμή για να αποδείξει ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν το έκανε.

Για όλους εμάς τους Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούμαστε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας όλα αυτά τα χρόνια μας είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε τι εννοεί ο κύριος Τσίπρας λέγοντας ότι η κυβέρνηση του πήρε απόφαση αναστολής για το 40% των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι το έργο είναι ένα και ενιαίο και οι δραστηριότητες μεταξύ τους είναι αλληλένδετες. Σύμφωνα με τη ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/26-7-2011 «…πρόκειται για μια ενιαία και αδιαίρετη επένδυση, με επεμβάσεις ανάπτυξης υφιστάμενων και νέων μεταλλευτικών εγκαταστάσεων αλλά και επεμβάσεις εκτεταμένης αποκατάστασης.»

Δήλωση του υπ. Βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα

Η μεγάλη αγωνία των ελλήνων σε αυτές τις άσκοπες εκλογές είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Να ξεφύγουμε από το λαϊκισμό της εποχής και να δούμε κατάματα την ουσία των πραγμάτων.
Να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας , για το τι πραγματικά πρέπει να γίνει στη χώρα μας, τεκμηριωμένα με σχέδιο και προγραμματισμό.
Να αφήσουμε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να δεσμευτούμε όλοι σε μία συγκεκριμένη Εθνική Πρόταση χωρίς άλλες χρονοτριβές με συνεργασία και συναίνεση.
Στις εκλογές του 2012 και του 2015 έδωσα με συνέπεια των αγώνα σε πολύ δύσκολες εποχές από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης στη Χαλκιδική, συμμετέχοντας τώρα στη λίστα των ψηφοδελτίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στηρίζω τον διαρκή αγώνα ενοποίησης και ανασυγκρότησης του χώρου και το διαρκές

Ν. Μουδανιά - Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σας καλεί στην ανοικτή συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 ώρα 8.30 μμ, στην ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ των Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΛΑΕ, πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Debate ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Όσοι έκατσαν εχθές το βράδυ να παρακολουθήσουν το debate των πολιτικών αρχηγών, εκτός του ότι έχασαν τζάμπα και βερεσέ τρεις ώρες, σίγουρα θα τους ηρθε να πυροβολήσουν την τηλεόραση τους.
Οι….. «αρχηγοί», ήταν το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΟΙ, και επί της ουσίας, ΟΥΔΕΝ! Βέβαια θα μου πείτε, τέτοιου είδους «μονομαχίες», είναι ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΕΣ, και σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη και ΟΧΙ να παρουσιάσουν κάτι ουσιώδες. Είναι τα «πανηγυράκια» των κομμάτων και των κομματόσκυλων, και τίποτα παραπάνω.
Πάμε να δούμε αποσπασματα ενός από τα εκατοντάδες άρθρα που κυκλοφορούν από τις δυο το βράδυ, μετά τη λήξη του «σοου»….
«Debate σούπα με ανούσια ένταση

Ο "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ!

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη, συζητάμε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον λαό και την χώρα μας. Τα μεγάλα ζητήματα που είναι σίγουρο πως θα ζητούν επίμονα απάντηση και μετά τις εκλογές.

Συζητάμε για τον πολιτικό κύκλο που έκλεισε. Ποιες οι αιτίες της μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ; τι χρεοκόπησε; Πως έγινε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ΝΑΙ στα μνημόνια; Γιατί κυριάρχησε ο κυβερνητισμός και η ανάθεση; Σε τι κατάσταση βρίσκεται η κοινωνία μετά το πολύ δύσκολο καλοκαίρι; Μπορεί να υπάρξει αλλαγή, χωρίς τον λαό ενεργό και συμμέτοχο;

Συζητάμε για τον πολιτικό κύκλο που ανοίγει. Μπορούν τα κόμματα να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα; Γιατί κανένας δεν μιλάει για την καταστροφή της κοινωνίας και πως θα την σταματήσουμε; Πως θα γίνει ο "Κανένας", η ίδια η κοινωνία, πρωταγωνιστής των εξελίξεων; Είναι εφικτό ένα σχέδιο διεξόδου