Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Φοβηθήκαμε...

Πάλι Σόιμπλε θα βγει

Κύπελλο Χαλκιδικής, Άρης Παλαιοχωρίου – Απόλλων Αρναίας 0-1


Βίντεο: Στέλιος Ρήγας

Η ψήφος σου έχει δύναμη

Με τη Λαϊκή Ενότητα στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Καμπούρης

Ο Δημήτρης Καμπούρης κατάγεται από το Γομάτι Χαλκιδικής, είναι πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ελλάδος.  Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και φοίτησε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο U.L.B. των Βρυξελλών. Σπούδασε Παιδαγωγικά με μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Γοματίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μ. Παναγίας.

Απάντηση των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τον αγώνα τους.

«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και για τίποτε άλλο»

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ελληνικός Χρυσός σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα για τις Σκουριές

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την υπουργική απόφαση αναστολής των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελληνικός Χρυσός εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και εκπληρώνει πλήρως όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Τα περί μη τήρησης των υποχρεώσεων, συνιστούν ανυπόστατα μυθεύματα για τα οποία έχει αποφανθεί κατ’ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ

Την αποθέωση γνώρισε χτες ο Αλέξης Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλήθηκε πρόσφατα, οπότε γιατί να επιλέξουν την Νέα Δημοκρατία που ήταν πάντα ξεπουλημένη;
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο, οπότε οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν αυτόν και όχι τον Μεϊμαράκη, ώστε να στείλουν κάποιον εμφανίσιμο στις Βρυξέλλες να παίρνει τις διαταγές και να βγάζει ωραίες φωτογραφίες με την Μέρκελ και τους Γιούνκερμπλουμ.

19 κόμματα και οι 5 συνασπισμοί κατέθεσαν αίτηση να συμμετέχουν στις εκλογές

Τα 19 κόμματα που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι τα εξής:
  1. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),
  2. Νέα Δημοκρατία – Ν.Δ. (Ευάγγελος Μειμαράκης),
  3. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),
  4. Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),

" Άι σιαπέρα...", Σταύρο!


Σχετικά με τον τίτλο της ανάρτησης: Ηπειρώτικος ιδιωματισμός που θα μπορούσε να παραλληλιστεί με εκφράσεις όπως : "τα κουβαδάκια σου και σ΄άλλη παραλία", ή "δες στη γωνία αν έρχομαι"
Δεν ξέρω... αλλά πρέπει να προβληματίσει τον Χαλκιδικιώτη ψηφοφόρο το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού σε σχέση με τον πρώτο στη σειρά  Σιαπέρα Απόστολο!
-Αλήθεια τον γνωρίζει κανείς στη Χαλκιδική τον από Κοζάνη καταγόμενο και που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη δικηγόρο;
-Ο Θεοδωράκης που φωνάζει για το "νέο και το σύγχρονο" κρίνει πως δεν υπάρχει Χαλκιδικιώτης ή κάποιος που ζει και δραστηροποιείται στη μικρή κοινωνία της Χαλκιδικής να αξίζει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο;
-Θεοδωράκη, άι σιαπέρα...

Επίσκεψη Ε. Στυλιανίδη στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυγύρου πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 06-09-2015 ο βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος συντονιστής προεκλογικού αγώνα στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και υποψήφιους βουλευτές.
Τον πρώην υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου χαρακτήρισε τον κ. Στυλιανίδη ως ένα καλό φίλο του Πολυγύρου, μιας και με την υπογραφή του έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά και σημαντικά έργα.

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο ΠολυγύρουΔυναμικά ξεκινά η νέα χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, όπου φέτος δημιουργείται τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, ενώ στα όργανα που διδάσκονται προστίθενται τα ντραμς – κρουστά. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Αναλυτικά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:

Λαφαζάνης: Να φύγει η Εldorado Gold από την Χαλκιδική

«Ως Λαϊκή Ενότητα τασσόμαστε κατά της επένδυσης της Eldorado Gold στις Σκουριές, κάτι που είχα υπογραμμίσει και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανα ως Υπουργός, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η επένδυση είναι καταστρεπτική για το περιβάλλον και για το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή και πρόσθεσε πως «επομένως, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια μεγάλη λαϊκή ενότητα, συνεργασία με τα τοπικά κινήματα και ισχυρή πολιτική βούληση από τις ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να φύγει η Eldorado Gold από την Χαλκιδική».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΡΚΕΛ

Του ΣΤΑΘΗ
Όταν ο κ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να πάει σε εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης δεν το ήξερε, ο κ. Λαφαζάνης δεν το ήξερε, η κυρία Μέρκελ το ήξερε.  
Ήταν 12 Ιουλίου, όπως λέει ο ίδιος ο επικεφαλής του μεταλλαγμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε αυτήν την απόφαση! Πριν δηλαδή να υπερψηφισθούν τα προαπαιτούμενα, πριν να υπερψηφισθεί το μνημόνιο, πριν να διαφοροποιηθούν οι βουλευτές που έμειναν πιστοί στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να «ρίξουν» (!!!) έτσι την κυβέρνηση.  
Συνιστά αυτή η συμπεριφορά πολιτική απατεωνιά του κ. Τσίπρα;  Όχι! Συνιστά πολιτική υπακοή στις εντολές Μέρκελ.

"Το Ποτάμι" - το ψηφοδέλτιο στη Χαλκιδική


Οι γυναίκες των Μαδεμοχωρίων στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Στον κόμβο Στρατωνίου οι γυναίκες της περιοχής δίνουν το δικό τους αγώνα υπέρ των μεταλλείων. Δηλώνουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη μάχη των μεταλλωρύχων για εργασία, μοιράζουν πληροφοριακό υλικό και εκφράζουν την αγωνία, τους φόβους και την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που βιώνει όλη η περιοχή. 
Συμμετείχαν, συμμετέχουν και θα συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα δυναμικά, μέχρι την οριστική δικαίωση.
Δείτε το βίντεο με τις ιστορίες των γυναικών που αγωνίζονται δυναμικά στο πλευρό των μεταλλωρύχων μέχρι να κερδηθεί ο αγώνας για εργασία και ανάπτυξη στα Μαδεμοχώρια:

Ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ - εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους, στο Νομό Χαλκιδικής


Ρηγόπουλος Φραγκίσκος, μεταλλειολόγος μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κ. Μακεδονίας και του Συλλόγου Διπλωματούχων Μεταλλειολόγων.
Σαββοπούλου Μαριωρή (Μαρία), οδοντοτεχνίτης, ιδιωτική υπάλληλος , από τα Νέα Πλάγια.
Τσελεπίδης Σάββας, αρχιτέκτονας μηχανικός, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσ/νικης και μελος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, από τα Νέα Φλογητά.

Δέκα (10) σοβαροί λόγοι για να μαυριστεί στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Μαυροειδής* - ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Ο τίτλος φαίνεται υπερβολικός, αλλά τον εννοούμε απόλυτα και θα εξηγηθούμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το βασικό κόμμα της απερχόμενης κυβέρνησης, πρέπει να υποστεί στις προσεχείς εκλογές μια βαριά και ταπεινωτική ήττα.
Πρώτο: Αντί για κατάργηση, πρόσθεση ενός  ακόμη Μνημονίου
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φόρτωσε στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων και επαγγελματιών, ένα Τρίτο Πεντακομματικό Μνημόνιο. Τα αποτελέσματα αυτού, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ, στην αθλιότητα που έχουν δημιουργήσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ.
Θυμίζουμε:

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Χαλκιδική

Δείτε, στη συνέχεια της ανάρτησης, και τις λίστες στους υπόλοιπους νομούς