Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Απάντηση του Αντιδήμαρχου του δήμου Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή στα Σωματεία των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας μέσω fb

Είναι γνωστή η θέση της δημοτικής μας παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης" για το θέμα των μεταλλείων της ΒΑ Χαλκιδικής, η οποία αποτελούσε μέρος του προεκλογικού προγράμματος, βάσει του οποίου εκλεχθήκαμε ως δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη. Η θέση αυτή ουσιαστικά μεταφέρθηκε και ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Δείτε τους πρώτους σε κάθε σχολή

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρ. Παυλόπουλος υπήρξε επιλογή του Τσίπρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά την αντίθεση της “Αριστερής Πλατφόρμας”, η οποία αντέδρασε τότε και στην πρώτη επιλογή του Τσίπρα για Δ. Αβραμόπουλο και στη δεύτερη κατάληξή του για Πρ. Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα ο Πρ. Παυλόπουλος να ξοφλήσει την πρώτη δόση των γραμματίων του στου Μαξίμου για την προτίμηση του τελευταίου στο πρόσωπό του.

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΞΠΡΕΣ

ΣTOXOΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ Η ΠΛΑΣΤΗ, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Προτού ακόμη προκηρυχθούν επίσημα εκλογές και χωρίς καν να έχουν συγκροτηθεί οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο, άρχισε η- απολύτως προβλέψιμη- προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών και τεχνητής διαμόρφωσης του προεκλογικού σκηνικού, στα μέτρα των Μνημονιακών δυνάμεων.

Κούνησαν μαντίλι 53 στον Τσίπρα - Ανάμεσά τους και ο Νίκος Χουντής

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα έχει ως εξής:
Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

Τσίπρας: Ένας Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος, μαζί!

Του Ν. Μπογιόπουλου
Ο κ.Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:
«Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…
    Μάλιστα. Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω. Πάμε στη συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Ηταν τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο.
    Σε εκείνη τη συνεδρίαση και για να δικαιολογήσει την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:

"ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ": Προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος της ζωής και της προοπτικής των Μαντεμοχωρίων Χαλκιδικής

Για μια ακόμα φορά, μετά τη χρήση της  ωμής βίας και του παραλογισμού  ως μέσων πολιτικής επιβολής, η πολύπαθη περιοχή του δήμου Αριστοτέλη γίνεται ξανά  το πεδίο δράσης του φθηνού λαϊκισμού και των  μικροκομματικών  σκοπιμοτήτων, σε βάρος των εργαζομένων, των δημοτών μας, του δήμου μας και αυτής της ίδιας της οικονομίας και της χώρας. Η κατάσταση εξελίσσεται  διαφοροποιούμενη μόνο σε μεθόδους και ανάλογα με τις ισορροπίες και τις εκλογικές ανάγκες των αλληλοσυγκρουόμενων συνιστωσών του Σύριζα.

Ελληνικός Χρυσός: Απάντηση σε επιστολή-απάντηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Προς τον
Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Πάνο Σκουρλέτη
Θέμα: Απάντηση στην υπ’ αριθ. 6312/26-8-2015 επιστολή-απάντηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  (Ρ: ΕΔΩ)
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με την επιστολή-απάντησή σας προς τις ανακοινώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις της εταιρίας μας, θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Πρώτον, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάζουμε την επισήμανσή σας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν είναι εκ προοιμίου αρνητικά τοποθετημένη ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου και την επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος, αξιοποίηση του μεταλλευτικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Κασσάνδρας.

Δ.Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής με 2 νέες ειδικότητες


Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμπαραστέκονται στους μεταλλωρύχους


Από την Κίνα στην Ιταλία – Η Χαλκιδική ταξιδεύει στον κόσμο…

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε αυτή τη δύσκολη τουριστική χρονιά συνεχίζει με αφοσίωση και επεκτείνει περαιτέρω τις δράσεις προβολής του, προκειμένου να αναπτύξει την αναγνωσιμότητα του προορισμού αλλά και προσεγγίσει νέες αγορές.
Τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα επισκέφτηκε ο δημοσιογράφος της China Daily, Erik Nilsson τον Ιούνιο προκειμένου να παρουσιάσει και να προβάλει μέσα από μία σειρά αφιερωμάτων ένα νέο σχετικά προορισμό για τους Κινέζους, τη Βόρεια Ελλάδα. Η China Daily είναι η μεγαλύτερη αγγλόφωνη ημερήσια εφημερίδα της Κίνας (έντυπη και διαδικτυακή έκδοση) με πάνω από 500.000 αναγνώστες ημερησίως και απευθύνεται σε υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου Κινέζους, που αποτελούν εν δυνάμει

Μεταλλεία Χαλκιδικής:Σημερινή κινητοποίηση στο παλιό Δημαρχείο Αρναίας

Από χθες όλοι μας… οι υπογείτες, οι εργάτες, οι Έλληνες επιστήμονες, οι σκληρά εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, είμαστε και επισήμως άνεργοι!
Απαιτούμε να μάθουμε:
Ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου;
Ποιο θα είναι το μέλλον των οικογενειών μας;
Και δηλώνουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο:
Αν δεν είμαστε στις θέσεις εργασίας μας, τότε θα είμαστε εκεί που με τις τακτικές σας μας οδηγήσατε! Στους δρόμους!