Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Τα μαργαριτάρια του Alexis Tsipras στη συνέντευξη #stokokkino

light απάντηση του Δήμου Αριστοτέλη στις δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με τις Σκουριές

Με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα, στο Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την αναφορά του για το θέμα της περιοχής των Σκουριών, ως Δήμος Αριστοτέλη θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να μην παρασύρεται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα της μεταλλευτικής εταιρίας για τους χιλιάδες ανέργους που θα χάσουν τις δουλειές τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η επένδυση στις Σκουριές και η οποία σε αριθμούς ξεκίνησε από 2000 εργαζόμενους και σε ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που έγινε η ανάκληση των αδειών από το ΥΠΕΚΑ, έφτασαν τους 5000, χωρίς όμως να εργάζεται κανείς στις Σκουριές, παρά μόνο συνεργεία εργολάβων για τη διαμόρφωση των υποδομών εγκατάστασης, ενώ παράλληλα, ο Δήμος Αριστοτέλη, ήδη από το Μάρτιο του 2015, έχει ζητήσει να προσκομίσει η εταιρία στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στην υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Τσίπρας για Σκουριές: "Ως κυβέρνηση έχεις ευθύνη να μην αφήσεις 5.000 εργαζόμενους στο δρόμο..."

Μετά το 1.06.30'  της συνέντευξης Τσίπρα στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο"  η απάντηση για τις Σκουριές!

Διαλέξτε την ευθύνη που σας ταιριάζει!


ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ... "QUADRIGA" ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην κλίνη του Προκρούστη της "Quadriga" (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) μπαίνει για τα καλά το ΕΚΑΣ.
Tην Τετάρτη (29/7), σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου επεξεργάσθηκαν στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέσω των οποίων εξήγαγαν το συμπέρασμα πως οι δαπάνες για την καταβολή του επιδόματος καταγράφουν μεγάλες αποκλίσεις.

Η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής πρέπει να σταματήσει τώρα

Ανάκληση της ΑΕΠΟ, απαγόρευση κυανίου και αναθεώρηση του Μεταλλευτικού Κώδικα

Eργοστάσιο Εμπλουτισμού. Πρώην δάσος.
Με αφορμή την ανάληψη της ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ από τον κ.Πανο Σκουρλέτη και την συνάντηση που θα επιδιώξουν το συντομότερο μαζί του, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται.-για μια ακόμη φορά- σχετικά με το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη ΒΑ Χαλκιδική. Οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού αλλά και η κατασκευή του φράγματος αποβλήτων, οι οποίες συνεχίζονται παρά τις ληφθείσες στο προηγούμενο διάστημα προσωρινές αναστολές αδειών, πρέπει να σταματήσουν άμεσα! Το αρχέγονο δάσος μεγάλης αξίας εκριζώνεται μέρα με τη μέρα και το πολύτιμο υδάτινο δυναμικό της περιοχής καταστρέφεται.

«ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ» ΝΙΚΗΤΗ, ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ 2, 3 και 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής για θέματα που αφορούν τον τουρισμό

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής σχετικά με το ύψος της φοροδιαφυγής από τη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν χωρίς άδεια και οι κρατήσεις γίνονται μέσω ιστοσελίδων στο εξωτερικό:
Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, που πληρώνουν φόρους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, απαιτούν από την Πολιτεία να παρέμβει δυναμικά και ουσιαστικά στο πρόβλημα.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Ελλείψεις και προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.
Ελλείψεις σε όλους τους τομείς λειτουργίας του αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζόμενων σε αυτό. Ελλείψεις που οφείλονται στην πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγού­μενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προς όφελος πάντα των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι και σε αυτό το Νοσοκομείο ο προϋπολογισμός του μειώνεται κάθε χρόνο κατά 20 – 25%, με αποτέλεσμα τα χρήματα να εξαντλούνται άμεσα.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ενημέρωση για Ηλεκτρολογικές Βλάβες

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών του Δήμου : 
αντικατάσταση λαμπτήρων, ηλεκτρολογικές βλάβες ή οτιδήποτε αφορά θέματα ηλεκτροφωτισμού θα πρέπει να δηλώνεται για την πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους στους παρακάτω αριθμούς:
Για τη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας στο τηλ. 2399049049, 2399020277 κ. Κοκκίνου Άννα
Για τη Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας στο τηλ. 2373350320 κ.Μαλακόζη Κατερίνα
Για τη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών στο τηλ. 2373350264 κ. Δημήτρη Ανατολίτη

Pasir: new event