Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Πάει και η Ελπίδα...

Η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εκδήλωση της ΙΣΚΡΑ

''ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ''
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Χαιρετίζω θερμά την αγωνιστική παρουσία σας στο κάλεσμα των πέντε χρόνων της ιστοσελίδας μας, της Ιskra.
Iskra ξέρετε, στα ρωσικά, σημαίνει σπίθα.
Και η Iskra ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της.

Μητέρες 30χρονων ανηλίκων, ένας καθρέφτης της Ελλάδας

Πλάτων Τήνιος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ​​​​Ελλάδα ως χώρα με δημογραφικό πρόβλημα προβλέπει πρόωρη συνταξιοδότηση για τις μητέρες ανηλίκων». Σωστό. «Τι σημαίνει όμως “μητέρα ανηλίκου”;». «Πώς έχουμε τόσες πολλές μητέρες ανηλίκων όταν δεν έχουμε ανήλικα;». Ένα απλό τεχνικό θέμα ορισμού: από το 2010 και μετά συνταξιοδοτούνται ως μητέρες ανηλίκων 50χρονες κυρίες (κυρίως από το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) των οποίων το «ανήλικο» μπορεί να είναι ως 30 ετών.
Οι Ευρωπαίοι εκβιαστές δεν καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται ο κάθε 30χρονος τη μητρική στοργή. Έτσι απαιτούν την κατάργηση του δικαιώματος ως προαπαιτούμενο. Η κυβερνητική πλειοψηφία καλείται να σπιλώσει τη συνείδησή της υποκύπτοντας στον εκβιασμό. Προσπαθεί εναγωνίως να αναβάλλει την απόφαση, δίδοντας την ευκαιρία σε όσες περισσότερες να σπεύσουν να μη χάσουν την ευκαιρία για σύνταξη.

Μιχαέλα Κυργιαφίνη - Χώρισα σε δυο κομμάτια

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΛΥΠΤΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΚΙΩΝΗ

Τελετή αποκαλυπτηρίων του γλυπτού που φιλοτέχνησε ο Αθυτιώτης γλύπτης Βασίλης Παυλής για τη Ν. Σκιώνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 20.45, στο λιμάνι της Ν.Σκιώνης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση και Ραλλία Χρηστίδου, στο πλαίσιο της Γιορτής του Γαύρου.
Πρόκειται για μία προσπάθεια που κάνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κασσάνδρας με στόχο την ανάδειξη της Ιστορίας και της Παράδοσης της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ Χάρης Κουκουβίνος δήλωσε σχετικά :

Πρωτοπόρες καλλιέργειες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ίσως ορισμένοι να νόμιζαν πως θα εγκαταλείψω τον αγώνα που δίνω για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις βλέποντας κάποιο «κενό» στην αρθρογραφία μου. Έπεσαν έξω όμως, είμαι εδώ, και δε θα σταματήσω να ξεμπροστιάζω την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ των διαφόρων φορέων του «κράτους πρόνοιας», του κράτους ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. Τυχεροί ΟΛΟΙ εκείνοι που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε οι ίδιοι, είτε κάποιοι συγγενείς τους, και ΜΑΚΑΡΙ, να μην αποκτήσουν ποτέ. 

Tiverious στον Πολύγυρο


ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Και άλλων … «πετεινών»!
Παρακολουθώ όπως όλοι άλλωστε την επικαιρότητα, και απ τη μια γελώ με τα χάλια μας, ενώ από την άλλη κλαίω, όπως κλαίει ο περισσότερος κόσμος. Δε ξέρω ρε αδέλφια τι στο καλό συμβαίνει, τι πίνουν οι εθνοσωτήρες μας και δε μας δίνουν, δε ξέρω με τι στον οξαποδώ μας ψεκάζουν και έχουμε αποχαυνωθεί, και δεν αντιδρούμε, και το λέω αυτό, γιατί σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη περίπτωση, σε οποιαδήποτε νορμάλ χώρα ακόμα και του τρίτου κόσμου, έτσι και ο λαός τραβούσε αυτά που τραβάμε εμείς, όχι απλά θα είχε βγει στους δρόμους, θα είχε πάρει τα «όπλα» και δε θα έμενε ρουθούνι, ειδικά έτσι και έτρωγε την συνεχόμενη ΚΟΡΟΙΔΙΑ που τρώμε εμείς.