Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

"Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι"

Το 61,3% του δημοψηφίσματος έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα μια διπλή εντολή.
Εντολή ολικής και άνευ όρων ρήξης με την αντιπολίτευση και τη διαπλοκή στο εσωτερικό, αλλά και μερικής και υπό όρους ρήξης με το ευρωιερατείο στο εξωτερικό.
Μια ημέρα μετά όμως ο πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση προκειμένου να υπογράψει με συνοπτικές και επείγουσες διαδικασίες μαζί της ένα κατάπτυστο κείμενο υποταγής στα κελεύσματα των Βρυξελλών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: "...αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας"

"Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν.  ...Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν, ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν,  ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. ...Αυτό είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής".

Δήλωση παραίτησης του Ρούντι Ρινάλντι από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit.
Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή.

Τουλάχιστον συμφωνούμε σε κάτι !

ΠΑΟΚ κι ας μην ξαναπιώ χύμα τσίπουρο ποτέ...


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την πραγματοποίηση άμεσα Έκτακτου Συνεδρίου, ζητά η νεολαία του κόμματος με ανακοίνωσή της, ενώ τάσσεται κατά της συμφωνίας.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα» τη συμφωνία και κάνει λόγο για «πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές».

“ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ”

ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Του ΠΩΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ
Το γεγονός ότι ίσως τελικά να υπερεκτίμησε την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο Πολ Κρούγκμαν, εκ των πιο σκληρών επικριτών των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος ομολογεί ότι ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «νόμιζε απλώς ότι μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο». 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ - ΙΣΚΡΑ
Ο τίτλος είναι σε μεγάλο βαθμό σχηματικός. Δεν είμαι μέλος τουΣΥΡΙΖΑ, ούτε και υπήρξα ποτέ, άρα δεν είμαι και μέλος τηςΑριστερής Πλατφόρμας. Όταν τα θέλγητρα του αναδυόμενου κόμματος εξουσίας έθελγαν πολλούς παλιούς συντρόφους μου, όχι πάντοτε κακών προθέσεων, δεν μπορούσα να μην πω ότι οΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα άρχιζε να θυμίζει ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και δεν έπρεπε να ξανακάνουμε κάποιοι το ίδιο λάθος.

H διπλή μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ και η αναγκαιότητα αριστεράς

Παναγιώτης Μαυροειδής - ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Από τη μια, χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα κάγκελα με τη σύγχρονη Συμφωνία της ευρω-Βάρκιζας που υπέγραψε η ηγεσία του, ενώ και ολόκληρες νομαρχιακές οργανώσεις του καταγγέλλουν ανοιχτά τη δρομολόγηση της ψήφισης  νέου Τρίτου και πλέον φαρμακερού Μνημονίου από την «κυβέρνηση της αριστεράς».

Πολύγυρος - 23 Χρόνια Tiverious


10ΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. 
Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την πραγματώνουμε μόνοι μας."

7η ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ Τ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ

Με την καθιερωμένη συναυλία, που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης «Ο Τσουκαλάς» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 7ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.

Αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, στις 9.15 το βράδυ, στο προαύλιο του δημαρχείου Πολυγύρου η μουσική παρέα του Κώστα Τσολοδήμου θα μας ταξιδέψει μελωδικά με τραγούδια του καλοκαιριού, της θάλασσας και τ΄ουρανού.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 2015

Οι Σύλλογοι ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ, ΑΟΓ και Α.Σ.ΑΝΘΕΜΟΥΣ διοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά το καθιερωμένο καλοκαιρινό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2015 με την επωνυμία "Φεστιβάλ ΓΑΛΆΤΙΣΤΑΣ 2015", το οποίο θα προσελκύσει, όχι μόνο τα μέλη των τριών Συλλόγων, αλλά και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Η ως άνω εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα εντός της Γαλάτιστας (χώρος Αγίας Παρασκευής), θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα περιλαμβάνει τα εξής μουσικά δρώμενα:

• 1η ημέρα Παρασκευή 31/07 βράδυ: Μουσική βραδιά από τους αναγνωρισμένους Djs της εταιρείας A2 LTD Junior Pappa & Aki Neels. Μαζί τους θα είναι και ο Οδυσσέας Πανταζής.

Τις ομάδες μπάσκετ Πολυγύρου και Γαλάτιστας τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Τις ομάδες μπάσκετ Πολυγύρου και Γαλάτιστας τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση για την άνοδό τους στις Εθνικές κατηγορίες Β΄ και Γ΄ αντίστοιχα. Ο εισηγητής του θέματος κ. Χρήστος Φυλαχτός, αφού συνεχάρη και τις δύο ομάδες τόνισε τη μεγάλη σημασία των παιδικών τμημάτων των δύο συλλόγων για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στις ομάδες του Πολυγύρου

2 θέσεις εργασίας στην ΠΕ Χαλκιδικής

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στον Πολύγυρο του νομού Χαλκιδικής,
Περισσότερα ΕΔΩ