Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το καλάθι της νοικοκυράς - διαχρονική εξέλιξη

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: OI ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η συμφωνία που επικύρωσε η ελληνική Βουλή στις 15/7/2015 αποτελεί τη βάση για ένα τρίτο μνημόνιο και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του Σύριζα. Είναι υφεσιακή, αντιαναπτυξιακή, επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν προσφέρει καμία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και βάζει τη χώρα σε καθεστώς εποπτείας και εξάρτησης νεοαποικιακού τύπου. Πρέπει επειγόντως να αποσυρθεί. Αυτό το νόημα του δικού μας όχι στη Βουλή, ένα όχι που ανοίγει θετική προοπτική: αυτήν που επιτρέψει την επιστροφή της κυβέρνησης του Σύριζα στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, στους αντίποδες κάθε είδους μνημονιακής πολιτικής.

ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ… ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ (ΔΙΑ)ΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚ. ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ”
Με τίτλους όπως «Οι συνωμότες της δραχμής», «μυστική έφοδος στην Τράπεζα της Ελλάδας», «θα έπαιρνε τα 22 δις. από την ΤτΕ, τις θυρίδες και τα μετρητά στα σπίτια η Αριστερή Πλατφόρμα» «ριφιφί στο κόμμα ετοιμάζει ο Λαφαζάνης» και ανάλογα κείμενα στο εσωτερικό των περισσότερων, ευτυχώς όχι όλων, των συστημικών Κυριακάτικων εφημερίδων κλιμακώνεται η επίθεση στον Π. Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα.

ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΩΝ

Αφιερωμένο το άρθρο – χρονογράφημα αυτό σε ΟΛΟΥΣ τους «υπερευαίσθητους» συντρόφους, που, έτσι και τολμήσει κανείς και μιλήσει η εκφράσει τον όποιο προβληματισμό, την όποια αντίθεση στο καθημερινό χάλι της εισόδου «προσφύγων» και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στη χώρα μας, τον σταμπάρουν σαν ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΥΤΟΙ οι «ευαίσθητοι» κατά τα άλλα, που είναι «αντιρατσιστες» παρακολουθώντας την κατάσταση από τις τηλεοράσεις… 
Έτσι είναι Συνελληνες, και ένας από τους ρατσιστές που τόλμησαν να γράψουν κάμποσες φορές για τους υποτιθέμενους πρόσφυγες, και γενικότερα για τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ που μπαίνουν στη χώρα, κατά κάποιους «υπερευαίσθητους συντρόφους» είμαι και εγώ. 

Διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον για τις Σκουριές – νέες δράσεις από τους κατοίκους

Την περιοχή του δάσους στις Σκουριές, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εξορυκτικής δραστηριότητας χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι ομάδων Οικολόγων από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, συνοδευόμενοι από κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς, στο πλαίσιο της «Πράσινης Κατασκήνωσης», που διοργάνωσε το Ελληνικό Πράσινο Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Εξηγήσεις για τη στάση της Ευρώπης στην υπόθεση της Eldorado Gold ζητάνε τρεις ευρωβουλευτές

Οι Bas Eickhout, Eva Joly και Fabio de Masi, ευρωβουλευτές, ζήτησαν με επιστολή τους χθες εξηγήσεις μετά την έντονη απροθυμία που έχει επιδείξει η ευρωπαϊκή εξεταστική επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής σε σχέση με την υπόθεση της Eldorado Gold, υπόθεση που ανάδειξε η έκθεση της SOMO και δημοσίευσε το ThePressProject. Η επιστολή απευθύνεται στους Ζαν κλοντ Γιουνκέρ και Πιέρ Μοσκοβισί.

Παντού πρωτιές και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ !

(Δημοσκοπικές πρωτιές σε ποσοστά, βουλευτικές έδρες, μνημονιακά μέτρα κ.λ.π)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τώρα που «ηρέμησαν» (ας πούμε) λίγο τα πράγματα με τις πυρκαγιές, ας δούμε, ας ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ δηλαδή κάποια πράγματα που αφορούν το πυροσβεστικό σώμα πριν βγουν οι «έξυπνοι» και αρχίσουν τα δικά τους όπως γίνεται πάντα. 
Έχουν γραφτεί Εκατοντάδες άρθρα – καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην πυροσβεστική, για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, αλλά εδώ και χρόνια.Πρώτο Διεθνές Κάμπινγκ- Beyond Europe - στην Ιερισσό Χαλκιδικής 18-25 Αυγούστου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


"Τα γλυκά της Μίνας" στην 5η Γενική Έκθεση Καλυβών