Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Είμαι σίγουρος, πως με αυτό το άρθρο οι «ευαίσθητοι προοδευτικοί» θα μου κολλήσουν τη στάμπα του ρατσιστή, όπως πριν λίγο καιρό κάποιος με κατηγόρησε για «επιλεκτική ευαισθησία» (κούνια που τον κούναγε δηλαδή), αλλά πιστέψτε με, δε μου καίγεται καρφί, και δεν ιδρώνει το αυτί μου από τις όποιες αντιδράσεις όψιμης ευαισθησίας.
Με τα ναι και τα όχι, με την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη απέναντι μας, με το νέο μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών, με τις ατέλειωτες «ενημερωτικές» (κατά τα άλλα) εκπομπές των καναλιών, μας ξεφεύγουν κάποια άλλα, εξίσου σοβαρά θέματα. Ποια είναι αυτά;

Η Ραχήλ ξεπέρασε πολλούς ...αριστερούς

Δήλωση Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο πλέον. Ο εργαζόμενος λαός τώρα πρέπει να οργανωθεί στα ταξικά συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, μέσα στους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, μέσα από λαϊκές επιτροπές να οργανώσει την πάλη του, τη διεκδίκησή του, να οργανώσει τη λαϊκή συμμαχία του, γιατί τα μέτρα που έρχονται είναι πολύ σκληρά με το μνημόνιο 3 ή με την κρατική χρεοκοπία.

-Όχι σύντροφε Αλέξη, εδώ που ήρθαμε δεν ήρθαμε όλοι μαζί

«Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί
ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε όλοι μαζί»
Αλέξης Τσίπρας 10/7/2015
Όχι σύντροφε Αλέξη, εδώ που ήρθαμε δεν ήρθαμε όλοι μαζί.
Μόνος σου ήρθες, μαζί με ένα επιτελείο 5-6 ανθρώπων .
Μόνος σου πήγες και στις 20 Φλεβάρη, σε εκείνη την επώδυνη συμφωνία που μας προϊδέαζε το τι θα επακολουθήσει, και προσπάθησες να βαφτίσεις το κρέας ψάρι αλλά είπαμε «δε βαριέσαι βρε αδερφέ αρχή είναι, πάμε παρακάτω…».

ΤΣΙΠΡΑ, ΟΧΙ ΕΙΠΑΜΕ

Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες του Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη ότι, έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, η ΚΥΑ που αφορά την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014 που έπληξαν την περιοχή του Δήμου μας. 
Οι ιδιοκτήτες κτιρίων και εγκαταστάσεων, ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσης, που έχουν πληγεί από τις προαναφερόμενες πλημμύρες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υ.Α.Σ.Β.Ε.), προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή :

Αυτό ήταν το νόημα του δημοψηφίσματος... για όσους δεν κατάλαβαν!

Τριήμερη εθελοντική δράση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Φορείς της περιοχής, το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» και το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΖΩΑ», με έδρα την Ιερισσό, διοργανώνουν από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, τριήμερη εθελοντική δράση στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων, στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, Ν. Χαλκιδικής, με τη συνδρομή της Φιλοζωικής ΜΚΟ Animal Action. 

TO KEIMENO ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ" ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας που κατατέθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή (10/7), το οποίο έχει ως εξής :
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των «θεσμών» για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Στον Πολύγυρο το χορευτικό τμήμα της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Το Δημαρχείο Πολυγύρου επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 9-7-2015, το χορευτικό τμήμα της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στη Χαλκιδική συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος».
Τα παιδιά, τους καθηγητές και την διευθύντρια της σχολής όπως και μέλη του «Φάρου» υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, ο οποίος τους καλωσόρισε στον Πολύγυρο, μίλησε για τους δεσμούς των κατοίκων της Χαλκιδικής με την Κωνσταντινούπολη και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το Δήμο παρουσιάζοντας τη δουλειά του τμήματος και το έργο της Σχολής.

"Μνημονιακά κρεματόρια"...


Συγχαρητήρια επιστολή

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού κ. Μανώλης Μπέης συγχαίρουν τον αθλητή της σφαιροβολίας του Α.Σ. ''Κένταυρος Καλλικράτειας'' Οδυσσέα Μουζενίδη, που με την αγωνιστική δυναμική του και το αθλητικό του ήθος πέτυχε την συμμετοχή του στην Ομάδα για το Παγκόσμιο Παίδων – Κορασίδων στο Cali της Κολομβίας, με τη μεγάλη επίδοση των 19. 28 μ. 
Η συμμετοχή του μας γεμίζει χαρά και περηφάνια, μια περίοδο που η χώρα μας και οι πολίτες της έχουμε ανάγκη από τέτοια παραδείγματα ψυχικής δύναμης, αλλά και μεθοδικής δουλειάς.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Καλοκαίρι τέχνης και πολιτισμού 2015

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Η πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς


Στη δημοσιότητα έδωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση που στάλθηκε στους θεσμούς.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.