Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΣΠΟΤ του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα

Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. 
Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47 + 8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. 
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, «ρίχνοντας» στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ:
Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, 
με το λαό στην εξουσία.

Ένα μεγάλο Όχι

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.
Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το σύστημα εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς:

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη του κεφαλαίου οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προτάσεις ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ

Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οιπροτάσεις της συγκυβέρνησης με αυτές τωνΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, αφού και οι δυο, παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπηρετούν τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας, τα διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας».
Αυτό φαίνεται και ξεκάθαρα από τον πίνακα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και δημοσιεύεται στον «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 30 Ιούνη.

Απλά & δημοκρατικά

Αργεντινή - Χιλή

10ήμερο αντίστασης στις Σκουριές

10ήμερο αντίστασης
Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης.
Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την πραγματώνουμε μόνοι μας.
ΣΚΟΥΡΙΕΣ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ-2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΦΑΓΗΤΟ, ΔΡΑΣΕΙΣ.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ - Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το αναλυτικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.

Αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Αριστοτέλη (Με συμπληρωματική διευκρίνιση)

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Παρακαλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη, να κρατούν τις σακούλες απορριμμάτων στις οικίες διαμονής τους, αποφεύγοντας, κατά το δυνατόν, την απόρριψή τους στους κάδους, διότι θα υπάρχει αδυναμία ικανοποιητικής αποκομιδής, λόγω έλλειψης καυσίμων από τον προμηθευτή του Δήμου. Ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τον προμηθευτή καυσίμων, για επίλυση του προβλήματος και ζητούμε συγγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα "Ἐλαίας Δρώμενα" στο Μεταγγίτσι

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα» στο Μεταγγίτσι και είχαν σκοπό να αναδείξουν το λάδι και την ελιά της περιοχής.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικοχορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, ενώ η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και οι Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος μαζί με τις νοικοκυρές και τα παιδιά του Μεταγγιτσίου μαγείρεψαν και έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει παραδοσιακά εδέσματα.

ΟΧΙ


Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ….

Άνανδρη επίθεση, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δέχτηκαν τα γραφεία του ΚΚΕ στο Φοίνικα, από γνωστά μαντρόσκυλα του συστήματος που εξέφρασαν έμπρακτα το αντικομουνιστικό τους μένος, αναγράφοντας υβριστικό σύνθημα ενάντια στο ΚΚΕ.  Τέτοιες ενέργειες υπηρετούν την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, ώστε να σκύψει το κεφάλι στη νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν, να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. 
  Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες φοβίζουν τους κομμουνιστές.