Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Θα μιλάνε τα έργα του

ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κρατηθώ ήρεμος, να ξεπεράσω και εγώ μαζί με ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ τα μύρια όσα προβλήματα, αλλά ΠΩΣ να πετύχω ηρεμία, όταν βλέπω σε τι χάλι μας έφεραν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ τα τελευταία σαράντα χρόνια. Βέβαια, όλοι αυτοί οι άχρηστοι ΔΕΝ ξεφύτρωσαν από το πουθενά, ΕΜΕΙΣ τους στείλαμε εκεί που ήταν, και φροντίσαμε να τους κρατήσουμε για χρόνια, έτσι, να τους «χορτάσουμε».

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος να λέει ο πρωθυπουργός ότι “θα πληρώσει η ολιγαρχία” όταν στις 47 + 8 σελίδες της κυβερνητικής πρότασης υπάρχει πλήθος νέων αντιλαϊκών μέτρων και όταν μένει άθιχτο όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ξεζουμίζει το λαό για να βολέψει την ολιγαρχία.

Ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Χαλκιδική και Marketing Greece - Γάλλοι δημοσιογράφοι στη Χαλκιδική: “Le petit paradis, Halkidiki!”

Ένα μικρό παράδεισο χαρακτήρισαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική την προηγούμενη εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, επισκεπτόμενοι για 4 μέρες και τα 3 πόδια της Χαλκιδικής καθώς και τη μοναδική ορεινή της περιοχή.
Το Press Trip οργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Marketing Greece προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνωσιμότητα του προορισμού και να προσελκύσει περισσότερους Γάλλους τουρίστες.

Πυρκαγιά στα Ν. Ρόδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο σε περιοχή μεταξύ Ν.Ρόδων και Ουρανούπολης.

Πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά. Το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ελλαδιστάν: Ένα χαζό, τρελό, ηλίθιο κράτος!

Στο εξής οι γιοι δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών θα μπορούν να εισπράττουν ελεύθερα τη σύνταξη που δικαιούνται από τον εκλιπόντα πατέρα τους και μετά την ενηλικίωσή τους, φτάνει να μην έχουν παντρευτεί. 
Το 3ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε ομόφωνα δεκτή προσφυγή του γιου θανόντος στρατιωτικού, από τον οποίο διακόπηκε η παροχή της σύνταξης με την αιτιολογία ότι ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του.
Το δικαίωμα να εισπράττουν σύνταξη μετά τον θάνατο του πατέρα τους δημοσίου υπαλλήλου (ή συνταξιούχου), λειτουργού, στρατιωτικού κ.λπ. θα έχουν πλέον και οι άγαμοι γιοι μετά τις άγαμες θυγατέρες!

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου: Γενική συνέλευση-εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στις 20:00 στο κέντρο Νεότητος Πολυγύρου ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου πραγματοποιεί γενική συνέλευση με τη συμμετοχή μελών του στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Χρυση Αυγή

Σχετικά με την διάκριση της Χρυσής Αυγής από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης
Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει την καταδίκη της στην βράβευση του εγκληματικού, ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με ευθύνη της διοίκησης νοσοκομείου της Κατερίνης 
Την ίδια στιγμή που αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, δικάζεται για δεκάδες εγκληματικές ενέργειες και συνεχίζει την εγκληματική του δράση, κάποιοι προσπαθούν να της «φιλοτεχνίσουν» ανθρώπινο προφίλ. Σ’ αυτό το προφίλ εντάσσονται δραστηριότητες όπως η προσφορά αίματος. Αρχικά μόνο για έλληνες και απ' ότι φαίνεται τώρα με την μορφή συλλόγου προκάλυψη(πράσινη πτέρυγα) με τον ίδιο σκοπό.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας δέχονται τη διαχρονική επίθεση στα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους αλλά και στις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στο χώρο της δουλειάς τους.

Επιστολή των κομμουνιστών δημάρχων ενάντια στους κυβερνητικούς εκβιασμούς για τα διαθέσιμα

Κάλεσμα στους δημάρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια να μην υποταχθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης απευθύνουν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος με επιστολή που θα καταθέσουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 
Ολόκληρη η επιστολή των κομμουνιστών δημάρχων έχει ως εξής:

Σύλλογος Μεσιτών Χαλκιδικής - Νέο διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος & Υπεύθυνος Μ.Μ.Ε : ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΒΑΣ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 
Aντιπρόεδρος : ΒΑΛΟΔΗΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Γενικός Γραμματέας : ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Ταμίας : ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 
Βοηθός Γ.Γραμματέα : ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ 
Μέλος : ΚΑΝΑΤΑ ΕΛΕΝΗ 
Μέλος : ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ιερισσός, Έκθεση ζωγραφικής: «ΑΘΩΝΟΣ ΟΨΕΙΣ»