Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου: Κυριακή 14 Ιουνίου - Εκδήλωση αποφοίτησης.


Μεγ. Παναγία: "Μακεδονική Αντάρα"


Οι πολίτες οφείλουν να σέβονται την Πόλη τους!

Ταχύτατα αντέδρασε ο Δήμος Πολυγύρου, δια του αντιδημάρχου Δ. Ζαγγίλα, και κατέβασαν το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο από το πεζοδρόμιο της Ασκληπιού (σχετικά ΕΔΩ).
Όπως μας ενημέρωσαν από το Δήμο θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, αυτή της ειδοποίησης του ασυνείδητου ιδιοκτήτη με αυτοκόλλητο σημείωμα επί του αυτοκινήτου και στην περίπτωση μη συμμόρφωσής του απομάκρυνση με γερανό!

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Αιρετών Ευρώπης

Στην ανάγκη μιας νέας και ουσιαστικής διοικητικής μεταρρύθμισης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.
Στην ημερίδα βρέθηκαν και συζήτησαν τον βαθμό και τον τρόπο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τους τρόπους αντιμετώπισής της σε κάθε χώρα, Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου: Γιορτή λήξης Σχολικού Έτους


Χώροι διεξαγωγής εκλογών, στη Χαλκιδική, για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

Η εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών στο νομό Χαλκιδικής είναι:

"Κύτταρο Ιερισσού" -11ο τεύχος

Το 11ο τεύχος του πολιτισμικού περιοδικού "Κύτταρο Ιερισσού" είναι γεγονός.


Με άρθρα από την πλούσια και μοναδική Ιερισσιώτικη παράδοση και ιστορία, με διαδρομές στα μονοπάτια του τόπου μας και αναλύσεις σε επίκαιρα κοινωνικά θέματα, κάναν το περιοδικό αυτό το πιο αγαπητό έντυπο των κατοίκων της Ιερισσού και της γύρω περιοχής.

Βρείτε το σε επιλεγμένα σημεία της κωμόπολης ή επικοινωνήστε με τα μέλη της ομάδας του "Κυττάρου".

ΣΥΡΙΖΑ: Aποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας για την Β.Α.Χαλκιδική

Την Τρίτη 9/6 με πρωτοβουλία της Π.Γ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα την εξόρυξη χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ - Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας – τα αντίστοιχα τμήματα της Κ.Ε. του κόμματος και τα αρμόδια υπουργεία, καθώς επίσης και από τη Ν.Ε. Χαλκιδικής.
Aποφασίστηκε η συγκρότηση ευρείας ομάδας εργασίας που θα ολοκληρώσει, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ένα αναλυτικό σχέδιο κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, στον αντίποδα της εξόρυξης χρυσού και της μονοκαλλιέργειας της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ένα σχέδιο με επίκεντρο τις συλλογικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, τη διαφύλαξη και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

"Ο Καλλικράτης στην περίοδο της κρίσης, το πιο ταχύ όχημα υλοποίησης των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών"

Τοποθέτηση του Τάσου Κανταρά μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Αιρετών της Ευρώπης
Από τη Θεσσαλονίκη και το βήμα της συνάντησης των Ελλήνων Αυτοδιοικητικών της Ευρώπης, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης του λαού και της χώρας μας. Να ζητήσουμε την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης. Είμαστε σίγουροι για την αγωνία των απανταχού δικών μας ανθρώπων. Και εμείς υποσχόμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της βάρβαρης εποχής που διανύουμε! 
Η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η χώρα μας, βιώνουν μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις. Ίσως τη μεγαλύτερη. Μια κρίση που προκαλεί πέραν των άλλων ένα γενικό κλίμα αβεβαιότητας στους ευρωπαϊκούς λαούς. Με τεράστιες επιπτώσεις στο επίπεδο της κοινωνικής συνοχής. Η χώρα μας δέχτηκε και δέχεται τα σφοδρά «κύματα» της κρίσης, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή. Μια σειρά λόγοι καθιστούν τη πατρίδα μας, αδύνατο κρίκο της ευρωπαϊκής αλυσίδας και συνάμα πειραματόζωο των σκληρών μονεταριστικών πολιτικών, οι οποίες παραμένουν κυρίαρχες.