Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»


"Δεν έδωσα συγκατάθεση για νέο μνημόνιο..."


Νυχτερίδες κι αράχνες...

H Παναρίτη έδωσε λύση ...!

Με επιστολή την οποία δημοσιοποίησε το μέγαρο Μαξίμου η Έλενα Παναρίτη γνωστοποίησε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
H επιστολή:
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Δ. Βαρνάβας: Ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των διοικητών που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

"Από τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας" σημειώνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.
"Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν

Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στη Le Monde: "Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι"

"Αν δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, δεν οφείλεται στη δική μας αδιαλλαξία", τονίζει ο έλληνας Πρωθυπουργός με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde 
Κεντρικό θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας το άρθρο του Αλ. Τσίπρα
"Το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης", επισημαίνει ο έλληνας Πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνία

Γράφει ο Γιώργος Παραλής*
Πώς μπορούμε να ορίσουμε την έννοια του κόμματος; Ως μία ένωση προσώπων που προσπαθεί να επιτύχει κοινούς σκοπούς προς όφελος της κοινωνίας, ως συνταγματικό θεσμό που βοηθά καταλυτικά στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ή ως πεδίο πραγμάτωσης κοινών αλλά και ατομικών σχεδίων για προσωπικό όφελος; Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ισχύουν ως ένα βαθμό και οι τρεις ορισμοί. Το ζήτημα που τίθεται για τους κομματικούς οργανισμούς, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου, είναι κατά πόσον το τρίτο στοιχείο, αυτό των κακώς εννοούμενων κομματικών ή προσωπικών φιλοδοξιών επηρεάζει την ωφέλιμη λειτουργία των άλλων δύο.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ