Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Και η Ιγγλέζη κατά της Παναρίτη

Επιστολή 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί ο διορισμός Παναρίτη
Την ανάκληση του διορισμού της Ελένας Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητούν με επιστολή τους 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ και την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιστολή που υπογράφεται και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο αναφέρεται:

Πριν δυο χρόνια ήταν σκάνδαλο τώρα βαφτίζεται «σύλληψη της φοροδιαφυγής»

Νίκος Μπογιόπουλος
Αν έχετε αφορολόγητο χρήμα στο εξωτερικό, κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης, με έναν φόρο 15% επί του κεφαλαίου μπορείτε να το νομιμοποιήσετε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν τώρα το αφορολόγητο χρήμα το έχετε στο εσωτερικό, τότε πάλι υπάρχει λύση: Ή θα πληρώσετε 30% ή (αξιοποιώντας αυτή τη... φοβερή ιδέα του διπλού φορολογικού συντελεστή) θα το βγάλετε στο εξωτερικό, θα το δηλώσετε από εκεί και πληρώνοντας τα... μισά, πάλι ξεμπλέκεται.
Αυτό το σχέδιο λέγεται «πρώτη φορά Αριστερά». Αλλά δεν λεγόταν πάντα έτσι. Το 2005 λεγόταν «Νέα Δημοκρατία» και Αλογοσκούφης. Το 2010 λεγόταν «ΠΑΣΟΚ» και Παπακωνσταντίνου. Το δε 2013 λεγόταν Στουρνάρας και «Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ» μαζί.

Παραδοσιακό γλέντι Συλλόγου Νέων Νέας Τρίγλιας για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του

Ο Σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής και προσφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, διοργανώνει ένα παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 9:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Σαλλιάρης», στην κεντρική πλατεία της Νέας Τρίγλιας. Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί μια πολύ όμορφη βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς ήχους και χορό!
Τιμή/άτομο: 13 € (πλήρες μενού – απεριόριστο ποτό* )
* Οι οδηγοί παρακαλούνται να καταναλώσουν με μέτρο & υπευθυνότητα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ (ρεπορτάζ)

Πάνε χρόνια, που μέσα από τις εκπομπές μου στα ραδιόφωνα έκανα αναφορές – αφιερώματα στους οργανοποιούς της Ελλάδας! Στους ανθρώπους, που έπαιρναν ένα κομμάτι ξύλο, και το μετέτρεπαν σε κάποιο μουσικό όργανο, κιθάρα, μπουζούκι, κλπ. Ένα επάγγελμα, που μαζί με πολλά άλλα στο όνομα της βιομηχανίας πλέον έσβησε. Πολλά μεγάλα ονόματα οργανοποιών που πέρασαν από τη χώρα, χάθηκαν σιγά σιγά μέσα στο χρόνο, και μαζί με αυτά, και η τέχνη και η τεχνική τους! 
Πρόσφατα ένα φίλος μου είπε για κάποιον που κατασκευάζει χειροποίητα όργανα, ΠΙΑΝΑ και ΛΑΤΕΡΝΕΣ και έχει το εργαστήριο του στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.