Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Μέρος της "ΕΛΠΙΔΑΣ" είπε:


Οι διαπραγματευτές...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ανοιχτό κάλεσμα προς τους Εργαζόμενους και τη Νεολαία, προς τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕNΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑMΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩ – ΕΕ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες νέοι και νέες
Έξι ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης που συνοδεύτηκε από την συστηματική κατεδάφιση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού, αλλά και την συντριπτική ήττα των Σαμαρά – Βενιζέλου στις πρόσφατες εκλογές, η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια νέα αντιλαϊκή «Συμφωνία» με τους εκβιαστές ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Μια συμφωνίας που θα προβλέπει την κλιμάκωση της φορολεηλασίας του λαού, επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό, συνέχιση των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, την όποια ανακούφιση να παραπέμπεται στις καλένδες. Πάνω από όλα τη συνέχιση του καθεστώτος των μνημονίων, της τρόικα, των εκβιασμών και των «διαπραγματεύσεων» και της επιτροπείας.

Παρουσίαση βιβλίου στον Πολύγυρο

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Ζωγραφάκη, “Αναμνήσεις από τον πόλεμο του 1940 – 41 στην Αλβανία”, παρουσιάζει ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής “Νίκος Καζαντζάκης” την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου.


Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Νίκο Παπαδάκη.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού για την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας θα διανείμει επαρκή αριθμό βιβλίων (δωρεάν).

Ο "ύποπτος" ρόλος της κ. Παναρίτη...

Άρθρο της ΑΥΓΗΣ στις 3-5-2012. Η κ. Παναρίτη στις 29/5/2015, διορίστηκε, από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)
Η Έλενα Παναρίτη ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, γνωστή από όσα "πρόσφερε" στην "ανοικοδόμηση" της οικονομίας του Περού επί Φουτζιμόρι (ο οποίος σήμερα κατηγορείται για διαφθορά και ζει στην Ιαπωνία...). Γνωστή για τις μάλλον νεοφιλελεύθερες οικονομικές αντιλήψεις της, η Ελ. Παναρίτη άλλαξε "μέντορα" και από τον Γ. Παπανδρέου πήγε στον Αντ. Σαμαρά!

ΨΑΧΝΟΥΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ» ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*
Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.

Η ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Από τους Άγνωστους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς της Χαλκιδικής.
Ἰωακεὶμ Ἀθ. Παπάγγελος, Κλεάνθης Δημ. Δοῦκας
Οἱ πληροφορίες ποὺ ἔχουμε γιὰ τὴν παλαιοχριστιανικὴ Ἄκανθο προέρχονται μόνο ἀπὸ τὴν προφορικὴ παράδοση, ἡ ὁποία θέλει τὸν Ἀπόστολο Παῦλο νὰ διδάσκει τὸν χριστιανισμὸ στὴν περιοχή. Μολονότι οἱ ἀνασκαφικὲς ἔρευνες στὴν ἀρχαία πόλη καὶ στὸ νεκροταφεῖο της ἔχουν διάρκεια συνεχοῦς δραστηριότητος περίπου σαράντα ἐτῶν, τὰ στοιχεῖα ποὺ παρουσιάσθηκαν μέχρι στιγμῆς, γιὰ τὴν παλαιοχριστιανικὴ φάση, εἶναι ἐλάχιστα. Ἔχει ἀναφερθῆ ὁ ἐντοπισμὸς διάσπαρτης παλαιοχριστιανικῆς κεραμικῆς καὶ λίγων θραυσμάτων μαρμαρίνων θωρακίων τῆς ἴδιας περιόδου, τὰ ὁποῖα χρησιμοποιήθηκαν στὸ μεσοβυζαντινὸ νεκροταφεῖο καὶ βρέθηκαν στὰ οἰκόπεδα 212 καὶ 213 στὸν Ἄρμενο, δηλαδὴ στὸν παραλιακὸ τομέα τοῦ νέου οἰκισμοῦ τῆς Ἱερισσοῦ.

Επιλογή περηφάνιας για κάθε Αριστερό Συριζαίο!