Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται ;

Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ: Ένας αληθινός πολέμαρχος, αντάρτης και αρχικαπετάνιος

Κείμενο του Παν. Λαφαζάνη στην ''Εφημερίδα Συντακτών'' για τα 10 χρόνια από το θάνατο του αντάρτη και καπετάνιου του ΕΛΑΣ Χαρίλαου Φλωράκη
Ο Χαρίλαος είχε ένα μεγάλο σπάνιο χάρισμα που τον κρατάει ζωντανό ανάμεσα μας. Μαγνήτιζε. Όσοι τον γνώριζαν, έστω και για λίγη ώρα, δεν τον ξεχνούσαν ποτέ. Η φυσιογνωμία του στριφογυρίζει πάντα, βαθιά χαραγμένη, στη μνήμη τους.
Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας. Ξεχώριζε. Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση. Υπήρξε, όμως, ξεχωριστός κομμουνιστής, γιατί ταυτόχρονα ήταν βαθύτατα λαϊκός άνθρωπος και ακατάβλητος πατριώτης.

Ψήφισμα προς την Καναδική Διπλωματία και την Καναδική Κυβέρνηση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/5/2015
Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας
Αξιότιμοι κες/κοι του διπλωματικού σώματος του Καναδά στην Ελλάδα καθώς και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας σας.
Ως κάτοικοι του κοντινότερου χωριού, της Μεγάλης Παναγίας, στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται η προστατευόμενη και από εσάς προωθούμενη εταιρεία Eldorado Gold Corporation και ως κάτοικοι του Δήμου στον οποίο διοικητικά ανήκει το δάσος των Σκουριών το οποίο καταστρέφει η εν λόγω εταιρεία, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μερικά πράγματα - τα οποία βέβαια, θεωρητικά θα έπρεπε να γνωρίζετε και εξ ορισμού να σέβεστε - αν δεχθούμε ότι στηρίζετε και προωθείτε πραγματικούς επενδυτικούς στόχους και όχι τυχοδιωκτικές και καταστροφικές λεηλασίες.