Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ανησυχία για βοσκήσιμες γαίες - πληρωμές

Επιστολή του προέδρου των κτηνοτρόφων στο υπουργείο
Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους η καθυστέρηση που διαφαίνεται ως προς τον καθορισμό των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών, ο οποίος συνδέεται με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, αλλά και το ζήτημα των πληρωμών.
Επισημαίνει ότι η ΠΕΚ εμμένει σθεναρά στις προτάσεις που είχε καταθέσει εξ αρχής: άμεση σύνταξη προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων σε όλους τους νομούς με εξεύρεση πόρων και χρηματοδότηση του υπουργείου

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Ως... υπέροχη επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση Τσίπρα τη φερόμενη ως πρόταση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους εταίρους στην Ευρωζώνη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτή η πρόταση δεν είχε υποβληθεί επισήμως ούτε στην Αθήνα ούτε στα άλλα κράτη που χρησιμοποιούν ως νόμισμα το ευρώ, εμείς θα εξετάσουμε την ουσία της υποτιθέμενης πρότασης. Η πρόταση αυτή, αν γινόταν ποτέ αποδεκτή από την κυβέρνηση, συνιστά κατά κράτος υποχώρηση από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, Η ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Του Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ*
Είναι φανερό μέσα από την αποκρυπτογράφηση της τρέχουσας κυβερνητικής επιχειρηματολογίας και πολύ πιο ξεκάθαρο στην καθημερινή αρθρογραφία του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, ότι η υπόθεση της υπεράσπισης της δημόσιας και κοινόχρηστης περιουσίας και η αποσόβηση της ιδιωτικοποίησης της βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες της διαπραγμάτευσης και μάλλον έξω από τα όρια των «κόκκινων γραμμών».
Ενδεικτικό των προθέσεων της νέας κυβέρνησης η έστω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει αποτελεί ασφαλώς η διατήρηση και η ενίσχυση του περιλάλητου ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου, ως γνωστό , υποχρέωση είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ανά τον κόσμο «επενδυτές» και την διοίκηση του οποίου η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση απειλούσε ακόμη και με ποινικές διώξεις!

"Βινύλιο" στον Πολύγυρο


3ο FAM TRIP ΑΓΓΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σε συνέχεια των 2 πρώτων πολύ επιτυχημένων FAM TRIPS άγγλων Tour Operators και Travel Agents, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ξενοδοχείο CAPSIS και το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βέροιας οργάνωσε το 3ο κατά σειρά ταξίδι εξοικείωσης με τη συμμετοχή 13 άγγλων TO & TA, στις 14-18 Μαΐου 2015. Συνολικά μέχρι τώρα και στα 3 ταξίδια πάνω από 45 άγγλοι Tour Operators και Travel Agents έχουν φιλοξενηθεί στη Χαλκιδική και έχουν γνωρίσει τον προορισμό. 

Γ΄ Εθνική - Απόλλων Αρναίας - Άρης Ακροποτάμου 3-3

"Μαρέλια"στον Πολύγυρο


2η Εθελοντική αιμοδοσία Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Ορμύλιας


Απολύτως Νόμιμες οι Ομάδες Εργασίας

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Όραμα Πολιτών», η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη κρίνει απαραίτητο να παραθέσει τα γεγονότα ως έχουν στην πραγματικότητα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σύμφωνα με την υπ. αρθ.34275/1489/2014 απόφαση Δημάρχου Αριστοτέλη, κ. Ι. Μίχου, συστήθηκαν οι Ομάδες Εργασίας στις 16 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προς επικύρωση.