Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Stoa Bar στον Πολύγυρο


Η "υιοθετημένη" πλατεία στον Πολύγυρο

Πρόκειται για την Πλατεία (...που λέει ο λόγος!) Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Πολύγυρο.
Την συγκεκριμένη πλατεία έχουν αναλάβει να την φροντίζουν δύο (2) Πολυγυρινοί: ο κύριος Νίκος 70 ετών, για 2η χρονιά, που από φέτος βρήκε και βοηθό τον κύριο Βαγγέλη 80 ετών.
Ανέλαβαν το ξεβοτάνιασμα της πλατείας, τη φύτευση λουλουδιών και την φροντίδα της για όλο το καλοκαίρι!
Ίσως στους καιρούς που ζούμε θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον κάθε Πολυγυρινό στην περιποίηση της πλατείας ή του πάρκου της γειτονιάς τους.

Νέα αναβολή ζήτησε ο Καμμένος για το «λιντσάρισμα» και το «αρσενικό»

Για 3η φορά οι δίκες μας κατά του κ. Καμμένου αναβάλλονται. Την πρώτη φορά επικαλέστηκε ασθένεια του ίδιου. Τη δεύτερη φορά ασθένεια της πληρεξούσιας δικηγόρου και συζύγου του. Αυτή τη φορά το δικαστήριο δέχθηκε να αναβάλει τη συζήτηση, επειδή ο πατέρας του κ. Καμμένου είναι ασθενής και ο ίδιος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Υπουργείο Eθνικής Άμυνας.
Είναι προφανές ότι αποφεύγει με οποιοδήποτε τρόπο να γίνουν οι δίκες και να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, για

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες ΑΜΕΑ στη Νάουσα Ημαθίας

Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου συμμετείχε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στους Σχολικούς Αγώνες Αθλοπαιδείας Στίβου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης μαθητών-μαθητριών ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθησαν στην Νάουσα.
Οι επιδόσεις τους ήταν εξαιρετικές συμπεριλαμβανομένων και χρυσών μεταλλίων στο δρόμο 50 μέτρων και στη ρίψη μπαλάκι (200γρ.) 
Οι μαθητές-αθλητές συνοδεύονταν από το διευθυντή του σχολείου κ. Σωτήρη Μπρουτζά και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής κ. Στ. Μπέτα, Η. Σταμούλη, Ερ. Κομπατσιάρη, Ευθ. Αθανασίου, Σ. Κυριάκου, Μ. Σκόρδου και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό κ. Α. Σαραγιώτη.

Διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού σχεδιασμού 9 -15 Μαΐου 2015, Σιθωνία

Στο παλαιό σχολείο Συκιάς Χαλκιδικής πραγματοποιείται αυτές τις μέρες το διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού σχεδιασμού “Operative Territories: re-designing the landscapes of tourism” που οργανώνεται από το Urban Transcripts, σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το εργαστήριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Ελλάδα που σχεδιάζουν για 3 περιοχές της Σιθωνίας: το Νέο Μαρμαρά, το Αζάπικο και το Πόρτο Κουφό. 

Ευρώ πάση θυσία!

Σε 39 παραλίες και 2 μαρίνες θα κυματίζουν Γαλάζιες Σημαίες στη Χαλκιδική

Σε 39 παραλίες της Χαλκιδικής και σε 2 μαρίνες της θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι Γαλάζιες Σημαίες. Τα αποτελέσματα των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρίνων για το 2015, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ ) στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην ακτή Καλλιθέα – Mediterranean Village, στην Παραλία Κατερίνης.
Την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Λασπάς, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Δήμων Σιθωνίας και Αριστοτέλη και επιχειρηματίες του τουρισμού.
Αναλυτικά οι Γαλάζιες Σημαίες στη Χαλκιδική:

Καλοκαιρινή εκδήλωση των μαθητών Δημοτικού Ωδείου Νέας Προποντίδας


Ν. Καλλικράτεια - Καλή τουριστική περίοδο!!!

Την παραπάνω φωτογραφία κι αυτές που ακολουθούν μας τις έστειλε αναγνώστης μας από τη Ν. Καλλικράτεια.