Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Αυτά τα πρόσωπα που βολεύονται...

Του Θανάση Καρτερού
Λοιπόν, πάει, τελείωσε. Αυτά τα πρόσωπα που βολεύονται αξίζουν τελικώς κάθε έπαινο, κάθε βραβείο, κάθε διάκριση. Και τον καθιστό ύμνο, που λέει ο λόγος. Διότι πριν καλά-καλά βρεθούν όρθιοι, τσουπ ξαναθρονιάζονται. Επιπλέον, επιπλέουν σε συνθήκες παντός καιρού. Συντάσσουν επιστολές, αλλάζουν στολές, ασκούν συστολές, εξασκούν διαστολές, ελίσσονται, εξελίσσονται. Αλλά το στασίδι στο υπερώο του κράτους, των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικό τους είναι.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΥ*
Υπήρξαμε πολλοί που δεν συμμεριζόμασταν την «ευκολία» της προεκλογικής αφήγησης, που διευκόλυνε μεν τον δρόμο προς την κάλπη, αλλά μας έθετε μπροστά σε ένα κρίσιμο ερώτημα: είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αντιλιτότητας μέσα στο πλαίσιο ανοχής της ευρωζώνης και διά της διαπραγματευτικής μεθόδου με τους «θεσμούς» της;
Σή­με­ρα γνω­ρί­ζου­με την απά­ντη­ση: Όχι. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επι­χει­ρούν να συ­ντρί­ψουν τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ χτί­ζο­ντας το δί­λημ­μα: από­λυ­τη εν­σω­μά­τω­ση ή άμεση ανα­τρο­πή; Το κά­νουν για λό­γους οι­κο­νο­μι­κούς, επει­δή η αντι­λι­τό­τη­τα είναι ασύμ­βα­τη με τη ση­με­ρι­νή κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή. Το κά­νουν επί­σης για λό­γους πο­λι­τι­κούς, γιατί η Ευ­ρώ­πη όφει­λε να θω­ρα­κι­στεί απέ­να­ντι στον κίν­δυ­νο της «με­τά­δο­σης» του μι­κρο­βί­ου ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-Podemos.

Ο Πολύγυρος που αγάπησα...

Του Σπύρου Χρηστίδη.

KAΛΕΣΜΑ ΑΟΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ

KΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αξιότιμοι Κύριοι, Κυρίες
Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου (Α.Ο.Π.) είναι το ιστορικό αθλητικό σωματείο της πόλης μας. Ιδρύθηκε το 1969 με την ονομασία Αθλητικός Όμιλος Χαλκιδικής (Α.Ο.Χ.). Σήμερα (με την επωνυμία Α.Ο.Π.) διατηρεί πέντε αθλητικά τμήματα. Την Καλαθοσφαίριση, με τμήμα Ακαδημιών, προπαιδικό τμήμα, παιδικό, παμπαίδων, κορασίδων, γυναικείο, εφηβικό και ανδρικό , την Πετοσφαίριση με τμήματα κορασίδων και ανδρικό, την Επιτραπέζια Αντισφαίριση με παιδικό και ανδρικό τμήμα , τον Στίβο και τμήμα Τένις. Συνολικά ο όμιλός μας έχει περισσότερους από 300 αθλητές και αθλήτριες και απασχολεί έξι επαγγελματίες (6) προπονητές.

Εκδηλώσεις στον Δήμο Πολυγύρου – Μάιος 2015

Ο μήνας Μάιος έχει καθιερωθεί ως μήνας εκδηλώσεων για τον Δήμο Πολυγύρου λόγω του κεντρικού εορτασμού της επετείου της κήρυξης της επανάστασης στη Χαλκιδική – 17 Μαΐου 1821.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρώσαμε τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας από συλλόγους και φορείς και σας τις παρουσιάζουμε.
Συγκεκριμένα:

O TAΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΘ Α.Ε
Μετά την απόφαση της συνέχισης της Τακτικής γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΛΘ ΟΛΘ +0,61% ΑΕ στις 13.05.2015, για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ορίστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΟΛΘ +0,61% ΑΕ.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την ίδια ημέρα, συγκροτήθηκε σε σώμα, και όρισε την ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Διεθνής Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Σιθωνία

HALKIDIKI MOUNTAIN BIKE STAGE RACE

Στο πλαίσιο ανάδειξης του ορεινού όγκου του Δήμου Σιθωνίας και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Νομό Χαλκιδικής, ο Δήμος Σιθωνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το Camping Lacara και η επιχείρηση διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Cyclingspot, διοργανώνουν τριήμερο Διεθνή Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στις 15, 16 και 17 Μαΐου. 
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται φέτος στην χώρα μας!

Έκθεση βιβλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου


ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ

Όταν πιο παλιά έγραψα πως οι περισσότεροι ΕΛΛΗΝΕΣ, νέοι η γέροι, ΣΙΧΑΘΗΚΑΝ τους πολιτικούς γιατί οι περισσότεροι είναι βουτηγμένοι μέσα στο ΨΕΜΑ τη ΛΑΜΟΓΙΑ, την ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, τα γνωστά κομματόσκυλα έσπευσαν να υπερασπιστούν τις κομματικές τους «σημαίες», ξεχνώντας τη ΜΙΑ και μοναδική σημαία που πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Ούρλιαζαν πως «ισοπεδώνω τα πάντα», και άλλα πολλά. Βέβαια, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ο κόσμος έδειχνε τη «σιχασιά» του όλο και περισσότερο, και οι εν λόγο «κύριοι», αν και έτρωγαν «φτύσιμο» κανονικό, ξεγελούσαν τους εαυτούς τους ισχυριζόμενοι πως η «υγρασία» προέρχεται από ….βροχή.
Φώναζε, και φωνάζει ο κοσμάκης για ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ, αλλά κανένα αυτί δεν ιδρώνει.
Και διαβάζουμε ένα άρθρο φρέσκο!

Πραγματοποίηση ημερίδας: “Η δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος”

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Προποντίδας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης σειράς εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο “ταξίδι αυτογνωσίας”, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ομιλία με θέμα “Η δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος” με ομιλητή τον κ. Σταύρο Αυγολούπη, Καθηγητή Αστρονομίας του Α.Π.Θ., που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20:00 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “ ο γιος της αστερόσκονης” ή με άλλα λόγια η ιστορία του σύμπαντος για παιδιά.
Μια εκδήλωση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πρώτος σε Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Σιθωνίας

Δεκαπέντε Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος σε ακτές και μαρίνες του Δήμου Σιθωνίας, σύμφωνα με τις βραβεύσεις που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας.
O Δήμος Σιθωνίας είναι ο Δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στη Χαλκιδική, ενώ έρχεται τρίτος πανελλαδικά!
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:

Ορμύλια. Θεατρική παράσταση

Ο θεατρικός πολιτιστικός οργανισμός ‘’ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ’’ παρουσιάζει το έργο του Μάκη Πάνου «ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΕ…» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουτσούρη, στο κινηματοθέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ, στην Ορμυλια.  Πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Μάη στις 20:30. Παραστάσεις 23-24 και 29-30-31 Μάη την ίδια ώρα.
Πρόκειται για μια κωμωδία εποχής με ηθογραφικά στοιχεία και τραγικές προεκτάσεις, βασισμένη στο μυθιστόρημα του ιδίου «ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ.»

Εκλογές στο Σύλλογο Μεσιτών Χαλκιδικής

Τακτική Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Μεσιτών Χαλκιδικής,  θα γίνει την  ΤΕΤΑΡΤΗ   13 ΜΑΙΟΥ  2015 στις 18:00 μ.μ. στον  ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. 
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση  την  ΤΕΤΑΡΤΗ   20  ΜΑΙΟΥ  2015  την ίδια ώρα και  τόπο  και με τα ίδια θέματα και σε περίπτωση  πάλι μη απαρτίας  η Συνέλευση (και οι Aρχαιρεσίες)  θα πραγματοποιηθεί οριστικά και αμετάκλητα την  :

Εκλογές ΑΣ "ΑΣΤΗΡ" ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ