Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Η Κεντρική Ένωση Δήμων πεδίο αντικυβερνητικών σχεδιασμών;

"Μια τοποθέτηση του Τάσου Κανταρά* στο Συνέδριο, που δεν πρόλαβε να γίνει λόγω της αποχώρησης των αιρετών της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας"
Στις εκλογές της 25/1, συντελέσθηκε μια μεγάλη πολιτική μεταβολή. Που μπορεί να αποδειχθεί κομβική για το μέλλον της χώρας. Κατ επέκταση και για την πορεία της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. Βρισκόμαστε στις 100 πρώτες μέρες της νέας αυτής κατάστασης και το ότι αφήσαμε την πιο επώδυνη διακυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει, πως τελειώσαμε με τα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα. Η χώρα συνεχίζει να βιώνει δύσκολες ώρες. Η διαφορά είναι πως τώρα δεν είναι παραδομένη στο έλεος των «προστατών» της! Θέλει να σπάσει τον αδιέξοδο κύκλο, χρέος-δάνεια-μνημόνια, και να αποκτήσει, ξανά ταυτότητα.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ...ΑΝΩΘΕΝ!!!

Πρωτοβουλίας των 1000 για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν περάσει ήδη 100 ημέρες από την λαϊκή ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου που κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των ΑΝΕΛ, κυβέρνηση. Σε αυτές τις 100 ημέρες η κυβέρνηση προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ  και το ΔΝΤ, για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα έδινε ρευστότητα στην οικονομία.
Στους μήνες που έχουν περάσει από τις 25 Ιανουαρίου, έχει σταματήσει η εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων και έχει ανακουφιστεί ένα μεγάλο κομμάτι του λαού από τη μη εφαρμογή μνημονιακών μέτρων.

Συλλαλητήριο στο Σταυρό: Ο τόπος μας σε κίνδυνο-Διώχνουμε την Eldorado τώρα


Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στο Σταυρό ενάντια στις εξορύξεις χρυσού με σύνθημα «Ο τόπος μας σε κίνδυνο, διώχνουμε την Eldorado τώρα» Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού κόλπου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και εξόρυξης χρυσού.
Η διαδήλωση έχει παλμό και μεγάλη συμμετοχή. Εξάλλου ο Σταυρός βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο όπου η Eldorado Gold καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον με την υγεία και το μέλλον των κατοίκων να βρίσκεται υπό διαρκή απειλή. Το παρών στην διαδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη, Λ.Αμμανατίδου και Μ. Φάμμελος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΧΙ σε παλιά και ΝΕΑ μνημόνια


Αναζητώντας το χαμένο …δρόμο ή αλλιώς η επανάσταση του αυτονόητου

Του Γιώργου Παραλή*
Τα θέματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής αντανακλούν ένα μεγάλο μέρος των παθογενειών της Ελλάδος. Κάθε καλοκαίρι λόγω της αύξησης της κίνησης στους δρόμους χάνουμε κάποιο φίλο ή συμμαθητή στην άσφαλτο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η τραγωδία δεν οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα αλλά στις σοβαρότατες ελλείψεις του οδικού δικτύου. Λακκούβες παντού, στενοί δρόμοι, ανάποδες κλίσεις, χόρτα στις άκρες που έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που μπαίνουν στο οδόστρωμα, ανύπαρκτη σήμανση και φωτισμός. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί ξανά και ξανά, έχουν προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων και οι πολίτες έχουν λάβει μύριες όσες υποσχέσεις για επίλυση.

Πολύγυρος: Εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας σας προσκαλεί στο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 έως και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, καθημερινά στις τις 8 το απόγευμα, με θέμα: “ΧΟΡΕΥΩ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ, ΠΑΙΖΩ..........”.
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι ετήσιες πολιτιστικές δραστηριότητες των μαθητών των σχολείων μας.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής.

Η ομιλία Γ. Τζίτζιου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο dj από τη Χαλκιδική που κατέκτησε την τέταρτη θέση στον κόσμο

του Γιώργου Ροδάκογλου
Μια ξεχωριστή διάκριση κατέκτησε ο dj Panos Koki από τη Χαλκιδική σε διαγωνισμό ξένης μουσικής που έγινε σε διεθνές επίπεδο. 
Η δουλειά του Πάνου Κοκκινόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη στον διαγωνισμό MovidaCorona Dj Contest 2013 αφού το κοινό τον κατέταξε στην πρώτη θέση στην Ελλάδα και στην τέταρτη θέση παγκοσμίως.
Η επιλογή αυτή έγινε μεταξύ 1520 Djs εκ των οποίων οι 180 ήταν Έλληνες.

ΠΕΡΙ ΠΙΕΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Αφορμή γι αυτό το άρθρο μου έδωσαν οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, του κυρίου Κουρουμπλή πρόσφατα, τις οποίες θα δούμε παρακάτω. Πριν όμως πάω σε αυτές, να κάνω μια δυο επισημάνσεις, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…..
Είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ, πως τα οικονομικά παιχνίδια που παίζονται με την υγεία είναι πέρα από κάθε φαντασία, είτε έχουν να κάνουν με φάρμακα, είτε με οτιδήποτε άλλο. Στις πλάτες των ασφαλισμένων, θησαυρίζουν χρόνια τώρα, εταιρίες, πολιτικοί,  μέτοχοι, ακόμα και απλοί γραφιαδες που εργάζονται σε κάποια «θέση».
Αντίθετα με αυτούς οι οποίοι θησαυρίζουν, τα ταμεία, που ο κοσμάκης τα συντηρεί με το αίμα του, πάνε καθημερινά κατά διαόλου.

Δήμος Αριστοτέλη: Απάντηση σε συκοφαντικά δημοσιεύματα

Πραγματικά μας προκαλεί κατάπληξη το συκοφαντικό δημοσίευμα της κας Ψαρρού που αναφέρεται στο όνομά του απερχόμενου δημάρχου ως δούρειου ίππου του αντιμεταλλευτικού κινήματος. (Ρ: Σχετικά ΕΔΩ) Όσο δημοκρατικό είναι ο κάθε ένας να μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του άλλο τόσο θλιβερό και ηθικά απαράδεκτο είναι να πραγματοποιείται μια απίστευτη προσπάθεια σπίλωσης και λοιδορίας στο πρόσωπό του κου Ιωάννη Μίχου. 

Θα ήταν εύκολο πραγματικά όσο όμως και ανώφελο να απαντηθεί λέξη προς λέξη αυτό το δημοσίευμα που βρίθει ανακριβειών και το οποίο με τόσο θολό περιεχόμενο και γενικεύσεις προσπαθεί να παρουσιάσει μια ευρύτερη πλεκτάνη,

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο εξαγωγές ελαιολάδου

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, προοπτικές & δυνατότητες 2015, 16-17 Μαΐου, ξενοδοχείο Divani Caravel-Αθήνα. ΚΑΙ ΜΑΖΙ οι διαγωνισμοί: 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015. Στον ίδιο χώρο 2 εκδηλώσεις, 1 ημερομηνία!!!
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, προοπτικές & δυνατότητες” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο

H νέα διεθνής καμπάνια από τη Marketing Greece & τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής

Με κεντρικό μήνυμα “Mirage in the Med” πραγματοποιήθηκε στις 8/5, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και μέσων ενημέρωσης, η παρουσίαση της νέας, διεθνούς καμπάνιας της Marketing Greece που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Προβάλλοντας τη γεωγραφική της θέση, τη φυσική της ομορφιά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, η νέα καμπάνια τοποθετεί στρατηγικά τη Χαλκιδική, ως τον εξωτικό παράδεισο στο «κατώφλι» της Ευρώπης.
Η ανάδειξη της Χαλκιδικής υλοποιείται μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακή προώθηση μέσω κοινωνικών δικτύων,

Ο Σ.Α. Στρατωνίου συγχαίρει τον Α.Ο. Πολυγύρου

Ο Σ.Α. Στρατωνίου συγχαίρει το ''αδερφό'' σωματείο Α.Ο. Πολυγύρου για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία, όπου τη νέα περίοδο ο νομός μας θα έχει τη τιμή να συμμετέχουν 3 σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.Χ..
Δεν μπορούμε να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη θεμελιώδη συμμετοχή που είχαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία άνθρωποι οι οποίοι ήταν στυλοβάτες στη πορεία του συλλόγου μας στις

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους, αντί για αυτό φορολογούν για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις των αγροτών, παρά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.
Άλλη μια προεκλογική δέσμευση προς τους αγρότες του κ. Τσίπρα στα σκουπίδια.

«Προστάτευσε την καρδιά σου» -ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-

H 22η Επιστημονική Διημερίδα "Ἑξελίξεις στην Αθηροσκλήρωση 2015" θα πραγματοποιηθεί 15-16 Μαϊου 2015 στο Ξενοδοχείο Porto Carras στη Σιθωνία.
Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) από της ιδρύσεώς της προσπαθεί το «υστέρημά της» να το διαθέτει στην ενημέρωση του κοινού αναφορικά για την προληπτική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων γενικότερα.
Για το σκοπό αυτό υπήρξε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και την Κυριακή, 17 Μαΐου προγραμματίστηκε εκδήλωση με το γενικό τίτλο «Προστάτευσε την καρδιά σου», που θα αφορά τον πληθυσμό της περιοχής.
Ομάδα γιατρών (παθολόγος, καρδιολόγος, διαβητολόγος, ψυχίατρος, παιδίατρος και οδοντίατρος), θα εξετάζουν όσους θα προσέρχονται, θα πραγματοποιούνται μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, του βάρους σώματος και θα προσδιορίζονται

Πρωινό μενού από τη Βανίλια στον Πολύγυρο!

H "Βανίλια" στον Πολύγυρο σας προτείνει το καλοκαιρινό μενού της για πρωινό με μόλις 4 ευρώ. 
Το εν λόγω μενού περιλαμβάνει τα εξής: 
*Φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. 
*Καφέ της αρεσκείας σας. 
*Club τοστ ολικής με μαγιονέζα, κασέρι και γαλοπούλα. 
*Εμφιαλωμένο μπουκαλάκι νερό. 
Ζητήστε το και σε delivery στο 2371021022.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για τα πιθανά φοροεισπρακτικά μέτρα

Εν μέσω τουριστικής περιόδου και στη φάση κλιμάκωσης των κρατήσεων από τις μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού, ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται «όμηρος» μίας άκρατης σεναριολογίας σχετικά με σειρά εξεταζόμενων έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων.
Είναι ευνόητο πως οποιαδήποτε «συζήτηση» για πρόσθετες, επαχθείς επιβαρύνσεις στο ξενοδοχειακό προϊόν της χώρας ενώ τρέχει η τουριστική περίοδος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους τους και παράλληλα, γεμίζει σύγχυση και ανασφάλεια τα εκατομμύρια ξένων πολιτών των χωρών που τροφοδοτούν τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία. Ιδίως, μάλιστα, όταν πιθανολογείται η εφαρμογή τέτοιων μέτρων σε συγκεκριμένες, μόνον, περιοχές της χώρας ή σε μεμονωμένες κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων.

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α

Εδώ είμαστε και πάλι, για να ασχοληθούμε με το ΑΙΣΧΟΣ των υποτιθέμενων «υπηρεσιών» προς τους πολίτες. Θα κάνω μια «στάση» στα ΑΜΕΑ, αυτή την ειδική κατηγορία ανθρώπων, και στην αντιμετώπιση τους από τα ΚΕΠΑ, τα «ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΕΠΑ» που είναι τα ΣΦΑΓΕΙΑ των ατόμων με αναπηρίες.
Όχι πως οι υπόλοιποι, οι υγειεις, έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση από τις κρατικές υπηρεσίες……
Πάμε να δούμε ένα ακόμα παράδειγμα, έχει ένα μήνα, (βλέπετε οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες είναι τόσες πολλές που δεν τις προλαβαίνουμε).

Κυρ. 10 Μάη – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σταυρό

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ & ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΑΛΚΟΥ
Δίπλα μας, η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται. Πέρα και πάνω από τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας κάθε μέρα τον τόπο μας.
Αντί να απαντήσει ουσιαστικά όχι μόνο στις καταγγελίες φορέων αλλά και στις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που διαπιστώνουν σωρεία σοβαρών παραβάσεων, εντατικοποιεί τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο
Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, συνεχίζει να διακινεί τα τοξικά και επικίνδυνα φορτία της μέσα από το Σταυρό και άλλους οικισμούς μετατρέποντας την περιοχή μας σε βιομηχανική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουριστικό χαρακτήρα της.

Η ειλικρίνεια και η μπέσα των εργοδοτικών σωματείων της Eldorado Gold

“Ειλικρινής και σοβαρός διάλογος” με σαλιαρίσματα και φτηνές δικαιολογίες εννοείται πως δε γίνεται.
Τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα από τις απαρχές της νέας διακυβέρνησης, μαζί με τη φρενήρη επίθεση λεηλασίας και καταστροφής του βουνού προς τη δημιουργία μη αναστρέψιμων τετελεσμένων από μέρους της Eldorado, ζούμε και τον τραγέλαφο του νεοαναδυόμενου κοινωνικού υποκειμένου, των “εργαζόμενων στις Σκουριές”. 
Αυτών που δηλώνουν ότι “οι Σκουριές είναι το σπίτι τους”, το οποίο ξεκοιλιάζουν και βρωμίζουν καθημερινά με μόνη εμμονή και δικαιολογία το μεροκάματο. Το μεροκάματο που μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψε τα πανέμορφα δάση των Σκουριών, του Λοτσάνικου, των Μελισσουργιών και του αρχέγονου Καρατζά σε μέρη αγνώριστα και σεληνιακά.

Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Πολυγυρινής Μαρίας Τζίκα

Η Μαρία Τζίκα μεγάλωσε και κατοικεί στον Πολύγυρο. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους Ποιητικούς διαγωνισμούς και ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Το "Ελαττωματικό χώμα" είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της (2015).
(Κεντρική διάθεση από το βιβλιοπωλείο Κεντρί, Δημ.Γούναρη 22, Θεσ/νικη και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.)

Δήμος Σιθωνίας: 1ο Μονοπάτι Τέχνης


Παγχαλκιδικιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Η πλούσια Ελληνική μουσικοχορευτική μας παράδοση και η ανάγκη έκφρασης μέσα από αυτή την κληρονομιά, ευαισθητοποιεί το Δήμο Ν. Προποντίδας στη διοργάνωση του Παγχαλκιδικιώτικου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας καλεί όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς του Ν. Χαλκιδικής, που διατηρούν Χορευτικές ομάδες, να συμμετέχουν στο Παγχαλκιδικιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Στάδιο της Ν. Τρίγλιας.