Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Ψήφισμα των Δασκάλων Χαλκιδικής για τις κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας στην Τρίγλια

Τα τελευταία χρόνια συσσωρεύονται πάρα πολλά επιστημονικά δεδομένα για τις βλαπτικές επιδράσεις στους ζωντανούς οργανισμούς από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία με συχνότητες που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίκαια έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια τις διαμαρτυρίες και την λαϊκή αγανάκτηση.
Τις τελευταίες μέρες έχει ταραχτεί το κλίμα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ν. Τρίγλιας επειδή έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε αυτές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους για μάθημα διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση αυτή.

Το ΥΠΑΠΕΝ επιστρέφει στην Ελληνικός Χρυσός τις μελέτες για την Μεταλλουργία


Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με δύο επιστολές του προς την Ελληνικός έστειλε πίσω τον φάκελο της τεχνικής μελέτης που κατέθεσε πρόσφατα η εταιρεία για την κατασκευή της Μονάδας Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο, στο Στρατώνι. Οι μελέτες αυτές δεν διέφεραν σε τίποτα με αυτές που κατέθεσε η εταιρεία πριν τρία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επιστροφής της τεχνικής μελέτης είναι ο εντοπισμός από το Υπουργείο μιας σωρείας παραλείψεων κενών και σοβαρών προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και το περιβάλλον.

Πολύγυρος: Tiverious και Παγωτό "Σωκράτης"


Κίνδυνος αποβολής του Ολυμπιακού από το CL εξαιτίας του Μαρινάκη

Εικόνα από το sithonianews
Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.
Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι «ο σκοπός επετεύχθη».

Π.Α.ΜΕ Χαλκιδικής: Αγώνας Ρήξη Ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος, χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες,
Μετανάστες, πρόσφυγες,
Νέοι και νέες,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Κυριακή 10 Μάη – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σταυρό

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ & ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΑΛΚΟΥ
Δίπλα μας, η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται. Πέρα και πάνω από τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας κάθε μέρα τον τόπο μας.
Αντί να απαντήσει ουσιαστικά όχι μόνο στις καταγγελίες φορέων αλλά και στις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που διαπιστώνουν σωρεία σοβαρών παραβάσεων, εντατικοποιεί τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο
Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, συνεχίζει να διακινεί τα τοξικά και επικίνδυνα φορτία της μέσα από το Σταυρό και άλλους οικισμούς μετατρέποντας την περιοχή μας σε βιομηχανική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουριστικό χαρακτήρα της.

Άρθρο του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη στο περιοδικό CRASH

Η Ελλάδα, διαχρονικά, σε όλες τις δύσκολες ώρες που πέρασε βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια και να αντεπεξέλθει στις θύελλες.
Η σημερινή κρίσιμη ιστορική καμπή που διανύει ο λαός μας δεν είναι χωρίς προηγούμενο.
Έχουμε περάσει στην ιστορία μας εξίσου κακές, ίσως και πολύ χειρότερες περιόδους. Περιόδους κατά τις οποίες μάλιστα, η απομόνωση της χώρας έμοιαζε καταθλιπτική και ανυπέρβλητη.
Τα βγάλαμε, όμως, πέρα.
Και τα βγάλαμε πέρα, χάρη κυρίως στην αυτοθυσία, το απαράμιλλο φρόνημα, το αγωνιστικό πνεύμα και την αποφασιστικότητα ενός λαού, ο οποίος έβαζε πάνω από όλα την επιβίωση, την αξιοπρέπειά του και τη δικαιοσύνη.

1η Μαΐου: Tiverious cafe-bar-bistro στον Πολύγυρο


Επιτροπές αγώνα Δ. Αριστοτέλη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού προς Γ.Γιώργου: "Στον δικό μας αγώνα - έναν αγώνα για τη ζωή και τον τόπο - δε χωράνε στρατηγικές και επικοινωνιακές τακτικές που δεν αγγίζουν τα προβλήματα στην ουσία τους."

Η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργου καλούν, την Τετάρτη 29 Απριλίου, σε σύσκεψη πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με θέμα την “ειρήνευση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη”.
Στη σύσκεψη αυτή καλέστηκαν και οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι οποίες αποφάσισαν τη μη συμμετοχή τους για τους παρακάτω λόγους:
1. Η περιφέρεια και ο αντιπεριφερειάρχης προσωπικά, δεν έχουν κάνει καμιά ουσιαστική κίνηση για την άμβλυνση της κοινωνικής έντασης και έχουν κλείσει κάθε δίαυλο ουσιαστικής επικοινωνίας. Αντίθετα, η επικοινωνιακή τους στρατηγική μάλλον εντείνει το πρόβλημα.

Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων αγγλικής γλώσσας για ανέργους και μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϋ Κορασίδων στο Δήμο Σιθωνίας

Την Πέμπτη 30 Απριλίου αρχίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων.

Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους στη Νικήτη, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ημερίδα για τον καταδυτικό τουρισμό στη Σιθωνία

Οι τέσσερις καταδυτικές διαδρομές στο Δήμο Σιθωνίας παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι καταδυτικών σχολών της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης. 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ανάπτυξης μορφών εναλλακτικού τουρισμού στη Χαλκιδική και εξήρε την προσπάθεια που γίνεται στη Σιθωνία.