Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

"Pasir ...on the waves" Beach Bar στις Καλύβες


Έφυγε ο Πολυγυρινός ζωγράφος Φώνης Ζογλοπίτης

Προχθές, Παρασκευή μεσημέρι, έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και εικαστικός Φώνης Ζογλοπίτης, ένας τοπιογράφος που αγάπησε τις φόρμες και τα χρώματα της χαλκιδικιώτικης φύσης, ένας καλλιτέχνης που αποτύπωσε το ίχνος της Ελλάδας, με χρωματοσκιές, στα έργα του, αλλά και ένας δημιουργός που μίλησε για τον άνθρωπο, που άφησε το άτομο να μιλήσει, μέσα από τις μοναχικές γυναικείες μορφές αλλά και μέσα από τις εικόνες της ανθρώπινης κατάστασης. 

ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Αν είσαι σε κατάσταση "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", προφανώς έχεις φτάσει σ' αυτό το σημείο είτε κολυμπώντας είτε σκαρφαλώνοντας» (αγνώστου).
Αποχωρώ, αλλά είμαι εδώ
H κακή άποψη λέει ότι ο Μίχος ήταν «υπηρεσιακός» δήμαρχος με ημερομηνία λήξης. Δηλαδή όντας μέλος των σκοταδιστών της Συριζο-οικολογίας, αξιοποιήθηκε γιά να υφαρπαχθούν ψήφοι από τα Μαδεμοχώρια με παραμυθάκια περί ενότητας (οι 500 ψήφοι Μαδεμοχωριτών που έκαναν τη διαφορά στις εκλογές). Στο τέλος παραιτείται συντεταγμένα, ώστε ο διάδοχος να κάνει τη δουλειά όπως πρέπει. Ο γράφων πάντως δεν θα υιοθετήσει αυτή την άποψη.

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτών Χαλκιδικής

Η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Χαλκιδικής γνωστοποιούμε στους Βορειοηπειρώτες της Χαλ/κής και στους απανταχού φίλους των Βορειοηπειρωτών, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η απόφαση της τελευταίας συνάντησης των μελών για συγγραφή και έκδοση βιβλίου – λευκώματος, με τίτλο «Από τη Βόρεια Ήπειρο στη Χαλκιδική», το οποίο θα περιγράφει την περιπέτεια των πατεράδων και παππούδων μας να εγκαταλείψουν τα προγονικά πάτρια χώματα και να βρεθούν και να ριζώσουν στην ωραία και φιλόξενη Χαλκιδική και να ενσωματωθούν στη κοινωνία της.

Όλα αυτά συνιστούν μονομερή δράση της κυβέρνησης απέναντι στην εντολή που έλαβε στις εκλογές;

Προσωπικά κ. Τσίπρας έλεγε (προεκλογικά) ότι αν ετίθετο στην κυβέρνησή του το δίλημμα να πληρώνονται οι τόκοι ή οι μισθοί και οι συντάξεις, εκείνος θα αρνιόταν τον εκβιασμό, θα σταματούσε να πληρώνει τόκους για να πληρώνει μισθούς.
Μετεκλογικά, εκείνο που γίνεται είναι να δεσμεύονται τα διαθέσιμα του κράτους, των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ. για να πληρώνονται οι τόκοι. Εκείνο που βλέπουμε να αναβιώνει είναι η γνωστή εκβιαστική μνημονιακή τρομοκρατία του προηγούμενου διαστήματος ότι «πρέπει» να πληρώνονται οι τοκογλύφοι και μάλιστα στο όνομα ότι αλλιώς δεν θα έχουμε να πληρώνουμε μισθούς...

Η "πάλη" των ΜΚΟ...

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ στο πρωτοσέλιδο της Kontra News (26/4/15)

Τα γελαστά παιδιά...

"Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;"