Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Ημερίδα για τις καταδυτικές διαδρομές στο Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καταδυτικές διαδρομές και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Σιθωνία», το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Athena Pallas Village.
Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των καταδυτικών διαδρομών που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Σιθωνίας, μιας δράσης πρωτοπόρας στην Ελλάδα. Η καινοτομία της δράσης αυτής ήταν η δημιουργία, αποτύπωση και σήμανση καταδυτικών μονοπατιών σε τέσσερα σημεία της χερσονήσου της Σιθωνίας.

Ain’t Worth Shit! (Δεν Αξίζει Μία)

Μεταφορά: η σημασία μιας λέξης μεταφέρεται σε άλλες λέξεις με τις οποίες υπάρχει μια μικρή ή μεγάλη ομοιότητα με την πρώτη σημασία. Δημιουργούνται έτσι απροσδόκητοι εκφραστικοί συνδυασμοί, εκπληκτικοί πολύ συχνά στη σύλληψή τους
Το ξέρω γίνομαι λίγο βαρετή με τους ορισμούς αλλά μ’ αυτούς που μπλέξαμε θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας. Η γλώσσα, κάθε γλώσσα, χρησιμοποιεί λέξεις. Η λέξη, κάθε λέξη, είναι ένα κουτί· εμπεριέχει μια έννοια, μια σημασία. Μετακυλώντας τις έννοιες, κάποιοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα όπως τους βολεύει, και βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Επιχείρηση εξωραϊσμού του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

Καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στις ενέργειες
που στρώνουν έδαφος για τον εξωραϊσμό της
Συνεχίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης παρεμβάσεις που συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του ναζιστικού, εγκληματικού χαρακτήρα του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της δίκης που ξεκινάει σε τρεις μέρες.
Χτες, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, επαναφέροντας την επικίνδυνη θέση ότι οι κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις θα πρέπει να εξαρτώνται από την παρουσία των χρυσαγιτών βουλευτών, ανέφερε: «Σε κρίσιμες συνεδριάσεις και ζητήματα της Βουλής θα πρέπει να χορηγείται άδεια σε κρατούμενους βουλευτές, προκειμένου να παρίστανται».

Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Νέας Προποντίδας, καθώς και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του συνόλου των μαθητών της Νέας Τρίγλιας, κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας των εταιριών WIND και VODAFONE, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Νέας Τρίγλιας και σε πολύ μικρή κοντινή απόσταση από σχολικές μονάδες και κατοικίες του χωριού.
Στην πλατεία της Νέας Τρίγλιας στις 8:00 το πρωί θα βρίσκεται λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει δωρεάν γονείς και παιδιά στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των κατοίκων και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται σε νομικό κοινωνικό και διοικητικό επίπεδο για τη δικαίωσή τους.

Πρόσκληση Φιλοζωικού Συλλόγου Πολυγύρου


Απάντηση των Μεταλλωρύχων στον Αν. ΥΠΑΠΕΝ, Ι. Τσιρώνη

ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΡΩΝΗ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ… ΤΑ ΝΕΑ?
Η μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό κινητοποίηση στην Αθήνα προκάλεσε πανικό στους διώκτες μας. Το υπουργείο περιβάλλοντος δεν άντεξε, έχασε την ψυχραιμία του και μίλησε σαν υπουργείο δίωξης μεταλλωρύχων. Το είδαμε στο πρόσωπο του υπουργού Τσιρώνη όταν τον επισκεφτήκαμε στο γραφείο του και το διαπιστώσαμε στα όσα εκτός τόπου και χρόνου έγραψε στην προσβλητική για εμάς ανακοίνωση του.
Το ότι ο κ. Τσιρώνης μπέρδεψε τον ήχο από την κρούση των κρανών μας στο δρόμο με

Αθέατες πορείες και χρυσά συμφέροντα

Είναι ίσως οι συγκλονιστικότερες στιγμές του αγώνα μας, εκείνες οι στιγμές που δε νιώθουμε μόνοι. Εκείνες οι στιγμές που βρίσκονται δίπλα μας άνθρωποι που δεν ζουν μαζί μας, που δεν θα υποστούν άμεσα τις επιπτώσεις της εξόρυξης, που δεν έχουν κανένα συμφέρον (με τη στενόμυαλη έννοια του όρου). Άνθρωποι που δε δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι οι Σκουριές – οι Σκουριές όλου του κόσμου – αφορούν όλους μας. Άνθρωποι που δε διστάζουν να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι σ΄ένα τοπικό κοινωνικό κίνημα.

Άμεση απομάκρυνση ενδεικτικών πινακίδων σε κόμβους και διαδημοτικές οδούς του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας λαμβάνοντας υπόψη: 
α) Τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της παράνομης τοποθέτησης πλήθους ενδεικτικών πινακίδων σε δημοτικές οδούς και κόμβους του Δήμου μας, δίχως την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, αποφάσεων του ΔΣ και της κείμενης νομοθεσίας
β) Την επικινδυνότητα που οι πινακίδες αυτές δημιουργούν στα διερχόμενα οχήματα για τροχαία ατυχήματα
γ) Την ασφάλεια των δημοτών μας, πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας
δ) Την τήρηση του ΚΟΚ
καλεί όλους τους επαγγελματίες που έχουν τοποθετήσει παρόμοιες πινακίδες να τις απομακρύνουν μέχρι τις 30-05-2015, ειδάλλως μετά την ημερομηνία αυτή θα προβεί στην απομάκρυνση όλων των

Η διαδήλωση των μεταλλωρύχων, στην Αθήνα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


"ΕΥ ΖΗΝ" στον Πολύγυρο