Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Χρήση αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Πολυγύρου

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να κάνουν χρήση αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Πολυγύρου σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586'ΕΞ2015/7-4-2015 (ΦΕΚ 578/9-4-2015 τεύχος Β΄), θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Πολυγύρου (Δημαρχείο Πολυγύρου) και της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας (πρώην Δημαρχείο Ορμύλιας) να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Δηλώσεις στην κινητοποίηση των μεταλλωρύχων

Βίντεο με δηλώσεις, του Προέδρου του σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας, εκπροσώπου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Αθηνών

Οι μεταλλωρύχοι μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων

Γ. Τσιρώνης: Μόνο σε τριτοκοσμική χώρα γίνονται επενδύσεις με ΜΑΤ

Ανακοίνωση Υπουργείου για την κινητοποίηση εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Υπερασπιζόμαστε με όλη τη δύναμή μας το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαμαρτυρία, ακόμα και αν στρέφεται άδικα κατά της κυβέρνησής μας. Σεβόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη δουλειά τους. Τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Αντίθετα, οι θέσεις εργασίας τους απειλούνται από την πολυεθνική Eldorado Gold η οποία παριστάνει περιστασιακά τον ευεργέτη τους, μόνο και μόνο για να τους χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» και μόλις κατοχυρώσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της θα πετάξει στο δρόμο πολύ μεγάλο μέρος όσων δουλεύουν σήμερα. Εμείς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους και οι αντιδικίες μας αφορούν μόνο τις αυθαιρεσίες της εταιρείας.

Συνέντευξη τύπου Σωματείων Εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Δεν υπάρχει προηγούμενο γι’ αυτό που ζούμε στην Αθήνα. 7.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ζητάμε το αυτονόητο. Να σεβαστεί επιτέλους η κυβέρνηση το ιερό δικαίωμα μας στην εργασία και την κοινή θέληση της κοινωνίας μας για ευημερία και πρόοδο.
Εδώ και τώρα απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση και να σταματήσει τον εμπαιγμό σε βάρος μας.

Αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων στην Καναδική Πρεσβεία

Αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων παρέδωσε ψήφισμα και στην Καναδική Πρεσβεία ενώ με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι παρέλαβαν δήλωση στήριξης με την η οποία η Πρεσβεία καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα γόνιμο διάλογο με την επενδύτρια εταιρεία. 
Η μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της πόλης έφτασε στη Βουλή, όπου αφού παραδόθηκε ανάλογο ψήφισμα, υπόψιν του πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, παραμένουμε πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.
Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής

Επίκαιρη ερώτηση 27 «γαλάζιων» βουλευτών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής

Επίκαιρη ερώτηση υπόψη του αρμόδιου υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέθεσαν 27 «γαλάζιοι» βουλευτές αναφορικά με το λόγο, για τον οποίο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης αλλά με τα Μεταλλεία ανοιχτά και την ανάδοχο εταιρεία σε λειτουργία.
Όπως διερωτούνται οι ίδιοι "αν η επένδυση σταματήσει εξαιτίας των ανεύθυνων αποφάσεων της κυβέρνησής σας, ποιός έχει την τεχνογνωσία να υλοποιήσει αυτές τις δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ποιός θα μπορεί να τις χρηματοδοτήσει;”
Αναλυτικότερα, το πλήρες περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Οι μεταλλωρύχοι έξω από το ΥΠΑΠΕΝ

Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια Ο αγώνας συνεχίζεται - Καμιά αναμονή, καμιά ανάθεση

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη 
συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής 
την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια
Ο αγώνας συνεχίζεται - Καμιά αναμονή, καμιά ανάθεση
Έξω η ELDORADO από την Χαλκιδική
Καμία δίωξη των αγωνιστών
Ο αγώνας συνεχίζεται! Καμιά αναμονή - καμιά ανάθεση! 
Έξω η ELDORADO GOLD απ’ την Χαλκιδική!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, δηλώσαν οι μεταλλωρύχοι μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αρη Αλεξόπουλο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

Ιγγλέζη: Οι μεταλλωρύχοι θα υποφέρουν πρώτοι από την εξόρυξη

Η «Ελληνικός Χρυσός» έχει δηλώσει 969 εργαζόμενους κι όταν η κατ' ευφημισμόν επένδυση θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη θα δουλέψουν, για κάποιο διάστημα, 1299 άνθρωποι. Οι θέσεις εργασίας όμως που θα χαθούν δια παντός εξ αιτίας της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής θα είναι πολλαπλάσιες. Αυτό υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας για την επίμαχη εξόρυξη στο ρ/σ «στο Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη. Επέκρινε την εταιρεία που, όπως είπε, καλλιεργεί κλίμα φανατισμού στις τάξεις των εργαζόμενων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την οικονομική κρίση και τον διακαή πόθο των ανθρώπων να εργαστούν, έστω και προσωρινά. Πρόσθεσε πάντως ότι γίνονται καταγγελίες ακόμη και για εξαναγκασμό κάποιου τμήματος του προσωπικού.

Θερμό επεισόδιο γυναίκας με μεταλλωρύχους - Τους είπε κωλόβλαχους, την είπαν χαμούρα!

Η Ελληνικός Χρυσός και η τοξική στρατηγική της

Μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα
Το τελευταίο καιρό η Ελληνικός Χρυσός καναδικών συμφερόντων, έχει θέσει σε εφαρμογή μία νέα στρατηγική. Στρατηγική, την οποία τα συστημικά ΜΜΕ υπηρετούν, αναπαράγουν και προωθούν, ανιδιοτελώς(;), με κάθε ευκαιρία.
Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνονται τραμπουκισμοί – με την ανοχή της αστυνομίας -, απεργιακές κινητοποιήσεις με εντολή της εργοδοσίας, δημιουργία εμφυλιακού κλίματος στην περιοχή, επιχορηγούμενες εκδρομές στην Αθήνα, εκβιασμούς και χρηματισμό εργαζόμενων για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ψέματα και λάσπη σε φίλα προσκείμενα ιστολόγια, προσωπικές επιθέσεις και στοχοποίηση ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Άφιξη των μεταλλωρύχων στην Αθήνα, 16/4/15

Aπό τη διαδήλωση των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής έξω από το ΥΠΑΠΕΝ. (βίντεο)

Οι Μεταλλωρύχοι στην Αθήνα, 16/4/15


Ο Τάσος Κανταράς στο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης

Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, συμμετέχει εκπροσωπώντας τη χώρα μας μαζί με άλλα 3 μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου Τάσος Κανταράς. Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου θα συγκροτηθεί σε σώμα στο αμέσως προσεχές διάστημα, στην πρώτη συνεδρίαση της στην Ελλάδα, όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δικτύου.
Με αφορμή την σημαντική αυτή τοποθέτηση, ο Τάσος Κανταράς έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης είναι ένας θεσμός, στον οποίο συμμετέχουν οι Έλληνες της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των χωρών στις οποίες ζουν. 

Πορεία για τις Σκουριές


ΠΟΡΕΙΑ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ
    ΠΕΜΠΤΗ 16-4  18ΜΜ  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Υπάρχει λύση και είναι αυτή
 Γνωρίζουμε ότι ο χαρακτήρας των τοπικών και των εθνικών εκλογών για το μέλλον της εξόρυξης ήταν δημοψηφισματικός, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά και στις Σκουριές και στις διώξεις. Το κεντρικό ζήτημα που έμπαινε αλλά μπαίνει και τώρα, είναι αν θα παραμείνει το κίνημα όρθιο έχοντας τον αγώνα στα χέρια του ή αν θα μεταθέσει την δυναμική του στο παραδοσιακό και στην ανάθεση.
 Η μέχρι τώρα πράξη απέδειξε ότι οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους, μπορούν ν' αλλάξουν τους συσχετισμούς και τις δικαιοδοσίες και μάλιστα σε συνθήκες απόλυτα εχθρικές, όταν απ' τη μια είχαν απέναντι την απελθούσα δημοτική αρχή του αξιοθρήνητου Πάχτα και απ' την άλλη το κράτος με όρους σκληρής καταστολής και πολέμου... Η τύχη της εξόρυξης είναι στην δικαιοδοσία του κινήματος και σ' αυτή την παρακαταθήκη δεν πρέπει να γίνει καμιά έκπτωση.