Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για το ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ της υγείας στη χώρα μας, για όλα όσα έκαναν οι υποτιθέμενες κυβερνήσεις των τελευταίων σαράντα ετών, και αυτά που λέμε και δημοσιεύουμε, ΔΕΝ είναι λόγια του αέρα, προκύπτουν από μαρτυρίες και καταγγελίες ασθενών, αλλά και γιατρών.
Για ήσουν ΔΕΝ έχουν ακόμα κάποια εικόνα, να τους πληροφορήσω πως ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς καμία υπερβολή, είναι διαλυμένα στο χώρο της υγείας, να τους θυμίσω τις δηλώσεις νοσοκομειακών γιατρών που ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγαν πως ΔΕΝ θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς λόγο των περικοπών, εγώ λέω λόγο των ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

Θέση απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη

Δείτε τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος...

Δήμος Ν.Προποντίδας: Μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας σε όμορες επιχειρήσεις

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι με την 589/14 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει καθοριστεί το αντάλλαγμα της παραχώρησης χρήσης αιγιαλού.
Οι όμορες επιχειρήσεις, όπως αυτή νοείται στην ΚΥΑ ΔΔΠ0005159/586Β΄ΕΞ2015 τεύχος Β΄, έχουν το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου-αιγιαλού έμπροσθεν του καταστήματος, άνευ δημοπρασίας, στην τιμή που έχει καθοριστεί ανά τετραγωνικό μέτρο από την ανωτέρω απόφαση.
Η αίτηση των όμορων επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνει έως την 31/4/2015 με την προϋπόθεση της έκδοσης άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα (όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Σε περίπτωση που υπάρξουν κενοί χώροι, διότι δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και δεν υπέβαλλε αίτηση κάποια όμορη

Να διαγράψουμε το χρέος, θάβοντας αποπροσανατολισμό και αυταπάτες

Στην παρέμβασή του για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τις ευθύνες για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας τόνισε:
«δεν ζητάμε μια εξεταστική επιτροπή προκειμένου να κριθούν πολιτικές αντιλήψεις με τις οποίες διαφωνούμε», αλλά «για να διερευνήσει αν πέρα από την υλοποίηση μιας κακής, νεοφιλελεύθερης και εμμονικής πολιτικής τελέστηκαν εν τέλει πράξεις που είχαν μη πολιτικά κίνητρα».

Πέμπτη 16/4 – Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ, 6 Μ.Μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η ισοπέδωση του δάσους των Σκουριών, στη Χαλκιδική. Τώρα, έχουμε όλοι και τη ζωντανή εικόνα της καταστροφής που συντελείται. Παρόλα αυτά, ότι έχουμε δει, ως τώρα, δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο μέρος των όσων σχεδιάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί μια από τις πιο καταστροφικές επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών, αυτή της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Ξέρουμε, επίσης, πως κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ. Με αδειοδοτήσεις στηριγμένες σε ψεύτικα στοιχεία και διάτρητες μελέτες. Με τον εκμαυλισμό και τον εκβιασμό μέρους της τοπικής κοινωνίας. Με τη βία, την καταστολή και τις διώξεις εναντίον όσων αντιδρούν. Με τη συγκατάνευση μιας «τυφλής» δικαιοσύνης. Και, τέλος, με την πλήρη υποστήριξη των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους. 94 θέσεις πλήρους απασχόλησης στον Δήμο Πολυγύρου

Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (εκδόθηκε στις 2-4-2015) για τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Στον Δήμο Πολυγύρου προβλέπονται 94 θέσεις με τις παρακάτω ειδικότητες:

Η Ελντοράντο δε βάφει κόκκινα τ΄αυγά αλλά τα ρέματα

Την Μεγάλη Παρασκευή, όπως και την Κυριακή του Πάσχα, ανακαλύψαμε στον Κοκκινόλακα – ένα από τα βασικά ρέματα που συνδέεται με τις εγκαταστάσεις της ELDORADO – να βάφεται κόκκινος από όξινη απορροή από τα μεταλλεία των Μαύρων Πετρών.
Για ακόμα μία φορά, η κατά τους ισχυρισμούς της, φερέγγυα εταιρεία που τηρεί όλους τους περιβαλλοντικούς όρους όπως υποστηρίζει σε όλα τα ΜΜΕ και »διαρρηγνύει τα ιμάτια της», πιάστηκε στα πράσα.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Δικαιώματα και υποχρεώσεις καταστηματαρχών εστιάσεως και αναψυχής

Για να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ μας (Δήμου και επιχείρησης) θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που είναι τα εξής: 
1) Δυνάμει της υπ` αριθμ. 592/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας καθορίστηκαν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2015. 
Κοινόχρηστοι θεωρούνται οι δημοτικοί δρόμοι, τα πεζοδρόμια καθώς και οι προεκτάσεις πεζοδρομίων και έχουν αφεθεί στην κοινή χρήση.(άρθρο 13 παρ.1 του Β.Δ 24-9/20-10-1958, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80) και τα κράσπεδα. Κοινής χρήσης είναι επίσης και οι πεζόδρομοι καθώς και οι πλατείες.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ

Πάει και το Πάσχα, και εμπρός και πάλι ΟΛΟΙ στο μαγκανοπήγαδο της καθημερινότητας, της τόσο αβέβαιης για τον κόσμο, που περιμένει να γίνουν πολλά, αλλά και τίποτα!
Οι άγιες μέρες που πέρασαν, έφεραν μια προσωρινή «ηρεμία» στην ειδησεογραφία, στην «επικαιρότητα» εκείνη με την οποία ΔΕΝ ασχολούνται τα υποτιθέμενα ΜΜΕ, ηρεμία που από εδώ και μπρος, πάει περίπατο.
Το θέμα μας έχει να κάνει και πάλι με την ΥΓΕΙΑ, με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ, τα ΚΕΠΑ, και γενικότερα, με το ΣΦΑΓΕΙΟ των ασθενών με οποιονδήποτε τρόπο. Πολλοί έλεγαν πως επειδή είναι «νέα» η κυβέρνηση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, μόνο που δόθηκαν δείγματα το ίδιο ΑΡΝΗΤΙΚΑ με την προηγούμενη, τις προηγούμενες, και έτσι έχουμε τα Ίδια Παντελάκη μου (που λέει και η παροιμία).

Απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την μη παραχώρηση παραλιών και αιγιαλού στους δήμους

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 646/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε παράνομη «η συλλήβδην παραχώρηση» με Κοινή Υπουργική Απόφαση του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών στους ΟΤΑ α΄ βαθμού για την τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών, αναψυκτηρίων, κανό, θαλάσσιων ποδηλάτων καθώς και η μεταβίβαση σε τρίτους εκ μέρους των ΟΤΑ του δικαιώματος απλής χρήσης. 
Κατόπιν αυτής της απόφασης ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας θα ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή του, καθότι θεωρεί ότι ο Δήμος μας έχει συμβάλει με τις ενέργειές του όλα αυτά τα χρόνια στην τουριστική αξιοποίηση με έργα καθώς και στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο και εκφράζει την