Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Από τη σημερινή κινητοποίηση των μεταλλωρύχων με μπλόκα στους κόμβους Γοματίου και Στρατωνίου

Κοινή Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ

Επαγγελματικό Σωματείο Εργαζομένων στις Υπόγειες Στοές
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων “Αγία Βαρβάρα “
Σωματείο Επιστημόνων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 
Συγχαρητήρια κύριοι!
Με το δελτίο τύπου στις 7/4/2014 αποκαλέσατε 1980 εργαζομένους που διαμαρτύρονται για το μέλλον τους εκβιαστές, όργανα του κεφαλαίου και προδότες που επιθυμούν να κάνουν την χώρα μας μπανανία.
Τολμήσατε σε επίσημο δελτίο τύπου να μας χαρακτηρίσετε αγανακτισμένους σε εισαγωγικά.

Π. Λαφαζάνης: Η Eldorado Gold δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως «κράτος εν κράτει»

Η Eldorado Gold δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως «κράτος εν κράτει». Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Εξετάζει συστηματικά το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος
Με αφορμή την κατάληψη δρόμων και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών προς μια σειρά πόλεις της Χαλκιδικής από «αγανακτισμένους» υπαλλήλους της Eldorado Gold, καταγγέλλουμε ότι δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση, «αξιοποιώντας» τους εργαζόμενους, να δρα ως κράτος εν κράτει και να προχωρά σε αυθαίρετες και επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν την οικονομική και λειτουργική ασφυξία μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στις μέρες του Πάσχα.

Μπλόκα στο Στρατώνι και το Γομάτι.

ΤΩΡΑ βρίσκονται σε εξέλιξη 2 μπλόκα στο Στρατώνι και το Γομάτι.
Εργαζόμενοι, κάτοικοι από όλα τα χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν από το πρωί και πραγματοποιούν συμβολικό κλέισμο δρόμων, στα δυο σημεία, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον ΑΓΩΝΑ τους. 
Στο Στρατώνι, αντιπροσωπεία κατοίκων παρέμεινε καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, σε αγωνιστικό φυλάκιο που στήθηκε χθες.
Παρά την δυνατή βροχόπτωση η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αυξάνεται συνεχώς.

Ερώτηση Δριβελέγκα προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Σκουριές

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα : «Λειτουργία μεταλλείων «Κασσάνδρας» και επέκτασης αυτών στη θέση «Σκουριές» της Β. Α. Χαλκιδικής».
κ. Υπουργέ
Στην τοποθέτησή σας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, δηλώσατε ότι: « είστε αντίθετοι με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη θέση « Σκουριές » της Β.Α. Χαλκιδικής». Συγχρόνως απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους δηλώσατε ότι θα διασφαλίσετε την εργασία τους. 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ολυμπιάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

Ένας ακόμη νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακριά λίστα των νεκρών εργατών. Συγκεκριμένα το Σάββατο 04.04.2015, ένας 35χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

Να μην παραδοθεί ο ορυκτός πλούτος στο μεγάλο κεφάλαιο

Ανακοίνωση της ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ
Τα τελευταία γεγονότα στο «Χονδρό Δένδρο» επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι τόσο η πολυεθνική «Ελ Ντοράντο» και η «Ελληνικός Χρυσός» από τη μία όσο και η κυβέρνηση από την άλλη, θα επιχειρήσουν να στρέψουν τους εργαζόμενους της περιοχής τον έναν απέναντι στον άλλον.

Ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών προς τη ΔΕΥΑΚ


Σύμφωνα με το νόμο 4321 (ΦΕΚ 32/τεύχος Α΄/21-03-2015) “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας” οι βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).β) Από δύο (2) έως και πέντε (5) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%).
γ) Από έξι (6) έως και δέκα (10) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).