Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

“ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ…”

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΣΚΡΑ

«Η Ελληνική Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι υπερήφανο αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης».
Τα παραπάνω θεωρήθηκε σκόπιμο να καταγραφούν από τον κ. Βαρουφάκη στο προοίμιο της (νέας) λίστας που απέστειλε στους… «θεσμούς».
Σε αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, στο «υπερήφανο», «αναπόσπαστο» και«αμετάκλητο» μέλος της ΕΕ, εκείνο που θεωρείται «ρεαλιστικό» μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι η «δημιουργική ασάφεια». Είναι να θεωρείται «καλό» και «σεβαστό» το 70% του Μνημονίου. Είναι να θεωρείται αναγκαίος ένας νέος δανεισμός για να πληρώνονται τα τοκογλυφικά στα ΔΝΤ, και τούτο παρότι αρχικά ακούγαμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει νέα δανεικά.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλ/κής για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ολυμπιάδα

Σήμερα, στις 4/4/15 σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Τ.Κ Ολυμπιάδας του Δ. Αριστοτέλη κατά τη διάρκεια της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού από την Βαφειάδης Α.Τ.Ε.

Οι συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα λεγόμενα «έργα πνοής» από τους θιασώτες της καπιταλιστικής ανάπτυξης περιλαμβάνουν εξαντλητικά ωράρια, μισθούς πείνας και έλλειψη μέτρων προστασίας όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Η Τ.Ε του Κ.Κ.Ε Χαλκιδικής για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στην Ολυμπιάδα

Η Τ.Ε Χαλκιδικής του Κ.Κ.Ε καταγγέλλει το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στην Τ.Κ Ολυμπιάδας κατά την κατασκευή του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού από ιδιωτική τεχνική εταιρεία.
Οι συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα «αναπτυξιακά έργα» περιλαμβάνουν μισθούς πείνας, εξαντλητικά  ωράρια και φυσικά καμία τήρηση μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Ψάχνει για τα αφεντικά του

Στην περιοχή της πυροσβεστικής Πολυγύρου άσπρο μικρόσωμο σκυλάκι με λίγο καφέ, περιφέρεται και ψάχνει για τα αφεντικά του. Είναι ήρεμο, και φοράει αντιλυσσική κονκάρδα στο λαιμό.

Όποιος το ψάχνει θα το βρει στην περιοχή της Πυροσβεστικής Πολυγύρου.

Απάντηση μεταλλωρύχων σε εξώδικο διαμαρτυρία του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης

«Επιλεκτική μνήμη από το Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης.»
03 Απριλίου 2015
Τους τελευταίους μήνες δηλώνουμε την αγωνία μας για το εργασιακό μας μέλλον αλλά και για το μέλλον της συνολικής ανάπτυξης του τόπου μας. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αγώνας μας κορυφώθηκε και εξαγγείλαμε τις επόμενες κινήσεις μας:  
Συγκεκριμένα, αναφέραμε συμβολικό κλείσιμο δρόμων και συγκεντρώσεις Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 07 και 08 του Απρίλη, στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου.