Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 89 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη

Έναρξη διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων (Μ. Δευτέρα 06.04.15) στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 89 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη μέσω της πρόσληψης προσωπικού διάρκειας πέντε (5) μηνών για εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ 
Η διαδικασία για το Δήμο Αριστοτέλη εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο για τη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Πρόσκληση Φιλοζωικού Συλλόγου Πολυγύρου

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ «ΚΙΒΩΤΟΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ
Σάββατο 4 Απριλίου 2015 ώρα 18:00 
στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πολυγύρου
Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του φιλοζωικού συλλόγου Πολυγύρου «Κιβωτός», σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί όλους τους φίλους του Συλλόγου να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πολυγύρου στις 04-04-2015, ημέρα Σάββατο... και ώρα 18:00.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δωρεάν Νομική Κάλυψη για Νέους

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σας ενημερώνει για την δυνατότητα χρήσης του προγράμματος “Νομική Βοήθεια για Νέους” (Youth Legal Aid) της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο οποίο εντάχθηκε πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής.    
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων (ομάδες-στόχος), η οποία καλύπτει την εκπροσώπησή τους τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων. Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών. 
Ο σκοπός του προγράμματος είναι διττός. Αφενός στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά υφίστανται οι ομάδες στόχος, ενισχύοντας πρακτικά τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής τους στη δικαιοσύνη, ενώ αφετέρου ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους νέους δικηγόρους στην ανάληψη τέτοιων υποθέσεων.

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους Δήμους της χώρας. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούνμέχρι και τις 27/04/2015 και ώρα 12:00 μ.μ. στο διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο <καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων>.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ - Δ. Ε. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. o  Δήμος Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με τον Οικιστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Ανθούπολης θα προβούν στη διαμόρφωση,  δενδροφύτευση και περιβαλλοντική αναβάθμιση ενός χώρου 2 στρεμμάτων στα Γεωπονικά , που  μέχρι πέρυσι ήταν εστία σκουπιδιών.
Σε δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν στο χώρο παγκάκια και κιόσκια.
Όποιοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, αιρετοί, πολίτες και εθελοντές μπορούν να παρευρεθούν σε αυτήν την Κυριακή το πρωί στις 09.30π.μ.

Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Χαλκιδικής - Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών της 1ης Απριλίου 2015

Συμμετοχή αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών & μαθητών του Γυμνασίου Ορμύλιας σε εκπαιδευτική συνάντηση στο Rybnik της Πολωνίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Επέστρεψε την περασμένη Κυριακή 29-3-2015 η αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Ορμύλιας που εκπροσώπησε το σχολείο σε διεθνή συνάντηση σχολικών αντιπροσωπειών που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 23 έως 28 Μαρτίου 2015 στην πόλη Rybnik της Πολωνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολυμερούς σύμπραξης Comenius με τίτλο ‘Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival’ στην οποία συμμετέχει το σχολείο κατά τη διετία 2013-2015.
Τρεις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ορμύλιας, οι: Γιάννης Οικονομούδης, Γιάννης Τριγωνάκης και Αθανασία Κιάκου και δύο μαθήτριες, η Δήμητρα Σ. της Γ τάξης και η Αργυρώ Κ. της Β τάξης, εκπροσώπησαν την Ορμύλια στην εν λόγω εκπαιδευτική συνάντηση.

‘’Greek Reforms’’ και τρεις αριθμοί με μεγάλη σημασία

Παναγιώτης Μαυροειδής - Παντιέρα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ως ‘’σύνδρομο της Στοκχόλμης’’ περιγράφεται εκείνη η ιδιάζουσα κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι και οι αιχμάλωτοι ταυτίζονται και  τρέφουν συμπάθεια  προς αυτούς που τους κρατούν με τη βία. Η στάση αυτή αναπτύσσεται προοδευτικά, καθώς   εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους από αυτούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και το μόνο παράθυρο επικοινωνίας τους με τον έξω κόσμο.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα στις Σκουριές

Πέρα και πάνω απ΄ τη νομιμότητα ή την παρανομία, τα επικοινωνιακά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, την πολιτική βούληση και τις καλές ή κακές προθέσεις, αυτό που τελικά μένει είναι ότι ο τόπος μας συνεχίζει να καταστρέφεται με γρήγορους ρυθμούς. Πέρα από κάθε τι άλλο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να εκβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα, θυσιάζοντας, μέρα με τη μέρα, τον τόπο μας.
Η Ελληνικός Χρυσός, σε κατάσταση φρενίτιδας, έχει εντατικοποιήσει τον τελευταίο καιρό τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο. Με δεδομένη την αδυναμία της εταιρείας να απαντήσει ουσιαστικά στις καταγγελίες, στις εκθέσεις επιθεωρητών περιβάλλοντος, στα στοιχεία φοροαποφυγής της μητρικής Eldorado Gold, καταφεύγει στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων.

Ημίαιμοι ή καθαρόαιμοι;