Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ 2

Έλεγαν οι παλιοί ένα γνωμικό, πως «Θέλω να αγιάσω μα δε μ’ αφήνουν οι διαόλοι», και ταιριάζει «γάντι» στην Ελλάδα του Σήμερα και του χθες, στην Ελλάδα που οι πολιτικοί της δεν αφήνουν ΚΑΝΕΝΑ να «αγιάσει».
Έτσι και εμένα, είπα να μην ασχοληθώ ξανά με τον «μέγα» Άδωνη, αλλά ΠΩΣ ΝΑ κάνω κάτι τέτοιο όταν  ένας από τους πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που πέρασαν από υπουργείο και έλαμψε δια των ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ του έχει το ΘΡΑΣΟΣ και βγαίνει και μιλά δημόσια, και μάλιστα ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ για το «έργο» του.
Πώς να «αγιάσω» εγώ και όλος ο κοσμάκης, όταν βγαίνει ο εν λόγο κύριος και μιλά λες και είναι εκείνος που έβγαλε την υγεία από το βούρκο, και δεν την πέταξε KAI αυτός;
Διαβάστε τι είπε πάλι το άτομο…..

Για ποια νομιμότητα μιλάει η Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold;

Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε παρανομίες και αυθαιρεσίες της Ελληνικός Χρυσός. Εδώ και χρόνια υπήρχε συγκάλυψη και εκ των υστέρων “νομιμοποίηση” κάποιων παρανομιών.
Η εταιρεία επικαλείται, σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία, την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Επικαλείται επίσης τις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ, γεγονός όμως που δε σημαίνει απολύτως τίποτα για το αν η εταιρεία τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους ή όχι. Μπορεί η εταιρεία να χρησιμοποιεί τα σωματεία των εργαζομένων για την προστασία της, προβάλλοντάς τους ως “θεματοφύλακες της νομιμότητας” και “προστάτες του περιβάλλοντος”, όμως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά τηρείται η νομιμότητα, ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας και τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Από τη συνέντευξη τύπου, στην Αθήνα, των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

«Δεν θα ανεχτούμε τον εμπαιγμό από την Κυβέρνηση. Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα, μέχρι να δικαιωθούμε»
Με την στήριξη της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τον εμπαιγμό που δέχονται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατήγγειλαν ανοιχτά την στάση της Κυβέρνησης που δεν τους ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να κάνει, και αλλάζει από ώρα σε ώρα τις αποφάσεις της και:

Ματαίωση σύσκεψης Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής


Διοργάνωση ημερίδας στο κλειστό θέατρο Νέων Μουδανιών


ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Όπως φαίνεται, αν και άλλαξε η κυβέρνηση όλοι εκείνοι που έχουν να κάνουν με την ΥΓΕΙΑ και ειδικά με τις «θέσεις» σε οργανισμούς παρέμειναν οι ΙΔΙΟΙ, όπως ΙΔΙΕΣ παρέμειναν και οι «τακτικές» αντιμετώπισης των ασθενών.
ΟΛΑ ΙΔΙΑ και φυσικά, «ΠΙΟ ΙΔΙΑ» στα ΚΕΠΑ, που το «ΣΦΑΞΙΜΟ» των ασθενών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όπως με αμείωτους ρυθμούς, θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα και «αυξανόμενους» (που λένε και οι μορφωμένοι) συνεχίζονται και τα «ΘΑΥΜΑΤΑ» (βοήθεια μας).
Ο θόρυβος που έχει γίνει για όλα αυτά, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τη μεγάλη ΑΝΑΜΟΝΗ των ασθενών για να περάσουν ΚΕΠΑ με όσα συνεπάγεται αυτή, είχαν σαν αποτέλεσμα το ΙΚΑ να εκδώσει μια «ανακοίνωση» προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Να δούμε την ανακοίνωση…

Πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015