Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή, Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προς τον Υφυπουργό ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη

«Αγαπητέ Υπουργέ ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε ευχαριστούμε»
Αξιότιμε Υπουργέ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και κυρίως μετά την σημερινή εντολή του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για παύση οποιασδήποτε ενέργειας, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές, νοιώθουμε την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε:

Corso στον Πολύγυρο


Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων για τη Σχολική βία και εκφοβισμό

Ως Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη και τον προβληματισμό μας για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ζαλισμένοι «προγράμματα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού» («Κοινωνικό Σχολείο», λογής «Παρατηρητήρια» κλπ.), στημένα για να ξεκοκαλιστούν γρήγορα και εύκολα χρήματα του ΕΣΠΑ, αφήνοντας ανέγγιχτους τους κοινωνικούς όρους έντασης του φαινομένου. Δεν αναφερόμαστε μονάχα στην ταξική και πατριαρχική δομή της κοινωνίας, με όλες τις συμπαραδηλώσεις της.

Δυναμική παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και στη Ρουμανία

Η Χαλκιδική για 10η συνεχή χρονιά συμμετείχε στην έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αυτόνομο περίπτερο 30 τετραγωνικών μέτρων.
Η επισκεψιμότητα κυρίως τις ημέρες του κοινού έφτασε τα 1500 άτομα.
Η εκτίμηση με τις έως τώρα προκρατήσεις είναι για αύξηση 7 με 10 %. Σ' αυτό συμβάλει η δυναμική παρουσία των ελληνικών τουριστικών πρακτόρων καθώς και οι απευθείας διαδικτυακές κρατήσεις, που τα τελευταία χρόνια καλύπτουν σημαντικό ποσοστό των τουριστών - επισκεπτών σε όλα τα καταλύματα.

Μετά ή άνευ σημασίας ...

...Η πρώτη αποκλειστική συνέντευξη Τσίπρα στον ...Μπόμπολα!
Διαβάστε την ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλλον δεν εκβιάζεται…

...Οι αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είναι δίκαιοι και θα είναι νικηφόροι
Ανακοίνωση Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ: 
Ένα και πλέον μήνα μετά τις εκλογές και την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας «καθεστωτικής αλλαγής», όπως συχνά χαρακτήριζαν ξένα μέσα ενημέρωσης το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα, κλιμακώνονται οι πιέσεις όχι μόνο στο διεθνές - διακρατικό επίπεδο, αλλά και εντός της χώρας.

ΚΚΕ: ΟΧΙ στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής

H T.E Xαλκιδικής του Κ.Κ.Ε εκφράζει την αντίθεση στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής. Με πρόσχημα την προβοκατόρικη επίθεση στο εργοτάξιο της Ε.Χ στις 17.2.2013 υπήρξε σωρεία περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, καταχρηστικής συμπεριφοράς και παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων από τη πλευρά της αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής ακόμα και σε ανήλικους μαθητές. Από αυτή την επίδειξη πυγμής υπέρ μιας πολυεθνικής που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής και αδημονεί να τον εκμεταλλευτεί εξ ολοκλήρου σχηματίστηκαν βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος 21 κατοίκων.

38 Διαθέσιμες Θέσεις Εργασίας στις "Ημέρες Καριέρας του Δήμου Αριστοτέλη"

Ο Δήμος Αριστοτέλη διοργανώνει σε συνεργασία με τη δημοτική εταιρία Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΑΞΤΑΔΑ Δημοτική ΑΕ) τις «Ημέρες Καριέρας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 20:30 μ.μ..

"Όμορφες φωτογραφίες από τη Χαλκιδική μας"


"Όμορφες φωτογραφίες από τη Χαλκιδική μας" : Μία ανιδιοτελής πρωτοβουλία Χαλκιδικιωτών,  μέσα από το F/B, με σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές της με φωτογραφίες.
-Καλή η πρωτοβουλία, τους ακολουθούμε στη σελίδα τους στο f/b ΕΔΩ.