Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Δηλώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τους ελέγχους στις Σκουριές

Εξερχόμενος από το χώρο του συνεδρίου “ATHENS ENERGY FORUM 2015 : Energy Security & Cooperation” στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκανε τις εξής δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ :
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» είναι αυτή στιγμή έξω από το υπουργείο και διαμαρτύρονται έχετε κάποιο σχόλιο γι’ αυτό;

Νόμιμα τα πρωτόκολλα υλοτόμησης στην περιοχή Καρατζά

Σχετικά με την υλοτόμηση της περιοχής Καρατζά Χαλκιδικής, το γραφείο του Υπουργού Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, ενημερώνει για τα εξής:
Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων για μελλοντική εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Δήλωση του Δημάρχου Αριστοτέλη σχετικά με δηλώσεις ομάδας στελεχών της Hellas Gold και των Προέδρων των Εργαζόμενων των Μεταλλωρύχων Κασσάνδρας

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις, ομάδας στελεχών της Hellas Gold και των Προέδρων των Εργαζόμενων δύο σωματείων Μεταλλωρύχων, από το Γραφείο του Δημάρχου Αριστοτέλη καθίσταται σαφές, ότι οι απόψεις μας, ως νέα δημοτική αρχή είναι πάγιες και σταθερές τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, βασίζονται σε γεγονότα και τις χαρακτηρίζουν η αλήθεια, η ψυχραιμία αλλά και η ρεαλιστική αντιμετώπιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

Πολλοί διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, θα βιαστούν να πουν (ίσως) πως «ισοπεδώνω» τα πάντα, πως όλοι ΔΕΝ είναι ίδιοι, και πολλά άλλα. Αδέλφια, σας πληροφορώ πως ΔΕΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, και πως γνωρίζω πολύ καλά πως ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι, μόνο που όπως αποδεικνύεται, οι «ΙΔΙΟΙ», είναι πολύ περισσότεροι από τους «άλλους», τους ΣΩΣΤΟΥΣ, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που ΔΕΝ παίζουν με τις ζωές μας.
Το άρθρο έχει να κάνει με ένα ακόμα από τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ «παιχνίδια» που παίζονται στα ΚΕΠΑ, και που ξεκινούν πρώτα απ’ όλα από «άνωθεν» οδηγίες, και μετά, από τα «κέφια» του κάθε ΓΡΑΦΙΑ.

Οι Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (11/3/2015)

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ"

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
Η Ύλη του είναι όπως πάντα πλούσια και προπαντός μοσχοβολάει Χαλκιδική. Το εξώφυλλό του κοσμεί η φωτογραφία του γεροπλάτανου, του αιωνόβιου δένδρου που υψώνεται στο κέντρο του χωριού Γεροπλάτανος, το οποίο πήρε το όνομα ακριβώς από το τεράστιο δένδρο.
Είναι ίσως το γηραιότερο δένδρο του Νομού μας, αφού η ηλικία του εκτιμάται μεγαλύτερη των 800 ετών και με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.

Ολοκλήρωση του προγράμματος με τίτλο “Αδελφοποίηση Εταίρων για την προώθηση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης προς ενίσχυση της Στρατηγικής ΕΥΡΩΠΗ 2020 σε θέματα Ενεργειακής Απόδοσης”

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο “Αδελφοποίηση Εταίρων για την προώθηση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης προς ενίσχυση της Στρατηγικής ΕΥΡΩΠΗ 2020 σε θέματα Ενεργειακής Απόδοσης” (“Twinning Partners MLG in support of EUROPE 2020 in Energy Efficiency”), αντιπροσωπεία του δήμου Νέας Προποντίδας παραβρέθηκε στο σεμινάριο με τίτλο “Τοπικοί και περιφερειακοί εταίροι συνεισφέροντας στη Στρατηγική ΕΥΡΩΠΗ 2020” (“Local and regional partners

Αθήνα ΤΩΡΑ: Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας

«Ο αγώνας μας έφτασε στην Αθήνα. Το μήνυμα μας έφτασε στα Υπουργεία. Εμείς θα μείνουμε εδώ διεκδικώντας σοβαρό διάλογο»
Σήμερα ξανά και μετά την αθέτηση των τελευταίων πολιτικών δεσμεύσεων, είμαστε στην Αθήνα. Είμαστε έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να μας δει και να μας ακούσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Και στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: «Δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια στις πλάτες μας. Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμούς. Με τον αγώνα μας, θα νικήσουμε»

Απολογισμός έτους 2014 Σώματος Πολιτών Δήμου Νέας Προποντίδας

Από οικογένειες που απευθύνθηκαν σε μας για βοήθεια και μετά τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης σε κάθε μία από αυτές από την κοινωνική μας λειτουργό, εντάξαμε σε πρόγραμμα  μόνιμης στήριξης συνολικά 140 οικογένειες με μηδενικό εισόδημα και χρειάστηκε να στηρίξουμε έκτακτα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, άλλες 95 οικογένειες με δυσκολίες κυρίως λόγω περιστασιακής εργασίας.
Στις οικογένειες αυτές εκτός από τα βασικά και απαραίτητα είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα κ.λ.π., φροντίσαμε και για την προσωπική τους υγιεινή με την παροχή απαραίτητων ειδών υγιεινής όπως σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί υγείας κ.λ.π καθώς και απορρυπαντικό για πλύσιμο πιάτων και ρούχων.

Θεσσαλονίκη – Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο,
αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο.
Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών
11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη
Την 1η Μαρτίου 2015, κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την υπόθεση των Σκουριών. Με το βούλευμα, εικοσιένα συναγωνιστές παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι τέλεσαν εγκληματικές πράξεις ενάντια σε μια νόμιμη εταιρεία.
Πώς εξάγει το Συμβούλιο το συμπέρασμα ότι η εταιρεία είναι νόμιμη; Αν αυτή η άποψη βασίζεται στις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ σε προσφυγές κατοίκων, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (γεγονός γνωστό σε όλους όσοι έχουν βασικές δικονομικές γνώσεις) ότι το ΣτΕ εξέτασε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και αποφάνθηκε ότι είναι σύννομη.

Παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στον Πολύγυρο (20/3)

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/3/15
Ώρα έναρξης: 21.00

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Με Δύναμη Από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία, θα βρίσκεται στον Πολύγυρο την Παρασκευή 20/03/15, με την συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου.
Στόχος της περιοδείας του Κλιμακίου είναι η παρουσίαση σημαντικών θεατρικών παραστάσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.
Η περιοδεία του Κλιμακίου του ΚΘΒΕ 2014-2015 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.