Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Αλ.Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής, δεν παραιτούμαστε (Video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο συζήτησης επί της προτάσεως της προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων τόνισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αλλά και να τηρηθούν στο ακέραιο, όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις και ως προς τον ελληνικό λαό. Η επίκληση της ηθικής δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, ούτε κατά περίσταση".

EUROGROUP: ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ : ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» - ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ
Όπως αποδείχθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.

ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ

Του ΣΤΑΘΗ* ΙΣΚΡΑ
 Αν κάτι είναι κι αυτό σφόδρα πνιγηρό, είναι οι κυρίαρχες παθολογίες που παραμένουν εδραίες, σαν να μην αποπειράθηκε καν ο λαός να τις αποσείσει από πάνω του, όχι μόνον με τις επιλογές του στις τελευταίες εκλογές, αλλά και με την εν γένει στάση του κατά την τελευταία περίοδο.
 Οσον οι παθολογίες που μας έφεραν ως εδώ όχι μόνον δεν υποχωρούν, αλλά επαναλαμβάνονται, απειλητικός προβάλλει ο κίνδυνος μιας πρόωρης απογοήτευσης του λαού - ο οποίος πρέπει να χορτάσει δίκιο για να αντισταθεί στο άδικο και να το καταβάλει.
 Ανθολογώντας μερικές μόνον απ’ αυτές τις

Θα είναι αντιμνημονιακό

Ανοιχτή επιστολή των μεταλλωρύχων προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εργαζομένων στις Υπόγειες Στοές των Μεταλλείων Κασσάνδρας και το Σωματείο εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων "Αγία Βαρβάρα" έστειλαν την παρακάτω επιστολή προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο:
Δήμαρχε,
παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μία προσπάθεια να μας κάνεις μαθήματα για το αν είναι σωστό ή λάθος που κατεβαίνουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην εργασία.

Στις 28 Μαρτίου 2015 τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα. Ο Αγιασμός θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο ενώ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου, η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου, μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, το μουσικό σύνολο «Θαμυριάδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου και ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.

Δήλωση του Διευθ. Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός για τις τελευταίες εξελίξεις

"Η ενότητα θέλει δουλειά αλλά και γνώση και αποδοχή όλων των παραμέτρων με σύνεση και διαφάνεια και αυτά, ως κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, θα προασπιστούμε"
Τι απαντά ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στα δημοσιογραφικά ερωτήματα για την πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόσφατη Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη με τίτλο: «Σκουριές και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Νικήτη, 21-22/3/2015: "Ανοιχτό ζευγάρι... σχεδόν ορθάνοιχτο"


Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης - Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας ο Λάζαρος ΤόσκαςΚατά την χθεσινή, πρώτη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ανάπτυξης - Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας εξέλεξε στην θέση του Αντιπροέδρου της, τον Περιφ. Σύμβουλο Χαλκιδικής, Λάζαρο Τόσκα.

Αναβολή σύσκεψης Ε.Κ. Χαλκιδικής