Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Το χτικιό στο βουνό, και άλλες όμορφες ιστορίες για παιδιά…

Ο όρος "οξύμωρος" σημαίνει "κατ΄ οξύν" (ευφυή τρόπο) + μωρός", ο ευφυής, που παρέχει την εντύπωση μωρού.
Η τέχνη της προπαγάνδας συνίσταται, όχι απλά στο να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, αλλά κυρίως στο να χρυσώνεις το χάπι. Το προϊόν πρέπει να είναι εύπεπτο και καλά λουστραρισμένο, για να αρχίσει η διαδικασία της γαργάρας. Η καλή προπαγάνδα είναι γεμάτη ευφημισμούς, που αν ωστόσο κάποιος ανατρέξει στην προέλευσή τους, βρίσκει ένα σωρό αντιφάσεις. Κι αυτό γιατί η προπαγάνδα, στην προσπάθεια να περάσει ανίερα μηνύματα, είναι καταδικασμένη να υποτιμά τη νοημοσύνη του πλήθους, θεωρώντας το όχλο, μάζα, κι όχι ένα σύνολο από ξεχωριστές προσωπικότητες ενωμένες για έναν κοινό σκοπό.

Ανακοίνωση Σωματείου Δασεργατών "Σκουριές 2012"

Μετά τις τελευταίες μας κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα και την δέσμευση Λαφαζάνη ότι αύριο θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, 
Θυμίζουμε ότι είναι Δευτέρα, εμείς παραμένουμε χωρίς λόγο και αφορμή άνεργοι και περιμένουμε την αυριανή απόφαση που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στις δουλειές μας.

Τι θα σήμαινε κατάργηση των μνημονίων για μισθωτούς και ανέργους

Παναγιώτης Μαυροειδής - Παντιέρα
Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της λεγόμενης ‘’μνημονιακής εποχής’’, η συζήτηση συνήθως επικεντρώνεται στην άγριαλιτότητα.
Πρόκειται για μία μόνο όψη της αντεργατικής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα.
Η αναφορά μόνο στην καθοδική πορεία των ονομαστικών μισθών και ημερομισθίων για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δίνει μια εικόνα, αλλά όχι τη συνολική έκταση της οικονομικής απώλειας για την εργατική τάξη.

Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δ.Κ. Σημάντρων και Δ.Κ. Ν.Τρίγλιας

Υπογράφηκε, στις 09 Μαρτίου 2015, σύμβαση ποσού 483.688,30 € (με Φ.Π.Α) για την κατασκευή του έργου:“ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Χ.Α.Δ.Α.) Δ.Κ. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ Δ.Κ. Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ” μεταξύ του Δήμου Ν. Προποντίδας και του αναδόχου, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, Αλέξιου Πόραβου. 
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ε.Τ.Π.Α. στον Άξονα Προτεραιότητας 07 -“Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Π.Κ.Μ.” (κωδικός MIS 434477) του Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη.
Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης των δύο ΧΑΔΑ Τρίγλιας και Σημάντρων, ο Δήμος Ν. Προποντίδας θα έχει αποκαταστήσει το σύνολο των ΧΑΔΑ που

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από το Άργος Ορεστικό με 78-74 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής, απέναντι σε μια ομάδα που συμπληρώσαμε 4 αγώνες χωρίς νίκη. Δυστυχώς παρά τη καλή εμφάνιση για 37' στο τέλος η ομάδα μας είχε κακές επιλογές στην επίθεση και κάκιστη διάθεση στην άμυνα(5 καλάθια μέσα στη ρακέτα).Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή του αγώνα με αρκετές εναλλαγέ στο προβάδισμα(10-2 στο 3', 24-31 στο 13', 49-42 στο 23', 49-50 στο 27'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έδειξε ικανή για τη νίκη(57-61 στο 34', 63-68 στο 2'40'' πριν το

Τακτοποίηση οφειλών προς το Δήμο Νέα Προποντίδας

Σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 14 αριθμ. απόφασης 449/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, στη μη εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμού καταναλώσεως νερού από μέρους των καταναλωτών, δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να βεβαιώσει το ποσό στην οικεία ΔΟΥ. Η διακοπή της υδροληψίας, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να γίνει μετά την πάροδο δύο μηνών από την ημερομηνία λήξης εξοφλήσεως του λογαριασμού.
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στο δήμο προς τακτοποίηση των οφειλών τους διαφορετικά θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό διαδικασίες.

ITB 2015 - Συγκρατημένη αισιοδοξία σε δύσκολη περίοδο

Με μεγάλες προσδοκίες συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο Βερολίνο (ITB 2015) που πραγματοποιήθηκε 4-8 Μαρτίου 2015. Προσδοκίες οι οποίες επαληθεύτηκαν από την επισκεψιμότητα, το τεράστιο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού και την εμπιστοσύνη που έδειξε το γερμανικό κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. 
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού προβάλλοντας τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Αποτίμηση Εμβολιασμού Ανασφάλιστων Παιδιών

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Νέας Προποντίδας με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ και του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών, την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ακόμη ένας δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών. 
Συνολικά εμβολιάστηκαν 19 παιδιά με 31 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 71 ασθένειες. 
Πρόκειται να προγραμματιστούν και άλλοι Εμβολιασμοί στο άμεσο μέλλον, όποτε όσοι γονείς ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις (ανασφάλιστοι Έλληνες ή αλλοδαποί, με παιδιά ηλικίας 0 έως 12 ετών τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς),

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη και Γ. Τσιρώνη με τον Καναδό πρέσβη στην Αθήνα και εκπροσώπους της Eldorado Gold και «Ελληνικός Χρυσός AE»

Ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Robert Peck, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold κ. Paul Wright, ο πρόεδρος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Edouardo Moura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, επισκέφτηκαν το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχαν συνάντηση με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο Δήμος Σιθωνίας και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 σεμινάριο πρώτων βοηθειών για επαγγελματίες του τουρισμού. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Νικήτης στις 11 το πρωί, με την ευγενή συνδρομή του ιατρού κ. Πέτρου Αναγνωστάρα. 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η παροχή βοήθειας σε προ-νοσοκομειακό επίπεδο είναι μία κρίσιμη δεξιότητα που όλοι οι επαγγελματίες, και όχι μόνο θα έπρεπε να κατέχουν. 
Με την εκδήλωση αυτή ξεκινά ένας νέος κύκλος επιμορφωτικών δράσεων του Δήμου στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών της περιοχής. 
Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου σε μια σειρά συνεχών κύκλων επιμόρφωσης με ποικίλο περιεχόμενο.