Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στο δελτίο του ΣΚΑΪ

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στο δελτίο του ΣΚΑΪ 2/3/2015 σχετικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος

“Αριστερόμετρο”: Φυσικά και υπάρχει!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Ότι η αστική δημοκρατία έχει γυρίσει στην εποχή της Ιεράς Συμμαχίας και άρα στην εποχή της ιεράς εξέτασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι μια διαπίστωση που παραβιάζει ανοιχτές ιστορικές θύρες. Ως εκ τούτου χρόνια τώρα, πολύ πριν από τα Μνημόνια, από την εποχή των τρομονόμων, των χουντικών διαταγμάτων κατά αγροτών και μαθητών, των ηλεκτρονικών φακελωμάτων, των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, η Αριστερά έχει αναδειχτεί...

Το ίδιο βιολί

Tρένο χωρίς σταματημό ο Α.Ο.Πολυγύρου

Επιμέλεια: Γιάννης Σφυρής
Πάει τρένο η ομάδα… Πέρασε και από τον Σκοπό.
Ο ΑΟΠ απέδειξε χθες γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας που αγωνίζεται, έχει τις περισσότερες νίκες από όλες τις ομάδες και φυσικά τις λιγότερες ήττες , μόλις δύο.
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα , απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της κατηγορίας.
Επικράτησε 71-75 έχοντας από το 2ο δεκάλεπτο την πρωτοπορία στο σκορ, την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

Συνάντηση Κατερίνας Ιγγλέζη με το Δ.Σ Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη με το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής στα γραφεία του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τα προβλήματα του κλάδου στη Χαλκιδική, αλλά και του Τουρισμού γενικότερα. Τομέα που αποτελεί κυριολεκτικά τη βαριά βιομηχανία της χώρα μας και που όμως ταυτόχρονα χρειάζεται φροντίδα, αναβάθμιση, και ευελιξία.

KKE για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην έρθει άμεσα για ενημέρωση, συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία επέκτασης της δανειακής σύμβασης-μνημονίου, που υπέγραψε η κυβέρνηση. Τα προσχήματα που χρησιμοποιεί, για να αποφύγει την αυτονόητη αυτή υποχρέωση, έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν από το λαό ότι η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεσμεύεται για τη διατήρηση των υποχρεώσεων και των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, αλλά υιοθετεί και παρόμοιες πρακτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να τις επιβάλλει.

Ανακοίνωση Δασικών Συνεταιρισμών Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού

Οι δασικοί συνεταιρισμοί Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού μετράνε πολλά χρόνια ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δασεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μεγαλώσαμε μέσα στα βουνά της Χαλκιδικής και μέσα από αυτά μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας.
Τα τελευταία χρόνια όπως και όλα τα επαγγέλματα στην χώρα πληγήκαμε και εμείς από την οικονομική κρίση. Όπως και τα περισσότερα νοικοκυριά των χωριών μας, περάσαμε δύσκολα. Αλλά κρατηθήκαμε με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλαμε να είμαστε υπερήφανοι στα μάτια των παιδιών μας.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Δικαιώματα και υποχρεώσεις καταστηματαρχών εστιάσεως και αναψυχής

Για να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ μας (Δήμου και επιχείρησης) θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που είναι τα εξής:
  1) Δυνάμει της υπ` αριθμ.  592/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας καθορίστηκαν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων  χώρων  για το έτος 2015.
   Κοινόχρηστοι θεωρούνται οι δημοτικοί δρόμοι, τα πεζοδρόμια καθώς και οι προεκτάσεις πεζοδρομίων και έχουν αφεθεί στην κοινή χρήση.(άρθρο 13 παρ.1 του Β.Δ 24-9/20-10-1958, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80) και τα κράσπεδα.

Όχι στον ιστορικό συμβιβασμό με το μνημόνιο!

Του Πάνου Κοσμά, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
Πλήρης ανατροπή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - όλα κρίθηκαν με το κόμμα σε «παρένθεση» - ο λόγος τώρα στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι τόσα χρόνια αγωνιστικής διαδρομής μπορούν να έχουν αυτή την κατάληξη.
Ύστερα και από την έγκριση της «λίστας μεταρρυθμίσεων» που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιάνης Βαρουφάκης στους τροϊκανούς Θεσμούς, η εικόνα ολοκληρώνεται και πλέον μπορούμε -και οφείλουμε- όλοι να τοποθετηθούμε επί τη βάσει των αδιαμφισβήτητων δεδομένων. Το συμπέρασμα είναι δυστυχώς καταθλιπτικό:

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ
ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει, την Παρασκευή 6/3 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Προς την Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής

Απορία αναγνώστη μας, ζητώντας μια απάντηση:
Επιτρέπεται σε ποδοσφαιρικό αγώνα, της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, να τελειώνει ο αγώνας στο 65ο λεπτό ή στο 70ο επειδή η μία ομάδα χάνει με ευρύ σκορ (6-0 ή 7-0 ή 8-0);
Το περιστατικό  συνέβη παραπάνω από 1 φορά και με την ίδια ομάδα!

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ανανέωση αδειών μουσικής

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 της ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/20-11-2013 [ΦΕΚ 3106/09-12-2013 τεύχος Β΄] ανανέωση της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων, σε περίπτωση που αυτή χορηγήθηκε για περιορισμένη διάρκεια, ζητείται από τον οικείο δήμο ένα μήνα πριν τη λήξη της.
Εφιστούμε την προσοχή των καταστηματαρχών στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 285 του Ν.3463/2006 όπου “προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής αδειών από Δήμους και Κοινότητες είναι η μη ύπαρξη εις βάρος του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτούς, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία”.

Έργα υποδομής περιοχής επέκτασης παραλίας Διονυσίου

Υπογράφηκε στις 26/2/2015 σύμβαση ποσού 369.232,94€ για την κατασκευή του έργου: «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ» (Αριθμ. Μελέτης: 11/14) μεταξύ του Δήμου Ν. Προποντίδας και της ανάδοχης εταιρίας ΙΝΤΕΡΓΚΟ ΑΤΕ, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό. 
Το έργο έχει ως αντικείμενο:
1. Την επέκταση των υφιστάμενων κρασπεδορείθρων στα νέα πεζοδρόμια του δρόμου σύνδεσης παραλίας Διονυσίου – Διονυσίου.
2. Την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου σύνδεσης παραλίας Διονυσίου - Διονυσίου (άνω χωριό).
3. Την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στο δρόμο σύνδεσης παραλίας Διονυσίου – Διονυσίου με τα των συνοδών έργων πρασίνου (άνω χωριό).

Προγράμματα Μελισσοκομίας 2015

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής ενημερώνει τους μελισσοκόμους του νομού  πως ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις  παρακάτω δράσεις μελισσοκομίας για το έτος 2015:
1.Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών)
2. Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας
 Δικαίωμα συμμετοχής στη πρώτη δράση, που αφορά την επιδότηση αγοράς κυψελών, έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία:

24ωρη απεργία των μεταλλωρύχων

24ωρη απεργία αποφάσισαν τα σωματεία μεταλλωρύχων, για την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ανάκληση αδειών στο εργοστάσιο των Σκουριών.