Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΡΗΞΗ 'Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΙΣΚΡΑ
Όσοι έγκαιρα προειδοποιούσαν ότι το δίλημμα που θα τεθεί με αμείλικτο τρόπο στη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι «ρήξη ή ταπείνωση», εισέπρατταν από τους θιασώτες του «έντιμου συμβιβασμού» την κατηγορία ότι είναι ιδεοληπτικοί, απογειωμένοι από την πραγματικότητα, καταστροφολόγοι και πάει λέγοντας. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών δείχνουν αρκετά καθαρά πού βρίσκεται ο ρεαλισμός και πού η φαντασίωση.
Η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης για την επέκταση της δανεικής συμφωνίας- μιας συμφωνίας που είχε χαρακτηριστεί αποικιοκρατική από το σύνολο

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και διαιώνιση της αιμοδοσίας για το ληστρικό χρέος

Παναγιώτης Μαυροειδής - Παντιέρα
Η πρόστυχη πρόκληση των δυναστών της ΕΕ, των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, δεν βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό παρά τις εκφρασμένες διαθέσεις στον ελληνικό λαό, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στις προσβολές και την τρομοκρατική κινδυνολογία.

Η ...απαραίτητη αθλητική ενημέρωση...


Η κυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά

Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι, με τη μαζική δράση τους από τα κάτω, γράφουν την ιστορία. Σε συνθήκες, όμως, όχι της δικής τους επιλογής.
Το αποτέλεσμα των αγώνων της προηγούμενης εποχής, δηλαδή ο κληρονομημένος συσχετισμός μεταξύ των βασικών κοινωνικών δυνάμεων, το επίπεδο της πολιτικοποίησης, το επίπεδο των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που έχουν στη διάθεσή τους οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές δυνάμεις, είναι παράγοντες που «βαραίνουν» στις εξελίξεις.

Ανακοίνωση Eπιτροπών Aγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για τα γεγονότα της Κυριακής 15 Φλεβάρη

Την Κυριακή 15 Φλεβάρη για άλλη μια φορά, πολλοστή στα σχεδόν εννιά χρόνια αγώνα ενάντια στους εξορυκτικούς παραλογισμούς, θελήσαμε να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας στις καταφανώς και φύσει καταστροφικές λογικές και πρακτικές όπως και την αντίθεσή μας στις κερδοσκοπικές και μνημονιακές αντιλήψεις και πολιτικές.

Ελληνικός Χρυσός: Το ΣτΕ επικυρώνει τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων της Ελληνικός Χρυσός

Το ΣτΕ επικυρώνει για άλλη μια φορά τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και κλείνει οριστικά τον φάκελο της νομιμότητας
Δύο νέες αποφάσεις του ΣτΕ επικυρώνουν την Κ.Υ.Α Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική |Με χθεσινή και σημερινή απόφασή του το ΣτΕ ακυρώνει και τις τρεις προσφυγές που κατατέθηκαν το 2011 κατά της Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 2015


Σε ποια εκκλησία έγινε η αναγγελία του αποτελέσματος στον Παυλόπουλο;


Κωνσταντοπούλου για Παυλόπουλο στα Δεκεμβριανά του 2008

Χορός των απανταχού Ταξιαρχιωτών


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Επιλογή ιδεολογικού εκφυλισμού και εγγύηση προς τα κέντρα εξουσίας η πρόταση για Παυλόπουλο στην προεδρία της δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημαίνον στέλεχος της ΝΔ και της καραμανλικής της πτέρυγας, με συμμετοχή από κεντρική θέση στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια νέα, πολύ σοβαρή εγγύηση που  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει στο σύστημα για κινήσεις εντός των πλαισίων από την πλευρά της.
Είναι επιλογή μιας "πολιτικής σταθερότητας"  που αφήνει άθικτους τους πυλώνες του πολιτικού συστήματος.