Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Δήλωση της Γιάννας Γαϊτάνη για την απουσία της από την ψηφοφορία για τον ΠτΔ

Δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκα. 
Συνεχίζω να υποστηρίζω με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς.

Διαφώνησε με την επιλογή Τσίπρα και δεν πήγε να ψηφίσει

Μια απουσία είχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για τη βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, η απουσία της οποίας ήταν συνειδητή αφού  είχε διαφωνήσει με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.


ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΟΥΝ

Συνέλληνες, εδώ είμαστε πάλι με ΝΕΕΣ, ΦΡΕΣΚΕΣ καταγγελίες ατόμων με αναπηρία, με νέα – παλιά τερτίπια γραφειοκρατίας και παραλογισμού από αυτό το «ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ».
Ξέρω, η κυβέρνηση είναι καινούργια και για να διορθωθεί κάτι απαιτείται χρόνος προκειμένου να εξεταστούν προσεκτικά οι «μπαχαλοκαταστάσεις» όλων των προηγούμενων ετών και να μπει κάποια τάξη (λέμε τώρα).
Μόνο που όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, τα άτομα με αναπηρία, ΔΕΝ έχουν χρόνο στη διάθεση τους, και προπάντων δεν έχουν δυνάμεις για να αντέξουν τις όποιες ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ υφίστανται.

Επιτέλους, ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλεγμένος από την Αριστερά!

...καιρός ήταν!

Από το ΣτΕ απορρίφθηκε η προσφυγή κατοίκων της Χαλκιδικής για τα μεταλλεία Χρυσού

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς 264 κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής, που ζητούσαν να μην συνεχιστούν τα έργα στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Stoa bar στον Πολύγυρο για διασκέδαση τις Απόκριες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Είναι ώρα για ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση !

Τα όσα συνέβησαν χτες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ είναι το πιο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό θεσμικό κατασκεύασμα στην Ευρώπη μετά το ναζισμό.
Από τη είχαμε μια ελληνική κυβέρνηση που στην πραγματικότητα αποδεχόταν το ληστρικό χρέος και τις άμεσες υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό, δεσμευόταν για δημοσιονομικά πλεονάσματα

"Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους..."


ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφασή τους να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, από το να επιβραβεύσουν τον κατ' εξοχήν εκπρόσωπο των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συτήματος της χώρας και ταυτόχρονα, τον κατ' εξοχήν εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δις ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο.

Πολύγυρος: Απόκριες στο "Αγιονέρι"

Ανεβαίνοντας από Αρναία προς τον χιονισμένο Χολομώντα

"Καρναβάλι Σημάντρων 2015" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το 44ο Καρναβάλι Σημάντρων είναι πλέον γεγονός, η κορυφαία καρναβαλική εκδήλωση του Δήμου Προποντίδας με πληθώρα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 20/02/2015.
Ώρα 18:30 ψητούρα στο κιόσκι με μουσική τραγούδι και χορό.

Σάββατο 21/02/2015
Ώρα 21:30 ετήσιος χορός του Συλλόγου Καρναβαλιστών. Σε ένα ξέφρενο πάρτυ με πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σημάντρων. Με ζωντανή μουσική και διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης με εκπλήξεις και πολλά δώρα (είσοδος 15 ευρώ).

Κυριακή 22/02/2015
Ώρα 10:30 Πέταγμα χαρταετού στο χώρο του βεστιαρίου των Καρναβαλιστών με κεράσματα για όλα τα παιδιά.
Ώρα 12:30 Μπάρμπεκιου στο κιόσκι με άφθονο κρασί σουβλάκια λουκάνικα  και πολλά παιχνίδια. Κλόουν και ξυλοπόδαροι θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Για διασκέδαση CORSO στον Πολύγυρο


Τσίπρας: Διεκδικούμε συμφωνία με το κεφάλι ψηλά

"Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των Μνημονίων, η Ελληνική Δημοκρατία δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη" διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας προς τον Β. Σόιμπλε και όσους εμπνεύστηκαν το προχθεσινό "τελεσίγραφο" του Eurogroup προς τη χώρα μας. Αναφερόμενος ειδικότερα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, του συνέστησε να μην "λυπάται" τους λαούς "που προχωρούν με το κεφάλι ψηλά", αλλά τους λαούς που "περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό".

Τα πρώτα νομοσχέδια κοινωνικής σωτηρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Ευ. Αποστόλου και τον διευθυντή γραφείου του υπουργού, Ν. Βάγια, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Δ. Τζιαχρήστα και Α. Κανταρά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκη και Γ. Αποστολόπουλο.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επείγονται προβλήματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.