Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα Γιώργου Παραλή, υποψηφίου Βουλευτή Χαλκιδικής με το ΣΥΡΙΖΑ

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλες και όλους, τις Χαλκιδικιώτισσες και τους Χαλκιδικιώτες, που στήριξαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και εμένα προσωπικά στις ιστορικές εκλογές της Κυριακής.
Μας γεμίζουν ευθύνες,
Οι νέοι που ελπίζουν να ζήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία
Οι συνταξιούχοι που τα προηγούμενα χρόνια έχασαν την αξιοπρέπειά τους
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα
Οι αγρότες που αγαπούν τη γη τους αλλά αποξενώθηκαν από αυτήν

Η Αριστερά ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, επιτέλους, έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας!

-Είναι δύσκολο;
-Δεν ξέρω! Αλλά μπορεί να γίνει και να το ευχαριστηθούμε!
Ο Αλέξης Τσίπρας να καλέσει τον Αλέκο Αλαβάνο και να του πει: 
"Γουστάρεις να γίνεις Πρόεδρος Δημοκρατίας;" Αν πει το "ΝΑΙ" να τον προτείνει και να τον εκλέξει!
-Ας αφήσουν κατά μέρος Καραμανλήδες και Αβραμόπουλους (ονόματα που ακούγονται), η Αριστερά ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, επιτέλους, 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας!

Ευχαριστήριο Μαρίας Καραθανάση, υποψήφιας βουλευτή με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Χαλκιδικιώτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους, όλους  όσους ψήφισαν ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, όλους τους εθελοντές και φίλους που βοήθησαν στον προεκλογικό αγώνα. 
Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές της Χαλκιδικής. 
Εύχομαι στην νέα κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της για το καλό όλων μας.
Μαρία Καραθανάση

Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015 στην Κωνσταντινούπολη

Για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ  2015 η οποία διεξήχθη από 22 έως 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες τουριστικές εκθέσεις  του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού ΙΤΕ (International Tourist Exhibitions), και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας της Ν.Α. Ευρώπης, που συγκεντρώνει πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες από διάφορες χώρες και πάνω από 100.000 επισκέπτες.  

Γιώργος Κατρούγκαλος - Νίκος Ξυδάκης

Δύο πολιτικοί φίλοι της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ από σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Τσίπρα.
Πρόκειται για τον Γιώργο Κατρούγκαλο (Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και τον Νίκο Ξυδάκη (Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού).
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Κυβέρνηση Τσίπρα και στους δύο φίλους της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.

H ‘’επόμενη μέρα’’ είναι σήμερα. Η ενδιαφέρουσα εποχή είναι μπροστά μας…

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αυτές τις μέρες και για λίγες μέρες ακόμη, δηλώνουν και είναι χαρούμενοι. Όχι για τους ίδιους λόγους. Πολλοί δηλώνουν χαρά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (με ΑΝΕΛ) και την προσμονή κάποιας άμεσης ανακούφισης με την πολιτική που θα εφαρμόσει. Άλλοι, οι περισσότεροι, χαίρονται που έφυγαν οι ακατανόμαστοι, χωρίς να περιμένουν ιδιαίτερα πράγματα από το ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως κάτι παραπάνω και από το άθροισμα όλων αυτών χαίρονται να βλέπουν τα ξινισμένα του Πρετεντέρη.

Κυριακή Μάλαμα: Μαζί , ώσπου «να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση»!

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου, γι’ αυτό τον όμορφο και νικηφόρο αγώνα που κάναμε στη σύντομη προεκλογική περίοδο, γι’ αυτή την κοινή μας πορεία στο δρόμο, στα εργοτάξια, στις γειτονιές, στις συγκεντρώσεις και τις συζητήσεις, στα κινήματα και στις διεκδικήσεις για μια κοινωνία της ελπίδας της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης.
Συγχαρητήρια θερμά σε όλους του συντρόφους και τους συνυποψηφίους μου που εκλέχθηκαν και θα τιμήσουν, είμαι βέβαιη, με την παρουσία και το έργο τους στη νέα βουλή, τις ιδεολογικές αρχές και πανανθρώπινες αξίες που μας ενώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Να που καμιά φορά στην πολιτική γίνονται σωστές κινήσεις. Ο λόγος, για τον νέο υπουργό Υγείας, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, θα μπορούσαμε να πούμε πως έκανε την πιο σωστή κίνηση  με την τοποθέτηση στο Υπουργείο Υγείας ενός ανθρώπου, που ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ Η ΧΩΡΑ σε αυτόν τον τομέα.

Ευχαριστήρια δήλωση της Άννας Χαλκιά

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στη Χαλκιδική για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στον Πρόεδρό μας τον Πάνο Καμμένο.
Ακόμη, θέλω να τους ευχαριστήσω για την προτίμηση και τη στήριξη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και με ανέδειξαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.
Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δεχθήκαμε από την απελθούσα συγκυβέρνηση, σταθήκαμε δυνατοί, αντέξαμε και το ποσοστό που λάβαμε αποτελεί το εφαλτήριο για την πρόοδο του κινήματός μας και τη διάχυση των θέσεων μας στην ελληνική κοινωνία.

Ώριμη και αποτελεσματική προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής

Η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής στην έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη (22-25/1) σηματοδοτεί την ώριμη και αποτελεσματική προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού.
Η προσπάθεια μας προσανατολίζεται σταθερά στη δημιουργία ισχυρών δεσμών με όλους τους σημαντικούς κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, σφυρηλατώντας, παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς operators της Τουρκίας.

H σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα


Αναστολή έναρξης νέων τμημάτων στο ΚΔΒΜ Δήμου Νέας Προποντίδας

Το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, απαγορεύεται (σύμφωνα με το υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.27/2172/2-1-2015 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) να δημιουργηθούν νέα εκπαιδευτικά τμήματα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων της χώρας.

Στο ΚΔΒΜ Δήμου Νέας Προποντίδας, συνεχίζουμε τις εργασίες για την αξιολόγηση των αιτήσεων που κατατέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και την οργάνωση των νέων εκπαιδευτικών τμημάτων για το 2015.

ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΜΕ Χ.Υ.Τ.Α. 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αποφασίστηκε η ένταξη της πράξης "ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Δ.Κ. Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΜΕ Χ.Υ.Τ.Α. 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" στον Άξονα Προτεραιότητας "04 - Προστασία Εδαφικών Συστημάτων-Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων" του Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη". 
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Η προς υλοποίηση πράξη με σκοπό τη σύνδεση της Δ.Ε. Τρίγλιας με το ΧΥΤΑ Ανθεμούντα περιλαμβάνει ένα πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό οδικό δίκτυο, μήκους 4.711,02 μ. και αποτελείται από τις εξής εργασίες: 

Απάντηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ στον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γκοντίνο

Επιστολή - διαμαρτυρία προς τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ έστειλε ο πολιτευτής (τότε υποψήφιος βουλευτής) του ΣΥΡΙΖΑ   Χαλκιδικής Κ. Γκοντίνος με αφορμή ανάρτησή μας την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Του οφείλουμε μία απάντηση και την δίνουμε σήμερα γιατί πολύ απλά δεν θέλαμε να του κάνουμε τη χάρη προεκλογικά! 
Παρακάτω η επιστολή - διαμαρτυρία του Γκοντίνου και ενδιάμεσα με κόκκινη γραμματοσειρά η απάντηση σε ότι μας αφορά:

Ευχαριστήριο Γιάννη Δριβελέγκα

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους τους συμπατριώτες μου που για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και με εξέλεξαν Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Δηλώνω ότι θα είμαι, όπως έκανα πάντα, συμπαραστάτης στην επίλυση και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Χαλκιδικής, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. 
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης με 70-66 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και κατάφερε να ανέβει πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά από την 5η αγωνιστική(10/11).Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση οι αθλητές μας έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στο 1ο δεκάλεπτο(9-0 στο 3',23-6 στο 7', 30-13 στο 11') αλλά στη συνέχεια οι κάκιστες επιλογές στην επίθεση έφεραν την ανατροπή (40-34 στο 19',56-52 στο 30'). Στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 67-66 2' πριν τη λήξη, αλλά η αστοχία τους σε ελεύθερα σουτ και σε 2 βολές στα 3'' πριν τη λήξη(68-66) μας έδωσαν τη νίκη με 70-66 και βαθιά ανάσα για τη παραμονή, σε ένα αγώνα που ξεκίνησε για εύκολη νίκη και κατάληξε σε θρίλερ με τη τύχη να είναι με το μέρος μας. 

Δήλωση Απόστολου Πάνα Υποψήφιου Βουλευτή Χαλκιδικης ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικά χαρακτηριστικά. Όλοι ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση συνεργασίας μολονότι έχει θολώσει το προοδευτικό της στίγμα να πετύχει για το καλό της χώρας και των Ελλήνων στους στόχους και τις δεσμεύσεις της.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικη Παράταξη δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε στις προσπάθειες που θα ακολουθήσουν για το καλό της χώρας.

Β΄ Εθνική, Σ.Α. Στρατωνίου – Ασπίδα Ξάνθης 70-66 Highlights

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ : Το νερό που πίνουμε στο Δήμο είναι πόσιμο ;

Το θέμα της ποιότητας του νερού που πίνουμε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη είναι υψίστης σπουδαιότητας και δεν «σηκώνει» εκπτώσεις από κανέναν.
Η Δημοτική Αρχή, ελλείψει Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), είναι η μόνη υπεύθυνη και αρμόδια να ελέγχει συστηματικά την ποιότητα του νερού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες ως προς την καταλληλότητα του νερού για πόση. Η Δημοτική Αρχή έχει καθήκον και υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες για το εάν το νερό που πίνουμε στο Δήμο Αριστοτέλη είναι πόσιμο, σύμφωνα με τι ισχύουσες, Ελληνικές και Ευρωπαϊκές, προδιαγραφές.

Ποιος είναι τελικά ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Μήνυμα του "Συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής" κυκλοφόρησε σήμερα στα ιστολόγια της Χαλκιδικής, σταλμένο από το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής (ΕΔΩ).

Όλοι γνωρίζουν ότι έχει ανασταλεί η ιδιότητα των Συντονιστών Ν.Ε. οι οποίοι ήταν υποψήφιοι βουλευτές στις προχθεσινές εκλογές.
-Αλήθεια, ποιος  είναι τελικά ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής;
-Μήπως κάποιοι λειτουργούν αυθαίρετα ;
Και η ταχύτατη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μήνυμα του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Ευχαριστούμε την κοινωνία της Χαλκιδικής και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που της δημιούργησαν οι πολιτικές του μνημονίου, ξεπερνώντας τους φόβους και την τρομοκράτηση. Ταυτόγχρονα, σεβόμαστε τις επιφυλάξεις όλων όσων αποφάσισαν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν και προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για ανακοίνωση του Φραγκίσκου Ρηγόπουλου

(Ρ: Το παρακάτω σχόλιο στάλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής το Σάββατο 24/1/2015, δεν αναρτήθηκε τότε λόγω της παραμονής των εκλογών, αφορά την ανακοίνωση του Φραγκίσκου Ρηγόπουλου ΕΔΩ)
Τόσο ο Φρ. Ρηγόπουλος όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας είναι υποψήφιος, είναι πολύ μικροί και σε ηλικία και σε ιστορία, για να κάνουν αχτίφ κομμουνιστικής ιδεολογίας στον γραμμ. της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Γκοντίνο και στον ΣΥΡΙΖΑ.